Κινηματογραφος

Το επόμενο σκηνοθετικό βήμα του Φράνσις Φορντ Κόπολα μετά το «Megalopolis»

Ξεκινούν σύντομα τα γυρίσματα - Διασκευάζει μυθιστόρημα για τη μεγάλη οθόνη

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φράνσις Φορντ Κόπολα: Ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει την επόμενη ταινία του μετά το «Megalopolis» - Οι πρώτες πληροφορίες για το βιβλίο που διασκευάζει.
Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα αποκάλυψε ότι ξεκινούν σύντομα τα γυρίσματα της επόμενης ταινίας του © EPA/Guillaume Horcajuelo

Φράνσις Φορντ Κόπολα: Ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει την επόμενη ταινία του μετά το «Megalopolis» - Οι πρώτες πληροφορίες για το βιβλίο που διασκευάζει.

Όπως έχει αναφέρει ο Φράνσις Φορντ Κόπολα σε εκδήλωση προς τιμήν του τον Απρίλιο, βρίσκεται ήδη στο σχεδιασμό της επόμενης ταινίας του και μάλιστα φαίνεται ότι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σύντομα.

Μιλώντας σε νέα του συνέντευξη στην Telegraph, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δήλωσε ότι είναι έτοιμος να φέρει στη μεγάλη οθόνη μία διασκευή του βιβλίου της Ιντιθ Γουόρτον «The Glimpses of the Moon» του 1922, εμπνευσμένος παράλληλα και από την κλασική ταινία «The Awful Truth» του Λίο ΜακΚάρεϊ, η οποία προβλήθηκε το 1937. Και τα δύο αφηγούνται ιστορίες παντρεμένων ζευγαριών που χωρίζουν φιλικά και στη συνέχεια διαπιστώνουν ότι είναι πολύ δύσκολο να ζήσουν μακριά.

Φράνσις Φορντ Κόπολα: Όσα αποκάλυψε για τη νέα του ταινία

Ο Κόπολα αναφέρει ότι η νέα του ταινία του θα έχει «έντονα χορευτικά και μουσικά στοιχεία», προσθέτοντας ότι «το μετέτρεψα σε ένα πολύ περίεργο γλύκισμα».

Να σημειωθεί ότι το μοναδικό μιούζικαλ που έχει σκηνοθετήσει είναι το «One From the Heart» το 1981, σύμφωνα με το World of Reel.

ONE FROM THE HEART: REPRISE - From director Francis Ford Coppola - Restored in 4K

Όσο για τo οικονομικό σκέλος της ταινίας, σε αντίθεση με το «Megalopolis» ο σκηνοθέτης επιστρέφει στις παραδοσιακές επιλογές χρηματοδότησης, «με τη βοήθεια εθνικών επιδοτήσεων, γιατί είμαι χωμένος στα δάνεια».

Τα γυρίσματα προγραμματίζονται να γίνουν στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι το «Megalopolis» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα σε λίγες ημέρες, με πρωταγωνιστές τους Άνταμ Ντράιβερ, Τζιανκάρλο Εσποσίτο, και Νάταλι Εμανουέλ.

Διαβάστε ακόμη Σαν σήμερα: 45 χρόνια από την πρεμιέρα του Apocalypse Now

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκηνή από την ταινία η «Φόνισσα» με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Η «Φόνισσα» η ελληνική υποψηφιότητα για τα Βραβεία Όσκαρ

Ήδη έχει βραβευθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης (βραβείο καλύτερης σκηνοθέτιδας) ενώ έχει πολλές συμμετοχές σε άλλα φεστιβάλ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.