Κινηματογραφος

Πέθανε ο Άνχελ Σαλαζάρ σε ηλικία 68 ετών - Είχε εμφανιστεί στα «Scarface» και «Carlito's Way»

Δίπλα στον Αλ Πατσίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ο Άνχελ Σαλαζάρ
Ο Άνχελ Σαλαζάρ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών © Getty Images/Johnny Nunez

Πέθανε ο Άνχελ Σαλαζάρ σε ηλικία 68 ετών - Είχε εμφανισθεί στα«Scaraface» και «Carlito’s Way»δίπλα στον Αλ Πατσίνο

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών άφησε ο  Άνχελ Σαλαζάρ στις 11 Αυγούστου, ο οποίος υποδύθηκε τον έμπιστο βοηθό του Αλ Πατσίνο στη θρυλική ταινία «Scarface».

 

‘Scarface’ actor Ángel Salazar dead at 68

Ο Άνχελ Σαλαζάρ πέθανε στον ύπνο του στο Μπρούκλιν

Όπως αποκάλυψε στενός φίλος και εκπρόσωπος του ηθοποιού, ο Άνχελ Σαλαζάρ πέθανε στον ύπνο του στο σπίτι φίλου του στο Μπρούκλιν, χωρίς να αποκαλύπτει, ωστόσο, περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια θανάτου του.

Ωστόσο, στενός του φίλος αποκάλυψε ότι εδώ και αρκετά χρόνια, ο 68χρονος υπέφερε από διάφορες καρδιακές παθήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σαλαζάρ ήταν Κουβανοαμερικανός ηθοποιός, που έγινε ευρέως γνωστός για το ρόλο του ως Chi Chi στην εμβληματική ταινία «Scarface» του Μπράιαν Ντε Πάλμα, όπου υποδύθηκε τον πιστό συνεργάτη του Τόνι Μοντάνα.

Αργότερα, ο Σαλαζάρ εμφανίστηκε και σε άλλες ταινίες, όπως το «Punchline» (1988), όπου πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Τομ Χανκς, αλλά και το «Carlito's Way», όπου συναντήθηκε ξανά με τον Αλ Πατσίνο, ενώ συνέχισε να ασχολείται δυναμικά με τη stand-up comedy.

Standup Comedy Showcase: Angel "Chi Chi" Salazar  - Circa 1985

Άνχελ Σαλαζάρ: «Σήμερα, οποιοσδήποτε με μια ψηφιακή κάμερα ονομάζεται σκηνοθέτης»

Παρά το γεγονός ότι παρέμεινε εμπλεκόμενος στη βιομηχανία του κινηματογράφου, ο Σαλαζάρ εξέφρασε την περιφρόνησή του για την εξέλιξη του σινεμά κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Digital Journal το 2017: «Είναι γελοίο. Αυτές τις μέρες, οποιοσδήποτε με μια ψηφιακή κάμερα ονομάζεται σκηνοθέτης. Ο χώρος έχει αλλάξει εντελώς. Είμαι ηθοποιός της παλιάς σχολής και δουλεύω με σενάριο. Πρέπει να μου δώσετε ένα τελικό προσχέδιο του σεναρίου. Αυτές τις μέρες ρωτάω τους νέους κινηματογραφιστές: πού είναι το σενάριο; και οι περισσότεροι μου λένε ότι είναι στο μυαλό τους. Αυτοί οι νέοι κινηματογραφιστές δεν έχουν σενάριο».

Ο Σαλαζάρ εξέφρασε επίσης την αποδοκιμασία του για το σύγχρονο φαινόμενο του box office, προσθέτοντας: «Η τεχνολογία δεν έχει αλλάξει τη βιομηχανία προς το καλύτερο. Αυτό που είναι επιτυχημένο αυτές τις μέρες είναι ταινίες όπως ο Iron Man και ο Batman ή αμάξια που συγκρούονται. Πολύ λίγες ταινίες αυτές τις μέρες έχουν κάποια ιστορία να διηγηθούν».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.