Κινηματογραφος

Strange Darling: Η πιο αναμενόμενη «slasher» ταινία της χρονιάς

Η ταινία του Τζ. Τ. Μόλνερ αναμένεται στις αίθουσες στις 5 Σεπτεμβρίου

Γιώργος Δήμος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Τζ. Τ. Μόλνερ, «Strange Darling», με πρωταγωνιστές τη Γουίλα Φιτζέραλντ («The Fall of the House of Usher») και τον Κάιλ Γκάλνερ («Smile»), κυκλοφόρησε στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 23 Αυγούστου και έχει ήδη συγκεντρώσει διθυραμβικά σχόλια από κριτικούς και φαν των ταινιών τρόμου, όπως τον συγγραφέα Στίβεν Κινγκ και τον σκηνοθέτη Μάικ Φλάναγκαν. Σαφώς επηρεασμένος από το σινεμά του Κουέντιν Ταραντίνο, ο σκηνοθέτης επέλεξε να γυρίσει την ταινία σε φιλμ 35 χιλιοστών, κάτι ολοένα και πιο σπάνιο στις μέρες μας.

«Strange Darling» του Τζ. Τ. Μόλνερ: Η υπόθεση της ταινίας και η πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες

Ένα περιστασιακό «one-night stand» πυροδοτεί μια καταιγίδα αίματος. Το «Strange Darling», που ανήκει στην υποκατηγορία των «slasher» ταινιών τρόμου, λαμβάνει χώρα στην πολιτεία του Όρεγκον και ακολουθεί τα τελευταία εγκλήματα ενός κατά συρροή δολοφόνου που κυνηγάει το τελευταίο του θύμα, παρουσιαζόμενο σε έξι κεφάλαια με μη γραμμική πλοκή. Με εξαιρετική φωτογραφία από τον Τζιοβάνι Ριμπίζι και με βετεράνους ηθοποιούς, όπως την Μπάρμπαρα Χέρσι και τον Εντ Μπέγκλι Τζούνιορ σε δευτερεύοντες ρόλους, η ταινία διεκδικεί ένα «cult status» που θυμίζει ένδοξες παλαιότερες εποχές.

Το Rotten Tomatoes δίνει 96% θετικές κριτικές, ενώ ο Στίβεν Κινγκ στο λογαριασμό του στο X ανέφερε πως «Θα ήθελε να πει περισσότερα για το “Strange Days”, όμως πρόκειται για μία από αυτές τις ταινίες που είναι πολύ έξυπνες για να τις κάνεις spoil». Ο Μάικ Φλάναγκαν που σκηνοθέτησε τη Φιτζέραλντ στη μίνι σειρά του Netflix «The Fall of the House of Usher» (2023), είπε με τη σειρά του πως πρόκειται για μία «θεσπέσια ευφυή» ταινία.

 Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στις 22 Σεπτεμβρίου του 2023, στο Fantastic Fest στο Τέξας. Οι προβολές της στην Αμερική ξεκίνησαν, αρχικά σε περιορισμένο κοινό, στις 14 Αυγούστου, συνοδεία ενός «live streaming» Q&A από τον Μόλνερ, τον Ριμπίζι και τη Φιτζέραλντ, από τη Magenta Light Studios.

Στην Ελλάδα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, όταν η ταινία θα διανεμηθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Film Group. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου