Κινηματογραφος

Αντζελίνα Τζολί με αφορμή την ταινία για την Κάλλας: «Οι γυναίκες καθορίζονται πάρα πολύ από τις αντιλήψεις των άλλων»

H σταρ βρίσκεται στο Φεστιβάλ της Βενετίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αντζελίνα Τζολί: Οι δηλώσεις από το Φεστιβάλ της Βενετίας

Η Αντζελίνα Τζολί δήλωσε ότι συχνά «η αντίληψη των άλλων ανθρώπων για μια γυναίκα» καθορίζει πάρα πολύ το ποια είναι, καθώς συζήτησε για το ρόλο της διάσημης τραγουδίστριας της όπερας Μαρίας Κάλλας σε μια νέα βιογραφική ταινία.

Η ταινία «Maria», του Χιλιανού σκηνοθέτη Πάμπλο Λαρέν, κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας την Πέμπτη, αλλά έχει ήδη προκαλέσει θόρυβο για την απεικόνιση της διάσημης «ντίβας» από την Αντζελίνα Τζολί.

Ερωτηθείσα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με τη σχέση της με τη λέξη αυτή, η Τζολί δήλωσε: «Νομίζω ότι [ο όρος ντίβα] συχνά συνοδεύεται από πολλούς αρνητικούς συνειρμούς.

«Έχω ξαναμάθει αυτή τη λέξη από τη Μαρία, έχω μια νέα σχέση μαζί της. Συχνά είναι η αντίληψη των άλλων ανθρώπων για μια γυναίκα που καθορίζει πάρα πολύ το ποια είναι και ποια ήταν. Νομίζω ότι η Μαρία ήταν ένας από τους πιο σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους που δεν έβλαπτε κανέναν».

Η ταινία, η οποία αποκτήθηκε από το Netflix για διανομή στις ΗΠΑ, επικεντρώνεται στην τελευταία εβδομάδα της ζωής της Κάλλας το 1977, στο Παρίσι.

Η σοπράνο τραγουδίστρια είναι βαθιά απομονωμένη, με μόνο τον μπάτλερ της (τον υποδύεται ο Pierfrancesco Favino) και την οικιακή βοηθό της (Alba Rohrwacher) να τη φροντίζουν - ανησυχούν για την υγεία της, τα φάρμακα και τις καταστροφικές επιπτώσεις της μειωμένης φωνής της.

Η Τζολί αποκάλυψε επίσης ότι εκπαιδεύτηκε για «σχεδόν επτά μήνες» για να παίξει όπερα. Είπε ότι «δεν είχε ξανατραγουδήσει δημοσίως» και ήταν «τρομερά νευρική» για τα γυρίσματα των γεμάτων θεατρικών σκηνών στο θέατρο La Scala του Παρισιού.

«Την πρώτη φορά που τραγούδησα θυμάμαι ότι ήμουν πολύ νευρική. Οι γιοι μου ήταν εκεί και με βοήθησαν να κλειδώσω την πόρτα για να μην μπει κανείς άλλος και εγώ έτρεμα», είπε.

Η Κάλλας, η οποία γεννήθηκε ως Μαρία Καλογεροπούλου από Έλληνες γονείς στη Νέα Υόρκη, έκανε το επαγγελματικό της ντεμπούτο στην Αθήνα και στη συνέχεια έγινε μία από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες όπερας όλων των εποχών με την απαράμιλλη φωνή και σκηνική της παρουσία.

Αλλά αντιμετώπισε επίσης κριτική για τις απαιτητικές απαιτήσεις της και τη συμπεριφορά της ως «ντίβα», το βάρος της και την ερωτική της ζωή. Η Κάλλας είχε σχέση με τον εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος την εγκατέλειψε για την Τζάκι Κένεντι. Πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 53 ετών μετά από καρδιακή προσβολή.

Η Τζολί, η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το διαζύγιό της με τον Μπραντ Πιτ, δήλωσε ότι βρήκε τον εαυτό της να σχετίζεται με την Κάλλας. Η ηθοποιός αναμένεται να φύγει από τη Βενετία πριν φτάσει ο Πιτ για την πρεμιέρα της ταινίας του. 

Πηγή: Guardian