Κινηματογραφος

Φράνσις Φορντ Κόπολα: «Δεν ήθελα το Megalopolis να είναι μια woke ταινία»

Το καστ της ταινίας περιλαμβάνει αμφιλεγόμενους ηθοποιούς όπως ο Γιον Βόιτ και ο Σία Λεμπέφ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φράνσις Φορντ Κόπολα: «Δεν ήθελα το Megalopolis να είναι μια woke ταινία»

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δήλωσε στο Rolling Stone ότι πρόθεσή του με τo «Megapolis» ήταν να γυρίσει μια ταινία που δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί «woke».

Το καστ της ταινίας του Φράνσις Φορντ Κόπολα περιλαμβάνει αμφιλεγόμενους ηθοποιούς όπως ο Γιον Βόιτ ο οποίος έχει προκαλέσει αίσθηση στο Χόλιγουντ για τις συντηρητικές του απόψεις και την ανοιχτή υποστήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ, και ο Σία Λεμπέφ ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση το 2021.

«Αυτό που δεν ήθελα να συμβεί είναι να θεωρηθούμε μια σοφή παραγωγή του Χόλιγουντ που απλώς κάνει διαλέξεις στους θεατές», δήλωσε ο Κόπολα. «Το καστ περιλαμβάνει ανθρώπους που ακυρώθηκαν κάποια στιγμή. Υπήρχαν άνθρωποι που είναι συντηρητικοί και άλλοι που είναι εξαιρετικά προοδευτικοί πολιτικά. Αλλά δουλεύαμε όλοι μαζί σε μια ταινία. Αυτό ήταν ενδιαφέρον, σκέφτηκα».

Στο «Megalopolis» πρωταγωνιστεί ο Άνταμ Ντράιβερ ως αρχιτέκτονας που ονειρεύεται να χτίσει μια ουτοπική πόλη μετά από ένα καταστροφικό συμβάν που αφήνει μια μητρόπολη που μοιάζει με τη Νέα Υόρκη σε ερείπια. Το σχέδιό του τον καθιστά εχθρό του αδίστακτου δημάρχου της πόλης και άλλων ισχυρών προσώπων. Στο καστ των ηθοποιών περιλαμβάνονται επίσης οι Όντρει Πλάζα, Ντάστιν Χοφμαν και Λόρενς Φίσμπερν, μεταξύ άλλων. 

Το «Megalopolis» από την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ των Καννών δίχασε έντονα τους κριτικούς. Την ίδια περίπου εποχή εμφανίστηκαν αναφορές για υποτιθέμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του Κόπολα στα γυρίσματα, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών ότι φίλησε γυναίκες κομπάρσους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας σκηνής πάρτι.

Μια πρόσθετη διαμάχη ξέσπασε αυτόν τον μήνα όταν η Lionsgate παρουσίασε το τρέιλερ της ταινίας «Megalopolis» και στη συνέχεια αναγκάστηκε να το αποσύρει από το διαδίκτυο επειδή περιείχε κατασκευασμένα αποσπάσματα από κριτικούς κινηματογράφου. Η Lionsgate θα κυκλοφορήσει το «Megalopolis» στους κινηματογράφους στις 27 Σεπτεμβρίου. Η ταινία θα προβληθεί στη συνέχεια στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Πηγή: Variety