Κινηματογραφος

Τζέιμι Λι Κέρτις: Ο λόγος που ζήτησε από τους εργαζόμενους να φορούν ταμπελάκια με το όνομά τους στα γυρίσματα του Halloween

Η 65χρονη ηθοποιός προσπαθεί να αμβλύνει την ανισότητα μεταξύ συνεργείου και ηθοποιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Τζέιμι Λι Κέρτις
Η Τζέιμι Λι Κέρτις δήλωσε ότι σκοπός της είναι να εξαλείψει την ιεραρχία © ΕΡΑ/ALLISON DINNER

Τζέιμι Λι Κέρτις: Ο λόγος που ζήτησε από τους εργαζόμενους να φορούν ταμπελάκια με το όνομά τους στα γυρίσματα του Halloween

Η Τζέιμι Λι Κέρτις αποκάλυψε σε πρόσφατη εμφάνισή της στο podcast του Κέβιν Χαρτ, «Gold Minds» ότι ζητάει από τα μέλη των συνεργείων παραγωγής να φορούν ταμπελάκια με τα ονόματά τους, ώστε όλοι να αντιμετωπίζονται ισότιμα στα γυρίσματα.

Gold Minds With Kevin Hart Podcast: Jamie Lee Curtis | Full Episode

Η βραβευμένη με Οσκαρ («Τα Πάντα Ολα») και υποψήφια για EMMY («The Bear») ηθοποιός δήλωσε ότι σκοπός της είναι να εξαλείψει την ιεραρχία, αποκαθιστώντας την ανισότητα που υπάρχει μεταξύ ηθοποιών και συνεργείου, δεδομένου ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν ήδη τα ονόματα των ηθοποιών.

«Υπάρχει κάτι πολύ ανισότιμο σχετικά με τη θέση μας σε ένα σετ, σε μια ταινία, σε αυτή την αρένα γενικότερα», είπε η Κέρτις στον Χαρτ. «Ξέρετε τα ονόματά μας, δεν γνωρίζουμε τα δικά σας. Υπάρχει κάτι λάθος για μένα σε αυτό… Στην ταινία, φορούσαμε όλοι ταμπέλες με τα ονόματά μας, ώστε όταν ερχόμασταν την επόμενη μέρα, να μπορώ να πω καλημέρα σε όλους, προσφωνώντας τους με το μικρό τους όνομα χωρίς καν να το σκεφτώ, γιατί το είχα μάθει μ’ αυτόν τον τρόπο [...] Απλώς θέλω να είναι όλα ισότιμα γιατί αυτό είναι κάτι σημαντικό. Είναι τέχνη – δεν χωράει ιεραρχία στην τέχνη. Υποτίθεται ότι είναι μια ομάδα ανθρώπων» πρόσθεσε αναφερόμενη στα γυρίσματα της ταινίας «Halloween» του 2018, όπου είχε μεσολαβήσει, ώστε να εφαρμοστεί η παραπάνω τακτική.

Οπως μάλιστα η ίδια αποκάλυψε στο The Hollywood Reporter πριν από την κυκλοφορία της ταινίας στους κινηματογράφους, θέλοντας να ευχαριστήσουν την Κέρτις, κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της τελευταίας σκηνής της ταινίας όλα τα μέλη του συνεργείου άλλαξαν τις ταμπέλες τους στο όνομα του χαρακτήρα της Κέρτις, Λόρι Στρόουντ.

«Αυτή ήταν η τελευταία μου σκηνή πριν γυρίσω πίσω στην οικογένειά μου», εξήγησε τότε η Κέρτις. «Οταν πλησίασα το σετ, όλο το συνεργείο στεκόταν σιωπηλό, με τα χέρια πίσω από την πλάτη και όλοι φορούσαν ταμπέλες. Οι ταμπέλες έγραφαν Είμαστε η Λόρι Στρόουντ. Αυτό που πραγματικά έλεγαν μέσα από αυτήν την κίνηση ήταν Είμαστε μαζί σου, Τζέιμι, σε αυτή τη στιγμή. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να σε βοηθήσουμε, καθώς πρέπει να εκτελέσεις αυτή τη σκηνή μόνη. Ομως, πιστεύουμε σε σένα, γιατί είμαστε εσύ» συνέχισε η Κέρτις. «Πρέπει να σας πω ότι ίσως αυτό ήταν το υψηλότερο σημείο της καριέρας μου».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.