Κινηματογραφος

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα του «Kneecap» στο Cinobo Opera

Η πολυσυζητημένη ταινία του Ριτς Πέπιατ για το ραπ τρίο από την Ιρλανδία σε πρώτη προβολή

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Διαγωνισμός Athens Voice: 10 διπλές προσκλήσεις για την ταινία «Kneecap» στο Cinobo Opera

Η νέα σεζόν του ιστορικού κινηματογράφου Cinobo Όπερα, στην οδό Ακαδημίας 57, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, με την πρωτότυπη φωτογραφική εγκατάσταση «Κάνα δυο φωτογραφίες» του Δημήτρη Μουγκού που αφηγείται τις ιστορίες μιας παρέας και φτάνει από τους ακάλυπτους των πολυκατοικιών μέχρι τις εκρηκτικές συναυλίες του ΛΕΞ. H έκθεση «Κάνα δυο φωτογραφίες» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με τεράστια επιτυχία στην Thessaloniki Photo Biennale, το 2023. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο φωτογράφος Δημήτρης Μουγκός θα παρουσιάσει την συγκεκριμένη συλλογή φωτογραφιών στο αθηναϊκό κοινό, μεταμορφώνοντας στην κυριολεξία το Cinobo Όπερα. Το πάτωμα, οι τοίχοι και όλο το μήκος και πλάτος του φουαγιέ της μεγαλύτερης κινηματογραφικής αίθουσας του κέντρου της Αθήνας θα γεμίσουν με εικόνες. Η αισθητική του αστικού τοπίου και οι γεμάτες συναισθήματα εικόνες του Δημήτρη Μουγκού, θα μετατρέψουν το σινεμά σε έναν χώρο αφιερωμένο στην τέχνη του δρόμου. Το Cinobo Όπερα, μετά την επαναλειτουργία του από το Cinobo, επαναπροσδιορίζεται και αφουγκράζεται τη σύγχρονη αστική κουλτούρα και τις καλλιτεχνικές εκφράσεις του σήμερα μπαίνοντας δυναμικά στη νέα του εποχή.

«Στο Μπέλφαστ μετά την εποχή των Troubles, το ταραχώδες ραπ τρίο Kneecap κάνει την εμφάνισή του ραπάροντας στα ιρλανδικά, ενάντια στο κατεστημένο. Τα μέλη της μπάντας γίνονται πολιτικά σύμβολα και δίνουν μια προκλητική φωνή στην ανήσυχη νεολαία της Ιρλανδίας. Την ίδια στιγμή, αγωνίζονται να αφήσουν το στίγμα τους στον κόσμο και οι πιέσεις των οικογενειών τους απειλούν να δώσουν άδοξο τέλος στα όνειρά τους».

Η πολυσυζητημένη ταινία του Ριτς Πέπιατ, για το ραπ τρίο Kneecap είναι ένα από τα φιλμ που θα προβληθούν στο τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα του Cinobo Όπερα στο πλαίσιο της έκθεσης «Κάνα δυο φωτογραφίες» του Δημήτρη Μουγκού. Οι ταινίες συνομιλούν με τις φωτογραφίες, τη μουσική, και τους δημιουργούς, ενώ τις προβολές θα προλογίζουν καθημερινά αγαπημένοι δημιουργοί και εκλεκτοί φίλοι.

Διαγωνισμός - Διπλές προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας «Kneecap» στο Cinobo Opera

Η Athens Voice και το Cinobo Όπερα δίνουν τη δυνατότητα σε 10 τυχερούς να κερδίσουν μία διπλή πρόσκληση για την προβολή της ταινίας «Kneecap», την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 20:00, στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας «Κάνα δυο φωτογραφίες» του Δημήτρη Μουγκού και του ειδικού τριήμερου κινηματογραφικού αφιερώματος που τη συνοδεύει. Στείλτε ένα απλό email στο contest@athensvoice.gr με το ονομάτεπώνυμό σας γράφοντας «Kneecap» στο θέμα μέχρι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 08.00 το πρωί. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με απαντητικό e-mail.