Κινηματογραφος

Ματ Ντέιμον για Μπεν Άφλεκ: «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι να γίνεται η ζωή σου φύλλο και φτερό από τον Τύπο»

«Είχαμε παράλληλες καριέρες, αλλά είμαι τυχερός που τη γλύτωσα»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ
Ο Ματ Ντέιμον και ο Μπεν Άφλεκ έχουν βοηθήσει ο ένας τον άλλον να επιβιώσουν από την υπερβολική φήμη όλα αυτά τα χρόνια © ΕΡΑ/ETTORE FERRARI

Ματ Ντέιμον για Μπεν Άφλεκ: «Δεν μπορώ να φαντασθώ πώς είναι να γίνεται η ζωή σου φύλλο και φτερό από τον Τύπο»

Ο Ματ Ντέιμον δήλωσε πρόσφατα στο «Radio Times Podcast» ότι «δεν μπορεί να φανταστεί πώς είναι να αντιμετωπίζεις εξονυχιστικό έλεγχο για τη ζωή σου από τον Τύπο», όπως ο φίλος και μακροχρόνιος συνεργάτης του Μπεν Άφλεκ όλα αυτά τα χρόνια.

Ματ Ντέιμον: «Δεν μπορώ να φανταστώ να ζω κάτω από τέτοιου είδους έλεγχο»

Ο Ματ Ντέιμον είπε ότι αυτός και ο Μπεν Άφλεκ είχαν «παράλληλες καριέρες με πολλούς παρόμοιους τρόπους», ξεκινώντας με την κατάκτηση των Όσκαρ με την ταινία «Good Will Hunting». Είχαν μοιρασθεί το βραβείο για το καλύτερο σενάριο το 1998.

«Είμαι πραγματικά τυχερός με αυτόν τον τρόπο… ειδικά όταν κοιτάζω τον Μπεν», είπε ο Ντέιμον. «Δεν μπορώ να φανταστώ να ζω κάτω από τέτοιου είδους έλεγχο. Και είναι έτσι για 25 χρόνια και είχαμε παράλληλες καριέρες με πολλούς τρόπους και έτσι είμαι τυχερός που κάπως τη γλύτωσα».

Ενώ η καριέρα τους ακολούθησε παρόμοια πορεία, η προσωπική τους ζωή ήταν τελείως διαφορετική. Ο Ματ Ντέιμον πιστώνει στον «βαρετό» γάμο του (με τη Λουτσιάνα Μπαρόζο) ως βασικό λόγο που ο Τύπος του Χόλιγουντ δεν ήταν τόσο παρεμβατικός στη ζωή του σε σύγκριση με τον Μπεν Άφλεκ, η σχέση του οποίου με την Τζένιφερ Λόπεζ συνεχίζει να είναι πρωτοσέλιδο στα ταμπλόιντ.

«Αυτή η κουλτούρα των περιοδικών που ήταν τόσο τεράστια… πριν από 25 χρόνια, κάπως με αγνόησε», πρόσθεσε ο Ντέιμον. «Ως ένας άντρας που είναι παντρεμένος, είναι τόσο βαρετό. Αυτό που πουλάει είναι σκάνδαλα και σεξ και όλα αυτά… και όσο δεν έκανες τίποτα από αυτά, δεν άξιζε πραγματικά τον χρόνο τους να περιμένουν να τραβήξουν τη φωτογραφία σου και έτσι με άφησαν στην ησυχία μου».

«Η φήμη είναι ένα «περίεργο, αποπροσανατολιστικό συναίσθημα

Ο Ντέιμον πρόσθεσε ότι η φήμη είναι ένα «περίεργο, αποπροσανατολιστικό συναίσθημα», προσθέτοντας: «Ήθελα απλώς να πάω στη δουλειά μου και έτσι κάπως κρύφτηκα για μερικά χρόνια μέχρι να κατασταλάξω. Ευτυχώς ερωτεύτηκα κάποιον που δεν είναι στη show business και που ανέχεται αυτή την πλευρά και αυτό με βοήθησε πραγματικά».

Ο Ματ Ντέιμον και ο Μπεν Άφλεκ έχουν βοηθήσει ο ένας τον άλλον να επιβιώσουν από την υπερβολική φήμη όλα αυτά τα χρόνια. Για παράδειγμα, ο Άφλεκ αποκάλυψε στο Entertainment Weekly το 2022 ότι ο Ντέιμον έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να τον κάνει να επαναπροσδιορίσει την καριέρα του μετά την εμπειρία του στο «Justice League».

«Είχα μια πραγματικά άσχημη εμπειρία γύρω από το Justice League για πολλούς διαφορετικούς λόγους», είχε δηλώσει ο Μπεν Άφλεκ στον Ματ Ντέιμον. «Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, αλλά συνέβησαν πολλά άσχημα πράγματα. Αλλά πραγματικά δεν ήμουν ευτυχισμένος. Δεν ήθελα να βρίσκομαι εκεί. Δεν πίστευα ότι ήταν ενδιαφέρον. Και μετά συνέβησαν μερικά πραγματικά, χάλια πράγματα, απαίσια πράγματα. Και σκεφτόμουν ότι δεν ήθελα να συνεχίζω να το κάνω».

«Σου μίλησα γι' αυτό και με επηρέασες σε αυτήν την απόφαση», είπε ο Άφλεκ στον Ντέιμον. «Θέλω να κάνω τα πράγματα που θα μου έφερναν χαρά. Μετά πήγαμε και κάναμε το Last Duel και διασκέδαζα κάθε μέρα σε αυτήν την ταινία. Δεν ήμουν το αστέρι, δεν ήμουν συμπαθής. Ήμουν ο κακός της υπόθεσης. Δεν ήμουν όλα αυτά που πίστευα ότι έπρεπε να είμαι όταν ξεκίνησα και όμως ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Και ήταν όλα απλά πράγματα που προέκυψαν και που δεν κυνηγούσα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.