Κινηματογραφος

Ντίνος Καρύδης: Η ατάκα που τον έβαλε στην υποκριτική

Πώς από κομπάρσος κατέληξε να φοιτά στη σχολή του Σακελλάριου, από όπου αποφοίτησε μάλιστα με άριστα

62222-137653.jpg
A.V. Team
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντίνος Καρύδης: Η ατάκα που τον έβαλε στην υποκριτική

Ο Ντίνος Καρύδης, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, ξεκίνησε την καριέρα του ως κομπάρσος

Ντίνος Καρύδης, γνωστός από πολλές ελληνικές ταινίες και πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη, έφυγε από τη ζωή στις 15 Σεπτεβρίου σε ηλικία 85 ετών. Ο Ντίνος Καρύδης τα τελευταία χρόνια ήταν αρκετά ενεργός στα social media και αναρτούσε τόσο παλιές φωτογραφίες από παραστάσεις ή κινηματογραφικές εμφανίσεις όσο και τις συμμετοχές του στην τηλεόραση καθώς και διάφορες άλλες στιγμές που ήθελε να μοιραστεί από την προσωπική του ζωή, είτε αφορούσε το παρόν είτε το παρελθόν του. Σε μια από αυτές τις αναρτήσεις αναφέρεται στην ταινία που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία του, καθώς και σε έναν πολύ γνωστό ηθοποιό ξεχώρισε το ταλέντο του από μια μόλις ατάκα!

Πρόκειται για τη συμμετοχή του στην «Αλίκη στο ναυτικό», όπου είχε ξεκινήσει να εργάζεται ως κομπάρσος. Όπως περιγράφει, «μας είχαν πει σε μας τους κομπάρσους να μη μιλάμε». Ωστόσο, στη σκηνή που ο Κωνσταντάρας μπαίνει στον θάλαμο -αφού είχε ακούσει να τραγουδούν το «Τράβα μπρος» και το «Μια βάρκα ήταν μόνη της»- σταματά μπροστά του και τον ρωτά το όνομά του. Ο Ντίνος Καρύδης απάντησε κανονικά στην ερώτηση του Κωνσταντάρα «Αποστόλου Νικόλαος του Ιωάννου», αν και βάσει σεναρίου δεν έπρεπε να μιλήσει. Μετά το γύρισμα, τον φώναξε ο Κωνσταντάρας στο γραφείο του Σακελλάριου και τον ρώτησε: «Είναι μαθητής σου αυτός»; Όταν ο Σακελλάριος απάντησε αρνητικά, τότε ο Κωνσταντάρας του πρότεινε να τον πάρει, καθώς είναι καλός. Και κάπως έτσι, από αυτή τη συγκυρία, από κομπάρσος κατέληξε να φοιτά στη σχολή του Σακελλάριου, από όπου αποφοίτησε μάλιστα με άριστα. Κι έτσι ξεκίνησε η καριέρα του, όχι μόνο στον κινηματογράφο αλλά και στο θέατρο.

Παρακάτω η σχετική ανάρτηση:

Ντίνος Καρύδης: Σε ποια ταινία -πάλι με πρωταγωνιστες τη Βουγιουκλάκη και τον Κωνσταντάρα- γνώρισε τη σύζυγό του;

Όπως ο ίδιος είχε αναφέρει σε άλλη ανάρτησή του στο Instagram, η ταινία που γνώρισε τη σύζυγό του ήταν η «Κόρη μου η σοσιαλίστρια», όπου πάλι πρωταγωνιστούσαν η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ενώ τον ρόλο του πατέρα της υποδυόταν και πάλι ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.

Η σύζυγος του Ντίνου Καρύδη, η Tζούλια Αργυροπούλου, ήταν μαζί του από τότε ενώ είχαν κλείσει σχεδόν 60 (58) χρόνια κοινού βίου. Καρπός του έρωτά τους, η Σμαράγδα Καρύδη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκηνή από την ταινία η «Φόνισσα» με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Η «Φόνισσα» η ελληνική υποψηφιότητα για τα Βραβεία Όσκαρ

Ήδη έχει βραβευθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης (βραβείο καλύτερης σκηνοθέτιδας) ενώ έχει πολλές συμμετοχές σε άλλα φεστιβάλ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.