Κινηματογραφος

Eισπρακτικό ρεκόρ όλων των εποχών ως «ακατάλληλη» ταινία το «Deadpool & Wolverine»

Έχει ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eισπρακτικό ρεκόρ όλων των εποχών ως «ακατάλληλη» ταινία το «Deadpool & Wolverine»
© screenshot/youtube

 «Deadpool & Wolverine»: Τα υψηλότερα έσοδα όλων των εποχών στην κατηγορία R-rated

Τα υψηλότερα έσοδα όλων των εποχών σε κατηγορία R-rated συγκεντρώνει από την Πέμπτη (15/8) η ταινία «Deadpool & Wolverine» της Disney, ξεπερνώντας την ταινία «Joker» της Warner Bros.

Σύμφωνα με το CNBC, με 516,8 εκατομμύρια δολάρια σε εγχώριες πωλήσεις εισιτηρίων και 568,8 εκατομμύρια δολάρια από το διεθνές κοινό, το «Deadpool & Wolverine» έχει ξεπεράσει το 1,085 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως. 

Μία ταινία που έχει βαθμολογηθεί με R (από τη λέξη restricted) δεν μπορούν να την παρακολουθήσουν ανήλικοι κάτω των 17 χωρίς συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα. Αυτή η βαθμολογία δίνεται για ακατάλληλη φρασεολογία, έντονη βία, γυμνό για σεξουαλικούς σκοπούς και κατάχρηση ουσιών. Ταινίες στις οποίες τα παραπάνω στοιχεία αφθονούν ή είναι ιδιαίτερα έντονα, ξεπερνούν τις R-rated και χαρακτηρίζονται ως NC-17 (no one under 17).

Υπενθυμίζεται ότι οι προηγούμενες ταινίες Deadpool είχαν παραχθεί από την 20th Century Fox και είχαν επίσης ενταχθεί στην κατηγορία R . Όταν η σειρά φανταστικών ταινιών «Deadpool: Merc with a Mouth» πέρασε στην ιδιοκτησία της Disney το 2019, ήταν ασαφές αν η εταιρεία θα αγκάλιαζε την ωμότητα που σπάει τον τέταρτο τοίχο ή θα τον άφηνε στο ράφι, ενώ θα παρήγαγε άλλα έργα της Marvel.

Υπενθυμίζεται ότι το «Deadpool & Wolverine» κυκλοφόρησε στις αίθουσες στα τέλη Ιουλίου, μετά από μια σειρά επιτυχιών και αποτυχιών από ένα από τα πιο αλεξίσφαιρα franchise της Disney. Η τελευταία ταινία που κυκλοφόρησε από το στούντιο ήταν το «The Marvels», το οποίο έφτασε τον Νοέμβριο και είχε το χαμηλότερο άνοιγμα και τη χαμηλότερη συνολική εισπρακτική επιτυχία για ταινία του MCU.

Όπως το CNBC αναφέρει, στο μέλλον, το στούντιο φαίνεται να περιορίζει τον αριθμό των σειρών που παράγει για την πλατφόρμα streaming, Disney+, και να επικεντρώνεται στη μεγάλη οθόνη. Στο παρελθόν, η Marvel είχε παράγει σχεδόν δώδεκα σειρές για την πλατφόρμα streaming, κατακλύζοντας την αγορά και αποξενώνοντας ορισμένους θαυμαστές.

Mε πληροφορίες από CNBC

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.