Κινηματογραφος

Kέιτ Μπλάνσετ: «Υπάρχει μια σαφής έλλειψη ντροπής στην κοινωνία αυτή τη στιγμή»

Η ηθοποιός βρίσκεται στην Βενετία για την νέα της ταινία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kέιτ Μπλάνσετ: «Υπάρχει μια σαφής έλλειψη ντροπής στην κοινωνία αυτή τη στιγμή»
© EPA/ETTORE FERRARI

Kέιτ Μπλάνσετ: Η δήλωση της από το Φεστιβάλ της Βενετίας

Η Κέιτ Μπλάνσετ μίλησε για την «έντονη έλλειψη ντροπής» στη σύγχρονη κοινωνία κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για τη νέα της σειρά στο Apple TV+, Disclaimer.

Ερωτηθείσα στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας αν ο τρόπος με τον οποίο η κοινωνία ντροπιάζει τις γυναίκες έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και πώς προσέγγισε τον ρόλο αυτό ως γυναίκα, η Κέιτ Μπλάνσετ είπε: «Προσεγγίζω πάντα κάθε ρόλο ως γυναίκα, επειδή είμαι γυναίκα. Δεν το σκέφτομαι πραγματικά αυτό».

«Υπάρχει μια σαφής έλλειψη ντροπής στην κοινωνία αυτή τη στιγμή. Η ντροπή είναι πολύ διαφορετική από την ενοχή. Η ενοχή είναι ένα πολύ άχρηστο συναίσθημα, δεν ξέρω τι κάνεις με αυτό. Αλλά η ντροπή και η λύπη, και τα μαθήματα που μπορεί κανείς να πάρει από αυτό, είναι πολύ ισχυρά», πρόσθεσε. 

«Απλά κοιτάξτε τον τρόπο με τον οποίο προσπαθείτε να γίνετε γονείς των παιδιών. Αν τα ντροπιάζετε δημόσια, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε οργή. Οι ιδιωτικές συζητήσεις είναι συχνά πολύ πιο ισχυρές από τις δημόσιες. Δεν λέω ότι οι δημόσιες δεν είναι σημαντικές, αλλά οι συζητήσεις τύπου «ένας προς έναν», πρόσωπο με πρόσωπο, συμφιλίωσης είναι πολύ πιο ισχυρές από τη δημόσια ντροπή», ανέφερε.

Ερωτηθείσα αν το ντύσιμό της για την πρεμιέρα της σειράς θα έχει συμβολισμό αφού περπάτησε στο κόκκινο χαλί των Καννών με ένα φόρεμα που θύμιζε την παλαιστινιακή σημαία, η Μπλάνσετ αστειεύτηκε: «Θα πάω γυμνή».

Εν τω μεταξύ, ο σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν, του οποίου οι προηγούμενες κινηματογραφικές δουλειές περιλαμβάνουν το Children of Men και το Roma, αναφέρθηκε στην προσπάθειά του να ασχοληθεί με την τηλεόραση. «Δεν ξέρω πώς να σκηνοθετώ την τηλεόραση, μάλλον σε αυτό το στάδιο της ζωής μου είναι πολύ αργά για να μάθω. Προσεγγίσαμε το όλο θέμα ως ταινία».

Παραδέχτηκε ότι αυτό μπορεί να ήταν ένας «λάθος υπολογισμός» εκ μέρους του. «Το γύρισμα μιας ταινίας διαρκεί περισσότερο, και αυτές ήταν περίπου επτά ταινίες. Ήταν μια πραγματικά μακρά διαδικασία, ένιωσα πραγματικά για τους ηθοποιούς», είπε.

Πηγή: Guardian

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.