Κινηματογραφος

81ο Φεστιβάλ Βενετίας: Χρυσός Λέοντας στη Σιγκούρνι Γουίβερ για την προσφορά της στον κινηματογράφο

Πριν της απονεμηθεί το βραβείο, προβλήθηκε ένα βίντεο- έκπληξη με τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81ο Φεστιβάλ Βενετίας: Χρυσός Λέοντας στη Σιγκούρνι Γουίβερ για την προσφορά της στον κινηματογράφο
81ο Φεστιβάλ Βενετίας: Χρυσός Λέοντας στη Σιγκούρνι Γουίβερ για την προσφορά της στον κινηματογράφο © EPA/ETTORE FERRARI

Σιγκούρνι Γουίβερ: Έλαβε τον Χρυσό Λέοντα στο 81ο Φεστιβάλ Βενετίας -  Πριν της απονεμηθεί το βραβείο, προβλήθηκε ένα βίντεο- έκπληξη με τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον

Η Σιγκούρνι Γουίβερ ήταν η μεγάλη σταρ της έναρξης του φετινού 81ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας που σήκωσε αυλαία χθες (28/8) και θα διαρκέσει έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Η εμβληματική ηθοποιός ταινιών όπως «Alien», «Ghostbusters», «Avatar», «Γορίλες στην ομίχλη» και «Εργαζόμενο Κορίτσι», βραβεύτηκε με τον Τιμητικό Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της προσφοράς της στον κινηματογράφο.

«Είμαι σίγουρη ότι ονειρεύομαι. Θέλω να βγάλω ένα βρυχηθμό! Σας ευχαριστώ γι' αυτό το γιγαντιαίο "καύσιμο" ενθάρρυνσης! Είναι η πιο εκπληκτική τιμή που θα μπορούσα να φανταστώ», δήλωσε η Σιγκούρνι Γουίβερ παραλαμβάνοντας το βραβείο, ενώ είπε χαριτολογώντας ότι το Χρυσό Λιοντάρι θα «κάτσει δίπλα μου στο αεροπλάνο, θα είναι δίπλα μου στη γόνδολα και ο σύζυγός μου θα πρέπει να συνηθίσει στην ιδέα ότι θα το έχουμε στο κρεβάτι μαζί μας!».

Sigourney Weaver shines at Venice Film Festival with Lifetime Achievement Award

Πριν της απονεμηθεί το βραβείο, προβλήθηκε ένα βίντεο- έκπληξη με τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον

Πριν της απονεμηθεί το βραβείο, προβλήθηκε ένα βίντεο- έκπληξη με τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον (με τον οποίο συνεργάστηκαν στα «Aliens» και «Avatar»), ο οποίος αφού της ευχήθηκε «τεράστια συγχαρητήρια», δήλωσε: «Νιώθω ευλογημένος που τη θεωρώ φίλη μου. Η αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού που έχουμε, γίνεται πιο ισχυρή με κάθε νέα μας συνεργασία».

Στην ομιλία της για τη Σιγκούρνι Γουίβερ, η Γαλλίδα ηθοποιός Καμίλ Κοτέν (πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης σειράς «Call My Agent!» στην οποία η Γουίβερ έκανε μία guest εμφάνιση) περιέγραψε την σταρ ως «απλώς μια γυναίκα που δεν την ενδιαφέρει καθόλου η ανδρική ματιά (male gaze)».

Νωρίτερα, στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη βράβευση, η τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ Αμερικανίδα ηθοποιός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της όταν ένας δημοσιογράφος σημείωσε ότι η πρωτοποριακή δουλειά της στο ρόλο της Ρίπλεϊ που ερμήνευσε στο «Alien», έθεσε τα θεμέλια της γυναικείας ενδυνάμωσης στην οθόνη, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει δυνητικά την Κάμαλα Χάρις να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. «Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με την Κάμαλα και μόνο η σκέψη ότι η δουλειά μου μπορεί να έχει παίξει κάποιο ρόλο στην άνοδό της με κάνει αληθινά χαρούμενη. Πάρα πολλές γυναίκες έρχονται και με ευχαριστούν» ανέφερε η Γουίβερ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.