Κινηματογραφος

Τι είπε ο Τζορτζ Κλούνεϊ για τη νέα συνεργασία με τον «κολλητό» του Μπραντ Πιτ

Διέψευσε επίσης τις φήμες για τον υπέρογκο μισθό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Τι είπε ο Τζορτζ Κλούνεϊ για τη νέα συνεργασία με τον «κολλητό» του Μπραντ Πιτ
© EPA/PETER FOLEY

Τζορτζ Κλούνεϊ: Τι είπε για τη νέα συνεργασία με τον Μπραντ Πιτ

Τα βαριά ονόματα του Χόλιγουντ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Μπραντ Πιτ, παραδέχονται ότι είναι απογοητευμένοι που η τελευταία τους κωμωδία «Λύκοι» δεν θα βγει σε ευρεία κινηματογραφική προβολή, αλλά κατευθύνεται σχεδόν κατευθείαν στην Apple TV.

«Είναι κρίμα», δήλωσε ο Tζορτζ Κλούνεϊ την Κυριακή, προσθέτοντας ότι οι τηλεοπτικοί streamers, όπως η Apple, είναι ωστόσο ζωτικής σημασίας για το μέλλον της κινηματογραφικής παραγωγής, παρουσιάζοντας στους ηθοποιούς ευκαιρίες και δημιουργώντας μεγαλύτερο κοινό για τη δουλειά τους.

«Το streaming, το χρειαζόμαστε, η βιομηχανία μας το χρειάζεται», είπε. Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζον Γουάτς, το «Wolfs» είναι μια παλιομοδίτικη αστυνομική περιπέτεια με τους δυο σταρ να υποδύονται μοναχικούς επαγγελματίες «λύκους» που αναγκάζονται να συνεργαστούν με κωμικοτραγικές ατυχείς συνέπειες.

Η Apple αρχικά είχε δηλώσει ότι θα τοποθετούσε την ταινία σε μεγάλο αριθμό κινηματογραφικών αιθουσών πριν από την τηλεοπτική κυκλοφορία, αλλά αντ' αυτού επέλεξε να την προβάλει για λίγο σε περιορισμένο αριθμό κινηματογραφικών αιθουσών των ΗΠΑ και στη συνέχεια να την προβάλει στην παγκόσμια τηλεοπτική της υπηρεσία.

«Θα είμαστε πάντα ρομαντικοί με την κινηματογραφική εμπειρία. Ταυτόχρονα, λατρεύω την ύπαρξη των streamers γιατί βλέπουμε περισσότερη ιστορία, βλέπουμε περισσότερο ταλέντο, έχουμε περισσότερα μάτια», δήλωσε ο Πιτ. «Είναι μια λεπτή ισορροπία αυτή τη στιγμή και θα διορθωθεί μόνη της».

Ερωτηθείς τι σημαίνει αν δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου δεν μπορούν να έχουν ευρεία κινηματογραφική προβολή, όπως είχαν ζητήσει, ο Κλούνει αστειεύτηκε: «Προφανώς είμαστε σε φθίνουσα πορεία».

Δεκαέξι χρόνια αφότου εμφανίστηκαν για τελευταία φορά μαζί στην κωμωδία των αδελφών Coen «Burn After Reading» του 2008, οι δυο στάρ δήλωσαν ότι άρπαξαν την ευκαιρία να ξανασυναντηθούν όταν διάβασαν το σενάριο του Γουάτς για τους «Λύκους».

«Πρέπει να πω ότι, καθώς μεγαλώνω, το να δουλεύω με τους ανθρώπους με τους οποίους πραγματικά απολαμβάνω να περνάω χρόνο, έχει γίνει πραγματικά σημαντικό για μένα», δήλωσε ο Πιτ, ο οποίος έκλεισε τα 60 πέρυσι.

Σε μια συνέντευξη Τύπου γεμάτη ανάλαφρα πειράγματα, ο Κλούνεϊ, είπε ο Πιτ, ήταν τυχερός που του προσφέρονται ακόμα ρόλοι. «Είναι 74 ετών και είναι πολύ τυχερός σε αυτή την ηλικία που εξακολουθεί να εργάζεται».

Σε μια πιο σοβαρή νότα, διέψευσε ένα δημοσίευμα των New York Times τον Αύγουστο που ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Πιτ είχαν πληρωθεί περισσότερα από 35 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας για να εμφανιστούν στην ταινία. «Το λέω αυτό μόνο και μόνο επειδή πιστεύω ότι είναι κακό για τη βιομηχανία μας αν ο κόσμος θεωρεί ότι αυτό είναι το πρότυπο για τους μισθούς. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι τρομερό. Θα καταστήσει αδύνατη την παραγωγή μιας ταινίας», δήλωσε.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Αρβανίτης: Ένας τεράστιος καλλιτέχνης του κινηματογράφου
Γιώργος Αρβανίτης: Ένας μεγάλος καλλιτέχνης του κινηματογράφου

Το βιβλίο «Γιώργος Αρβανίτης, Μια ζωή στο φως» είναι εγχειρίδιο για όσους δουλεύουν στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, κι ένα πολύ ωραίο, ταξιδευτικό, συγκινητικό βιβλίο για όλους τους άλλους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.