Κινηματογραφος

Πέθανε η εμβληματική ηθοποιός Τζίνα Ρόουλαντς

Η σύζυγος και η μούσα του Τζον Κασσαβέτης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Τζίνα Ρόουλαντς: Πέθανε η εμβληματική ηθοποιός σε ηλικία 94 ετών

Η Τζίνα Ρόουλαντς, η σύζυγος και μούσα του Τζον Κασσαβέτης, της οποίας οι απροκάλυπτες ικανότητες σε ταινίες όπως οι «Faces», «A Woman Under the Influence», «Opening Night» και «Gloria» την έβαλαν στο πάνθεον των θρύλων της υποκριτικής, πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 94 ετών.

Την είδηση του θανάτου της θρυλικής Τζίνα Ρόουλαντς έκανε γνωστή ο γιος της Νικ Κασσαβέτης, όπως αναφέρει το ΤΜΖ και το Hollywood Reporter.

Η Ρόουλαντς έλαβε υποψηφιότητες για Όσκαρ για τις ερμηνείες της στις ταινίες «A Woman Under the Influence» (1974), όπου υποδύθηκε μια απομονωμένη, συναισθηματικά ευάλωτη νοικοκυρά, και «Gloria» (1980), όπου έλαμψε ως μια τσαντισμένη προστάτιδα παιδιών που ξεσπά κατά της μαφίας.

Η Βιρτζίνια Κάθριν «Τζίνα» Ρόουλαντς, ήταν βραβευμένη τρεις φορές με Emmy, δυο φορές υποψήφια για Όσκαρ για την ενσάρκωση ισχυρών χαρακτήρων ή γυναικών με σοβαρά προβλήματα υγείας. Σταμάτησε την υποκριτική το 2015, αφού είχε κερδίσει τέσσερα Emmy, δύο Χρυσές Σφαίρες και είχε κερδίσει δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ. Τα τελευταία χρόνια όπως είχε αποκαλύψει ο στενός οικογενειακός της κύκλος επάσχε από Αλτσχάιμερ.

Η Ρόουλαντς πρωταγωνίστησε για τον Νικ Κασσαβέτης ως μοναχική χήρα στο «Unhook the Stars» (1996) και ως ηλικιωμένη γυναίκα με άνοια στο «The Notebook» (2004). Εμφανίστηκε επίσης γι' αυτόν στην ταινία «She's So Lovely» (1997), βασισμένη σε σενάριο του συζύγου της.