Κινηματογραφος

Το «Κοράκι» επιστρέφει μετά από 30 χρόνια

Σε σκηνοθεσία του Ρούπερτ Σάντερς, το «reboot» είναι «επανεφεύρεση» της σειράς που συζητιόταν ήδη από το 2008

Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ υποδύεται το «Κοράκι», τον εμβληματικό ρόλο που ενσάρκωσε πρώτος ο Μπράντον Λι στην καλτ ταινία του 1994, σε ένα σύγχρονο «reboot» της σειράς ταινιών που βασίστηκαν στο ομώνυμο «graphic novel» του Τζέιμς Ο’ Μπαρ.

Σε αυτή τη σύγχρονη εκδοχή της ταινίας, οι αδελφές ψυχές Έρικ (Σκάρσγκαρντ) και Σέλι (FKA twigs) δολοφονούνται βάναυσα, όταν τους βρίσκουν οι δαίμονες του σκοτεινού παρελθόντος της Σέλι. Όταν του δίνεται η ευκαιρία να σώσει τη μοναδική του αγάπη θυσιάζοντας τον εαυτό του, ο Έρικ αναζητά εκδίκηση χωρίς έλεος, διασχίζοντας τους κόσμου των ζωντανών και των νεκρών για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Το «Κοράκι» επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες μετά από 30 χρόνια

Ο δημιουργός του «graphic novel», Τζέιμς Ο’ Μπαρ, είχε πει πως έγραψε το «Κοράκι» για να ξεπεράσει τον ξαφνικό θάνατο της αρραβωνιαστικιάς του που σκοτώθηκε σε τροχαίο εξαιτίας ενός μεθυσμένου οδηγού. Η πρώτη φορά που ο Ο’ Μπαρ συζήτησε την πιθανότητα μεταφοράς του έργου στη μεγάλη οθόνη με τους εκπροσώπους ενός χολιγουντιανού στούντιο δεν υπήρξε καρποφόρα, καθώς η πρόταση ήταν να το γυρίσουν ως μιούζικαλ, με τον Μάικλ Τζάκσον στο ρόλο του Έρικ Ντρέιβεν. Το πρότζεκτ τελικά ανατέθηκε στον νεαρό τότε Αυστραλό σκηνοθέτη Άλεξ Πρόγιας, ενώ τον ρόλο του Έρικ ανέλαβε ο γιος του θρυλικού ηθοποιού ταινιών πολεμικών τεχνών Μπρους Λι, Μπράντον.

Μια από τις πιο αναγνωρίσιμες ταινίες του Πρόγιας μέχρι και σήμερα, «Το Κοράκι», απέκτησε καλτ φήμη τόσο για την «goth» αισθητική της όσο και για το ατύχημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων που κόστισε τη ζωή στον πρωταγωνιστή. Ο Μπράντον Λι, με μία φαινομενικά λαμπερή καριέρα μπροστά του, σκοτώθηκε από τη σφαίρα ενός «prop gun» στο σετ της ταινίας, σε ηλικία μόλις 28 ετών.

Το «Κοράκι» επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες μετά από 30 χρόνια

Η ταινία του 1994, που κυκλοφόρησε μετά το θάνατο του Λι, γνώρισε μεγάλη επιτυχία και ξεκίνησε μια σειρά από σίκουελ, που επίσης βασίστηκαν στον χαρακτήρα του Ο’ Μπαρ. Ο Πρόγιας, ήδη διστακτικός στο να ολοκληρώσει την παραγωγή της πρώτης ταινίας (κάτι που τελικά έκανε, αφιερώνοντάς τη στη μνήμη του πρωταγωνιστή) αποφάσισε να μην αναλάβει τη σκηνοθεσία των υπόλοιπων ταινιών της σειράς, από σεβασμό προς τον Μπράντον. Μέσα στην επόμενη δεκαετία κυκλοφόρησαν τρία σίκουελ: «The Crow: City of Angels» (1996), «The Crow: Salvation» (2000) και «The Crow: Wicked Prayer» (2005).

Σε σκηνοθεσία του Ρούπερτ Σάντερς, το «reboot» του «Κορακιού» είναι στην ουσία μία «επανεφεύρεση» της σειράς που συζητιόταν ήδη από το 2008. Η ταινία, που γυρίστηκε στην Πράγα και έξω από το Μόναχο, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 12 Σεπτεμβρίου από την Tanweer.

Το «Κοράκι» επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες μετά από 30 χρόνια

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα