Κινηματογραφος

Η παράσταση του Σινγκ Σινγκ: Ο Κόλμαν Ντομίγκο στον δρόμο για τα Όσκαρ

Τυπικό δράμα φυλακής από τον Γκρεγκ Κουένταρ, με δύο συναρπαστικές ερμηνείες να ξεχωρίζουν από το εξαίσιο καστ

Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 929
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Η παράσταση του Σινγκ Σινγκ» του Γκρεγκ Κουένταρ: Κριτική για την ταινία με τους Κόλμαν Ντομίνγκο, Κλάρενς Μάκλιν, Σον Σαν Χοσέ

Εκτίοντας την ποινή του στην υψίστης ασφαλείας φυλακή του Σινγκ Σινγκ για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, ο Ντιβάιν Τζ βρίσκει νόημα στη ζωή του με τη σύσταση της θεατρικής ομάδα της φυλακής και το ανέβασμα του «Άμλετ».

Τυπικό δράμα φυλακής με δύο συναρπαστικές ερμηνείες, που ίσως τις συναντήσουμε και στα επερχόμενα Όσκαρ, να ξεχωρίζουν από το εξαίσιο καστ. Ο Κόλμαν Ντομίνγκο («Euphoria», «Selma») και ο Κλάρενς Μάκλιν υποδύονται τους δύο αντίθετους χαρακτήρες –μετρημένος και με αισιόδοξη στάση απέναντι στα πράγματα ο πρώτος, οργισμένος και έτοιμος μονίμως για καβγά ο δεύτερος– που θα αναγκαστούν να συνυπάρξουν προκειμένου να αναδειχτεί μια δυνατή ιστορία επιβίωσης. Παρότι εξ ορισμού είναι δύσκολο να αποφύγει κάποια γνώριμα κλισέ του είδους, ο νεόκοπος Γκρεγκ Κουένταρ καταφέρνει να σκηνοθετήσει με οικονομία και καθαρή ματιά μια αποτελεσματική σπουδή χαρακτήρων, αλλά κάνει και ένα καίριο σχόλιο γύρω από τη λυτρωτική δύναμη της τέχνης.