Κινηματογραφος

Χοακίν Φίνιξ: Η αντίδρασή του όταν τον ρώτησαν γιατί αποχώρησε από γκέι ταινία

Γιατί ο ηθοποιός αποχώρησε 5 ημέρες πριν από την έναρξη των γυρισμάτων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τι αποκάλυψε ο Χοακίν Φίνιξ, όταν ρωτήθηκε σχετικά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Σε μία αποκάλυψη που σόκαρε τους πάντες στο Φεστιβάλ Βενετίας προχώρησε ο Χοακίν Φίνιξ και αφορούσε τη σοκαριστική αποχώρησή του 5 μέρες πριν από την έναρξη των γυρισμάτων, ταινίας με γκέι στόρι και πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Ντάνι Ραμίρεζ.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η ομοφυλοφιλική ρομαντική ταινία, σε σκηνοθεσία Todd Haynes, στην οποία επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει o Φίνιξ, «πάγωσε», όταν ο πρωταγωνιστής του Τζόκερ αποφάσισε κατόπιν εορτής ότι δεν τον ενδιαφέρει το πρότζεκτ...

Αυτή η ξαφνική αποχώρηση από την ταινία που θα περιείχε γραφικές σκηνές σεξ, με το concept της να επικεντρώνεται στον μεγάλο έρωτα δύο ενήλικων ανδρών που ζουν στη δεκαετία του ’30 είχε δημιουργήσει μία σειρά από ερωτήματα, οριακά ομοφοβικής φύσεως, που διατυπώνονταν αναφορικά με την «ψυχρολουσία» που έπαθε ο σκηνοθέτης, ο οποίος ξαφνικά έμεινε χωρίς τον βασικό πρωταγωνιστή.

Σε συνέντευξή του στο Variety, ο πρωταγωνιστής του Top Gun: Maverick, Ντάνι Ραμίρεζ, διέλυψε εν μέρει αυτές τις υποψίες, καθώς στο δημοσίευμα του περιοδικού αποκαλύπτεται ότι ο Φίνιξ ήταν που πήγε το πρότζεκτ στον σκηνοθέτη και ο Φίνιξ ήταν που επέμενε για τις άγριες γκέι σεξουαλικές σκηνές της ταινίας.

Μάλιστα και σύμφωνα με τον Τοντ Χέινς, η ιδέα για την ταινία ξεκίνησε ως αποσπασματικές ιδέες του Φοίνιξ, τις οποίες μετέτρεψε τελικά σε σενάριο. «Ο Χοακίν ήταν ο μόνος που μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Βασικά ήταν απλά αυτός ο υπέροχος, οργανικός τρόπος για να δημιουργηθεί το σενάριο. [Επίσης], ο Χοακίν ήταν εκείνος που έσπρωξε το σενάριο σε πιο επικίνδυνα εδάφη, σεξουαλικά».

Καθώς ο Φίνιξ βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Βενετία για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, δεν μπόρεσε να αποφύγει ερώτηση για την αποχώρηση του από αυτό το συγκεκριμένο κινηματογραφικό πρότζεκτ και να τι αποκάλυψε ο ίδιος ο ηθοποιός, σύμφωνα με τον Kyle Buchanan των New York Times: «Η ταινία δεν θα γίνει ποτέ. Δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστό να πω τη γνώμη, ενώ οι άλλοι δημιουργοί δεν είναι εδώ για να πουν τη δική τους άποψη. Δεν θα ήταν χρήσιμο να κάνω κάτι τέτοιο και γι’ αυτό δεν θα το κάνω και σας ευχαριστώ».

Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς λόγω της ξαφνικής αποχώρησης του ηθοποιού από τα γυρίσματα και χωρίς να υπάρχει άλλη εναλλακτική, η παραγωγή έμεινε ξεκρέμαστη και οι ζημίες πιθανολογείται ότι θα αγγίξουν επταψήφια νούμερα. Επίσης, ούτε ο Ραμίρεζ μπορεί να συνεχίσει με άλλο συμπρωταγωνιστή, καθώς η όλη ιδέα εξαρτιόταν άμεσα από τη συμμετοχή του Φίνιξ.

Με στοιχεία από Variety.com, IndieWire