Κινηματογραφος

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μετά από επτά χρόνια

Ο βραβευμένος με τρία Όσκαρ θα πρωταγωνιστήσει σε ταινία του γιου του

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μετά από επτά χρόνια για χάρη του γιου του

O τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, επιστρέφει στην υποκριτική μετά από 7 χρόνια με την ταινία «Anemone» των Focus Features και Plan B, σύμφωνα με το Deadline.

Σε σκηνοθεσία του γιου του Ρόναν Ντέι-Λιούις και σε σενάριο που έγραψαν μαζί, η ταινία διερευνά τη δυναμική των οικογενειακών σχέσεων. Στο πλευρό του οι Σον Μπιν, Σαμάνθα Μόρτον, Σάμιουελ Μποτόμλεϊ και Σάφια Όουκλεϊ-Γκριν.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Μάντσεστερ με διευθυντή φωτογραφίας τον Μπεν Φόντερσμαν, τη βραβευμένη ενδυματολόγο Τζέιν Πέτρι και τον Κρις Όντι στη σκηνογραφία.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με έναν λαμπρό εικαστικό καλλιτέχνη, τον Ρόναν Ντέι-Λιούις, στην πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, μαζί με τον Ντάνιελ Ντέι-Λιούις στο πλευρό του. Έχουν γράψει ένα πραγματικά εξαιρετικό σενάριο και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε το κοινό τους όραμα μαζί με την ομάδα του Plan B», είπε ο πρόεδρος της Focus Features, Πίτερ Κουγιάφσκι.

Η Universal Pictures International θα αναλάβει τη διανομή της ταινίας στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τη Daily Mail o διάσημος ηθοποιός «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό την περασμένη Κυριακή να γυρίζει κάποιες σκηνές της ταινίας. Έχοντας μουστάκι και φορώντας γυαλιά οδηγούσε μία μοτοσικλέτα με τον Σον Μπιν να είναι στο πλάι του.

Σημειώνεται ότι το 2017 μετά από την ερμηνεία του στο «Phantom Thread» του Πολ Τόμας 'Αντερσον ο Ντάνιελ Ντέι Λίουις ανακοίνωνε πως αποσύρεται από την υποκριτική.

Το 1990 κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία «My Left Foot» του Τζιμ Σέρινταν.

Ακολούθησαν δύο ακόμη για τις ερμηνείες του στο «There Will Be Blood» το 2007 σε σκηνοθεσία του 'Αντερσον και στο «Lincoln» του Στίβεν Σπίλμπεργκ το 2012.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ