Κινηματογραφος

Μπρίτζετ Τζόουνς 4: Ο Χιου Γκραντ προειδοποιεί ότι θα κλάψουμε

Το σίκουελ της αγαπημένης σειράς ταινιών θα είναι θλιβερό

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Χιου Γκραντ επιστρέφει στην 4η ταινία Μπρίτζετ Τζόουνς

Μέσα στα χρόνια, οι ταινίες της Μπρίτζετ Τζόουνς, της χαριτωμένα ατσούμπαλης, αλλά πάντα ειλικρινούς με τα αισθηματικά της, δημοσιογράφου, έχουν χτίσει το δικό τους κοινό, το οποίο περιμένει την 4η ταινία του franchise, όμως, ο Χιου Γκραντ έχει κάτι να πει σε όλο αυτό το κοινό.

Για την ακρίβεια, ο Γκραντ μας τα χάλασε ή μας έφτιαξε –όπως θέλετε πάρτε το- ενημερώνοντάς μας πριν από λίγες μέρες ότι αυτή η 4η ταινία δεν θα χαρακτηρίζεται μόνο για τις αστείες, τις... ακατάλληλες, αλλά και τις συγκινητικές σκηνές... Μας προειδοποίησε ότι θα έχει πιο βαρύ, ίσως και θλιβερό τόνο σε σχέση με τα όσα μας είχε συνηθίσει τόσο ο ίδιος και η «Μπρίτζετ» του όσο και ο αιώνιος αντίπαλός του ο «κύριος Ντάρσι».

Η ταινία που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου του 2025, με τον Γκραντ στον ρόλο του Ντάνιελ Κλίβερ, εντοπίζει την Μπρίτζετ Τζόουνς στα 50 της, ως μητέρα δύο παιδιών πλέον.

«Δεν υπήρχε προφανής ρόλος για εμένα στην ταινία, όμως ήθελαν να με στριμώξουν», αποκάλυψε ο Γκραντ, ο οποίος ανέφερε ότι επιστρέφει και η βραβευμένη με Όσκαρ, και εμβληματική πρωταγωνίστρια των ταινιών «Μπρίτζετ Τζόουνς», Ρενέ Ζελβέγκερ.

Το Bridget Jones: Mad About The Boy παίρνει τον τίτλο της από το τελευταίο μυθιστόρημα της Bridget Jones, το οποίο εκδόθηκε το 2013. Στο βιβλίο, οι αναγνώστες ξαναβρίσκουν την Bridget στα 50 της, μητέρα δύο παιδιών και χήρα μετά το θάνατο του συζύγου της Mark Darcy.

Τον Ντάρσι υποδυόταν ο Κόλιν Φερθ στις προηγούμενες ταινίες Bridget Jones.

Το στούντιο παραγωγής δεν έχει σχολιάσει πόσο στενά θα ακολουθήσει η νέα ταινία την ιστορία του ομώνυμου βιβλίου, αλλά αποκαλύφθηκε ότι η συγγραφέας Helen Fielding έχει γράψει το σενάριο.

Μιλώντας στην εκπομπή Graham Norton, ο Grant ανέφερε ότι η Fielding χρησιμοποίησε μια πραγματική τραγωδία για να σκεφτεί την πλοκή.

«Είχε μια θλιβερή ιστορία. Παντρεύτηκε έναν Αμερικανό σεναριογράφο, έκανε παιδιά και μετά πέθανε», είπε ο ηθοποιός, αποκαλύπτοντας ότι τότε ήταν που η σεναριογράφος άρχισε να γράφει ένα μυθιστόρημα για μια γυναίκα που μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της και στη συνέχεια συνειδητοποίησε ότι ο κεντρικός χαρακτήρας «έμοιαζε λίγο με την Bridget».

«Έτσι, το έκανε ένα βιβλίο της Μπρίτζετ Τζόουνς», είπε.

Ο Χιου Γκραντ αποκάλυψε το καστ και λίγη από την υπόθεση της 4ης ταινίας Μπρίτζετ Τζόουνς 

«Και εκτός από εξαιρετικά αστείο, είναι και πολύ, πολύ θλιβερό», συμπλήρωσε ο Grant, ο οποία είναι περισσότερο γνωστός από τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους σε ρομαντικές κομεντί, όπως το «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» και το «Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία». Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός δεν είχε εμφανιστεί στην τρίτη ταινία της Μπρίτζετ Τζόουνς, θεωρώντας ότι είχε ολοκληρωθεί ο κύκλος του στις συγκεκριμένες ταινίες.

Όμως, όταν του πρότειναν να επιστρέψει στην 4η ταινία, ο Γκραντ ένιωσε την ανάγκη να δουλέψει λίγο περισσότερο αυτό τον ρόλο του, «ασυγχώρητου γυναικά» κάτι που έκανε σε συνεργασία με τους παραγωγούς.

«Ένιωσα ότι αυτό που πρότειναν ήταν καλό, αλλά όχι σπουδαίο. Και αισθάνθηκα ότι χρειαζόταν μια τρίτη διάσταση, είναι στα 60 του τώρα, δεν μπορείς να τον έχεις απλά να διασχίζει ανέμελα την King's Road βάζοντας στο μάτι νεαρά κορίτσια.Κάτι πρέπει να του έχει συμβεί στο μεσοδιάστημα. Έτσι επινοήσαμε μια αρκετά καλή - επινόησα μια αρκετά καλή - ενδιάμεση ιστορία», είπε ο Γκραντ και συνέχισε:  «Είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ καλό και συγκινητικό σενάριο. Και το λέω αυτό ως κάποιος που είναι φρικτός με τα σενάρια. Αυτό ήταν λαμπρό».

Το πρώτο βιβλίο της Φίλντινγκ «Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς» εκδόθηκε το 1996 και η συνέχειά του τρία χρόνια αργότερα. Γραμμένα με τη μορφή προσωπικού ημερολογίου, τα μυθιστορήματα εξιστορούν τη ζωή μιας άτυχης, ανύπανδρης γυναίκας γύρω στα 30 που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Το 2001 κυκλοφόρησε η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά με πρωταγωνίστρια την Αμερικανίδα ηθοποιό Ρενέ Ζελβέγκερ, και το καστ των συντρόφων της συμπλήρωναν ο Κόλιν Φερθ ως Μαρκ Ντάρσι και ο Χιου Γκραντ ως Ντάνιελ Κλίβερ.

Η Ζελβέγκερ ήταν υποψήφια για Όσκαρ γι’ αυτό τον ρόλο και το 2004, κυκλοφόρησε η συνέχεια, αν και δεν είχε την ίδια θετική υποδοχή από τους κριτικούς.

Η Emma Thompson, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στον ρόλο της απελπισμένης γυναικολόγου της Μπρίτζετ στην τρίτη ταινία, Bridget Jones's Baby, πρόκειται επίσης να επιστρέψει στην τέταρτη ταινία.

Στα νέα πρόσωπα της λίστας των ηθοποιών περιλαμβάνονται ο Chiwetel Ejiofor (12 χρόνια σκλάβος) και ο Leo Woodall (One Day), ο οποίος φημολογείται ότι θα υποδυθεί τον άνδρα που πείθει τη χήρα Μπριτζετ Τζόουνς να επιστρέψει στον κόσμο του φλερτ και των ραντεβού.

Με πληροφορίες από ΒΒC.com