Κινηματογραφος

Τα «Μυαλά που Κουβαλάς 2» είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων με 1 δισ. δολάρια στο box office εκτός ΗΠΑ

Η ταινία φαινόμενο της Pixar συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2» είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων με 1 δισ. δολάρια στο box office εκτός ΗΠΑ

«Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2», η νέα ταινία της Pixar κατάφερε να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο box office των χωρών εκτός της Αμερικής και έγινε η μία από τις 12 ταινίες στην ιστορία και η μοναδική ταινία κινουμένων σχεδίων που κατάφερε να το πετύχει αυτό.

«Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2»: Ρεκόρ με 1,649 δισεκατομμύρια δολάρια εισπράξεις παγκοσμίως

Το σίκουελ της Pixar («Inside Out 2», ο αγγλικός τίτλος) είναι ήδη η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις της χρονιάς με 1.649 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 1.002 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις υπόλοιπες χώρες και 646,3 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αμερική. Πριν από εβδομάδες, η ταινία κατάφερε να ξεπεράσει και το «Frozen II» ως η ταινία κινουμένων σχεδίων με τις υψηλότερες εισπράξεις στην ιστορία.

Αν και 55 ταινίες έχουν συγκεντρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως, μόλις δώδεκα κατάφεραν να πετύχουν αυτό το σημείο αναφοράς μόνο από τις αγορές των χωρών εκτός της Αμερικής και 11 από αυτές ήταν live action ταινίες.

Ενώ το 2019 το remake του «Βασιλιά των Λιονταριών» της Disney κέρδισε ένα εντυπωσιακό ποσό 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις υπόλοιπες χώρες, το στούντιο έχει κατηγοριοποιήσει το remake ως live action και όχι CGI ταινία, οπότε τα «Μυαλά που Κουβαλάς 2» είναι τεχνικά η πρώτη κυκλοφορία κινουμένων σχεδίων που εντάσσεται στο πολυπόθητο αυτό κλαμπ.

Οι κορυφαίες ξένες αγορές είναι το Μεξικό (102.2 εκατομμύρια δολάρια), η Βραζιλία (80 εκατομμύρια δολάρια), το Ηνωμένο Βασίλειο (72,7 εκατομμύρια δολάρια), η Γαλλία (62,6 εκατομμύρια δολάρια) και η Κορέα (60,8 εκατομμύρια δολάρια). Στην Ελλάδα η ταινία κατάφερε να φτάσει τα 629.536 εισιτήρια μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα.