Κινηματογραφος

Πρώτο trailer της ταινίας «Snow White» με Χιονάτη τη Ρέιτσελ Ζέγκλερ - Στον ρόλο της κακιάς βασίλισσας η Γκαλ Γκαντότ

Πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 21 Μαρτίου 2025

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Snow White» με τη Ρέιτσελ Ζέγκλερ - Στο ρόλο της κακιάς βασίλισσα η Γκαλ Γκαντότ

Η Disney παρουσίασε το πρώτο τρέιλερ της live-action ταινίας «Snow White», που θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Μαρτίου 2025. Η ζωντανή εκδοχή του παραμυθιού των αδελφών Γκριμ έρχεται σχεδόν 90 χρόνια μετά την κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney που κυκλοφόρησε το 1937.

Στην τελευταία εκδοχή της Disney, η Χιονάτη δεν σώζεται από τον πρίγκιπα

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Χιονάτης είναι η Ρέιτσελ Ζέγκλερ, ενώ τον ρόλο της κακιάς βασίλισσας αναλαμβάνει η Γκαλ Γκαντότ, η οποία δήλωσε ότι «ήταν πολύ διασκεδαστικό ότι έκανα κάτι εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε έχω κάνει στο παρελθόν».

Στο μεταξύ έχουμε δει διάφορες κινηματογραφικές εκδοχές του παραμυθιού των αδελφών Γκριμ, όπως το «Καθρέφτη, Καθρεφτάκι μου» το 2012, με τη Λίλι Κόλινς και τη Τζούλια Ρόμπερτς, αλλά και το πιο σκοτεινό «Snow White and the Hunstman» (Η Χιονάτη και ο Κυνηγός) με την Κρίστεν Στιούαρτ, που βγήκε την ίδια χρονιά.

Όταν πριν από ένα χρόνο, τέθηκε στις δύο πρωταγωνίστριες ερώτηση για τη «σύγχρονη οπτική» του ριμέικ, τόσο η Ζέγκλερ όσο και η Γκαντότ απάντησαν ότι στη δική τους ταινία, η Χιονάτη δεν σώζεται από τον πρίγκιπα.

Το «Snow White» σε σκηνοθεσία Μαρκ Γουέμπ («The Amazing Spider-Man»), είναι μία από τις πολλές live-action ταινίες της Disney που θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες, όπως το «Mufasa: The Lion King», στις 20 Δεκεμβρίου. Η επιλογή της Disney να κάνει ριμέικ των παλιών animation ταινιών της σε live-action εκδοχή αποδείχτηκε εξαιρετικά κερδοφόρα για την εταιρία, ειδικά πριν από την πανδημία, όταν ήταν κάτι το συνηθισμένο ταινίες όπως «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» ή ο «Αλαντίν» να κάνουν εισπράξεις της τάξης του 1 δισ. δολαρίων. Η πιο πρόσφατη, «Η Μικρή Γοργόνα», έφερε στα ταμεία 569,6 εκατομμύρια δολάρια.

Η ταινία επρόκειτο να βγει στις αίθουσες τον Μάρτιο του 2024, αλλά το στούντιο ανέβαλε την κυκλοφορία της έναν ολόκληρο χρόνο λόγω της απεργίας του σωματείου SAG-AFTRA.