Κινηματογραφος

Η κόρη του Λούις Άρμστρονγκ επιστρέφει στην Ελλάδα με το βραβευμένο με Emmy ντοκιμαντέρ «Little Satchmo»

Η ταινία βασίζεται στα δημοσιευμένα απομνημονεύματα της Σάρον Πρέστον - Φόλτα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κόρη του Λούις Άρμστρονγκ επιστρέφει στην Ελλάδα με το βραβευμένο με Emmy ντοκιμαντέρ «Little Satchmo»
© LittleSatchmo

Λούις Άρμστρονγκ: Η κόρη του επιστρέφει στην Ελλάδα με το βραβευμένο με Emmy ντοκιμαντέρ «Little Satchmo»

Πριν από τρία χρόνια, τον Ιούνιο του 2021, το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη John Alexander «Little Satchmo», που αποκαλύπτει την κόρη του Λούις Άρμστρονγκ, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου έκανε μια sold out και επικροτημένη από τους κριτικούς πρεμιέρα στο φεστιβάλ που προκρίθηκε για τα Όσκαρ.

Η πρεμιέρα συνέπεσε με την 50ή επέτειο του θανάτου του Λούις Άρμστρονγκ και σύστησε στον κόσμο το μοναδικό παιδί του, τη Σάρον Πρέστον-Φόλτα, την οποία ο μεγάλος μουσικός είχε αναγνωρίσει και υποστηρίξει σε όλη του τη ζωή, αλλά την είχε κρατήσει μακριά από την δημόσια σφαίρα.

Φέτος, μετά από μια εκτεταμένη διεθνή προβολή μέσω του PBS και την βράβευση με Emmy, η ταινία επιστρέφει στην Ελλάδα, καθώς ξεκινά μια νέα περιοδεία σε όλη την Ανατολική Ευρώπη.

Η ταινία «Little Satchmo» θα προβληθεί στο Μουσείο Fluxus στην Πάρο το βράδυ της 1ης Σεπτεμβρίου, ως η εναρκτήρια ταινία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Giddy Island. Το φεστιβάλ έχει ιδρυθεί από το δίδυμο κινηματογραφιστών Shakespeare Sisters (Soundtrack to Sixteen, Much Ado, TheUnreason) με έδρα το Λονδίνο, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην παραγωγή της κινηματογραφικής μεταφοράς του μπεστ σέλερ της Becky Albertalli «TheUpside of Unrequited».

Ο σκηνοθέτης John Alexander και ο παραγωγός JC Guest (Bender, This Is Love) θα παρευρεθούν στην ειδική παρουσίαση του «Little Satchmo» στην Πάρο και θα συμμετάσχουν σε ερωτήσεις και απαντήσεις μετά την προβολή.

Το «Little Satchmo» βασίζεται στα δημοσιευμένα απομνημονεύματα της Πρέστον-Φόλτα με τον ίδιο τίτλο, που περιγράφουν λεπτομερώς πώς η Σάρον, προϊόν μιας ερωτικής σχέσης δύο δεκαετιών μεταξύ του Σάτσμο και της χορεύτριας του Χάρλεμ Λουσίλ «Σουίτς» Πρέστον, δεν είχε άλλη επιλογή από το να κρύβει την ταυτότητά της για δεκαετίες πριν τη δημοσιοποιήσει.

Μετά την προβολή στην Πάρο, η περιοδεία των κινηματογραφιστών θα συνεχιστεί στην Κροατία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία Ουγγαρία και Ρουμανία, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, πριν επιστρέψει στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου τον Νοέμβριο.

Το Little Satchmo είναι ένα χρηματοδοτούμενο έργο του Southern Documentary Fund, της Σάρον Πρέστον-Φόλτα, Έμιλι Μπονάβια και Σούζαν Χιούστον, και διανέμεται από το PBS International.

Louis Armstrong's Little Satchmo | Trailer

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Αρβανίτης: Ένας τεράστιος καλλιτέχνης του κινηματογράφου
Γιώργος Αρβανίτης: Ένας μεγάλος καλλιτέχνης του κινηματογράφου

Το βιβλίο «Γιώργος Αρβανίτης, Μια ζωή στο φως» είναι εγχειρίδιο για όσους δουλεύουν στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, κι ένα πολύ ωραίο, ταξιδευτικό, συγκινητικό βιβλίο για όλους τους άλλους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.