Κινηματογραφος

Λίλυ Γουατσόφσκι: Νέα ταινία από την τρανς δημιουργό του Μάτριξ

Βασίζεται σε μυθιστόρημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λίλυ Γουατσόφσκι: Νέα ταινία από την τρανς δημιουργό του Μάτριξ
© Kate Green/Getty Images/Ideal Image

Λίλυ Γουατσόφσκι: Νέα ταινία από την τρανς δημιουργό του Μάτριξ

Ενώ η Λίλι Γουατσόφσκι έχει σκηνοθετήσει μερικά από τα καλύτερα queer και τρανς κινηματογραφικά έργα, μεταφέρει επίσης τρανς ιστορίες στην οθόνη ως παραγωγός, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας ταινίας κινουμένων σχεδίων βασισμένης σε μυθιστόρημα.

Η Λίλι Γουατσόφσκι η οποία σκηνοθέτησε το «Matrix» και το «Bound» μαζί με την αδελφή της Lana, θα είναι παραγωγός της ταινίας κινουμένων σχεδίων Hell Followed With Us, μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων πλήρους διάρκειας που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Joseph White του 2022, αναφέρει το Deadline. «Η ταινία Hell Followed With Us στέκεται στην επιτακτική ανάγκη να προστατεύσουμε τα LGBTQIA+ αδέλφια μας στον αγώνα ενάντια στο δογματικό μίσος», ανέφερε  σε δήλωσή της στο Deadline.

Το «Hell Followed With Us» αφηγείται την ιστορία του Benji, ενός τρανς εφήβου που δραπετεύει από μια φονταμενταλιστική αίρεση, η οποία προκαλεί ένα αποκαλυπτικό γεγονός που καταστρέφει μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Αν και έχει απελευθερωθεί από τη σέκτα, έχει μολυνθεί από ένα βιολογικό όπλο που μετατρέπει σιγά σιγά τον Benji σε τέρας. Μετά τη φυγή του, ο Benji φιλοξενείται από μια ομάδα LGBTQ+ εφήβων, οι οποίοι στη συνέχεια συνεργάζονται για την επιβίωση. Το μυθιστόρημα διαθέτει όχι μόνο έναν τρανσέξουαλ πρωταγωνιστή, αλλά και αυτιστική εκπροσώπηση, στο πρόσωπο του Νικ, του αρχηγού της οικογένειας που βρήκαν οι έφηβοι, ο οποίος είναι «πανέμορφος, αυτιστικός και θανατηφόρος σκοπευτής», σύμφωνα με τον εκδότη του βιβλίου.

Μιλώντας προ ετών στο Netflix Film Club, σε μία virtual συνέντευξη, η Λίλι Γουατσόφσκι είχε πει για το Matrix: «Χαίρομαι πολύ που πλέον δεν κρυβόμαστε, ναι, αυτή ήταν πάντα η αυθεντική ανάγνωση του Matrix. Hταν πάντα για την αλλαγή φύλου, για την μεταμόρφωση, για ένα σύμπαν που σου επιτρέπει να είσαι αυτό ακριβώς που θέλεις. Αλλά ο κόσμος τότε δεν ήταν έτοιμος για κάτι τέτοιο. Και σίγουρα η βιομηχανία δεν ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο. »Όμως πάντα το χαιρόμουν - πάντα κάποιοι φανς έβλεπαν στο σύμπαν του "Matrix" την κινηματογραφική μεταφορά ενός trans αφηγήματος. Κι αγαπώ πολύ που η τριλογία έγινε τόσο σημαντική στην trans κοινότητα. Έρχονται άνθρωποι και μου λένε "αυτές οι ταινίες μου έσωσαν τη ζωή". Είμαι ευγνώμων λοιπόν που κατασκευάσαμε το σωσίβιο που τους βοήθησε να επιβιώσουν και να συνεχίσουν το ταξίδι τους».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Lee: Η ιστορία της Λι Μίλερ, της Αμερικανίδας πολεμικής φωτορεπόρτερ και ανταποκρίτριας
Lee: Η ιστορία της Λι Μίλερ, της Αμερικανίδας πολεμικής φωτορεπόρτερ και ανταποκρίτριας

Η εμφατική και άρτια ερμηνεία της Κέιτ Γουίνσλετ στον ρόλο της Μίλερ σημαδεύει πέρα ως πέρα το φιλμ της Αμερικανίδας ντοκιμαντερίστα Έλεν Κούρας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.