Κινηματογραφος

Ο Τζέιμς Κάμερον θα σκηνοθετήσει το ακυκλοφόρητο βιβλίο «Ghosts Of Hiroshima» του Τσαρλς Πελεγκρίνο

H αληθινή ιστορία του 29χρονου Γιαμαγκούτσι που επέζησε και από τις δύο ατομικές βόμβες στην Ιαπωνία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Τζέιμς Κάμερον
O Τζέιμς Κάμερον θα σκηνοθετήσει το «Ghosts Of Hiroshima» του Τσαρλς Πελεγκρίνο © ΕΡΑ/JEON HEON-KYUN

Ο Τζέιμς Κάμερον αγόρασε τα δικαιώματα του επερχόμενου βιβλίου του Τσαρλς Πελεγκρίνο «Ghosts Of Hiroshima», το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2025

O Τζέιμς Κάμερον μετά τα «Avatar» φαίνεται πως ετοιμάζεται να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ακυκλοφόρητο βιβλίο του Τσαρλς Πελεγκρίνο, «Ghosts Of Hiroshima».

Ο Τζέιμς Κάμερον αγόρασε τα δικαιώματα του «Ghosts Of Hiroshima»

Σύμφωνα με το Deadline ο Κάμερον αγόρασε τα δικαιώματα του επερχόμενου βιβλίου του Τσαρλς Πελεγκρίνο «Ghosts Of Hiroshima», το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2025 και θα ακολουθεί τα γεγονότα του τελευταίου του βιβλίου «Train From Hiroshima», και σκοπεύει να σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά του, μόλις του το επιτρέψει η παραγωγή των «Avatar».

Η ταινία του Κάμερον θα ακολουθεί εν μέρει την αληθινή ιστορία του τότε 29χρονου μηχανικού Τσουτόμου Γιαμαγκούτσι, που αναγνωρίζεται ως το μόνο άτομο που επέζησε και από τις δύο ατομικές βόμβες που έπεσαν στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν για δουλειές στη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου, όταν ο αμερικανικός στρατός βομβάρδισε την πόλη, και επέστρεψε με τρένο στο Ναγκασάκι την επόμενη μέρα, μόνο για να επιζήσει από τον βομβαρδισμό του στις 9 Αυγούστου. Υπολογίζεται ότι μεταξύ 110.000 και 210.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αποτέλεσμα των βομβαρδισμών.

Ο φόβος του Κάμερον για τον πυρηνικό πόλεμο, που εμφανίζεται σε πολλές από τις εμβληματικές ταινίες του, όπως «The Terminator» και «Terminator 2: Judgment Day», ήταν στο μυαλό του από τότε που παρακολούθησε την κουβανική κρίση των πυραύλων να εκτυλίσσεται όταν ήταν 8 ετών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκηνή από την ταινία η «Φόνισσα» με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Η «Φόνισσα» η ελληνική υποψηφιότητα για τα Βραβεία Όσκαρ

Ήδη έχει βραβευθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης (βραβείο καλύτερης σκηνοθέτιδας) ενώ έχει πολλές συμμετοχές σε άλλα φεστιβάλ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.