Κινηματογραφος

Ο Χοακίν Φίνιξ αποχώρησε από τη νέα queer ρομαντική ταινία του Τόντ Χέινς πέντε μέρες πριν τα γυρίσματα

Ποιοι είναι οι λόγοι που ανάγκασαν τον 49χρονο ηθοποιό να εγκαταλείψει το cast

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Χοακίν Φίνιξ
Ο Χοακίν Φίνιξ δεν θα συμμετάσχει στη νέα ταινία του Τόντ Χέινς © NINA PROMMER/ΕΡΑ

Ο Χοακίν Φίνιξ αποχώρησε από τη νέα queer ρομαντική ταινία του Τόντ Χέινς πέντε μέρες πριν τα γυρίσματα

Ο Χοακίν Φίνιξ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη νέα ταινία του Τόντ Χέινς κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, «παγώνοντας» το στάδιο της παραγωγής του φιλμ, το οποίο θα σηματοδοτούσε τον πρώτο queer ρόλο του 49χρονου ηθοποιού στη μεγάλη οθόνη.

Joaquin Phoenix Drops Out of Todd Haynes' Gay Romance Movie Days Before Filming To Start | THR News

Για ποιο λόγο αποχώρησε ο Χοακίν Φίνιξ από το cast της ταινίας

Η άτιτλη για την ώρα ταινία του Χέινς, διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1930 και αφορά δύο ερωτευμένους άνδρες, οι οποίοι τρέπονται σε φυγή προς το Μεξικό. Το σενάριο φέρει την υπογραφή τόσο του Χοακίν Φίνιξ, όσο και του Τζον Ρέιμοντ, με τον οποίο ο Χέινς είχε συνεργαστεί και στη μίνι σειρά που σκηνοθέτησε το 2011 για λογαριασμό του HBO, «Mildred Pierce». Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν ο λόγος που ο Χοακίν Φίνιξ δίστασε να προχωρήσει, ήταν οι πιο τολμηρές ομοφυλοφιλικές σκηνές. Αντιθέτως, το IndieWire θεωρεί ότι ο λόγος της αποχώρησης ήταν μάλλον το οικονομικό.

Σύμφωνα με πηγές, η χρηματοδότηση της ταινίας εξαρτιόταν από τη συμμετοχή του Φίνιξ . Οπως άλλωστε είχε δηλώσει πέρυσι ο Χέινς «Ο Χοακίν με ωθούσε περισσότερο στο να κάνουμε μία NC-17 ταινία λέγοντάς μου διαρκώς να το πάμε πιο μακριά».

«Όλη η ιδέα ξεκίνησε από τον Χοακίν» συμπλήρωσε. «Ξεκίνησε από την τόλμη του, την επιθυμία του να ξεπεράσει τα όρια και να δείξει τις πραγματικά άβολες πτυχές αυτής της σχέσης. Κι όμως, φαινόταν σαν μια πολύ οργανική διαδικασία».

Η ταινία είχε ήδη πουληθεί σε διεθνείς διανομείς πριν ξεκινήσει η παραγωγή, με την υποστήριξη της Killer Films και της αντιπροσώπου πωλήσεων MK2 Film. Πλέον, φημολογείται έντονα ότι το πρότζεκτ διατρέχει κίνδυνο να μην πραγματοποιηθεί, καθώς ο ρόλος του Φίνιξ δεν μπορεί να αντικατασταθεί, με τις απώλειες να δύνανται να ξεπεράσουν τα επτά ψηφία. Το συνεργείο έχει μείνει χωρίς εργασία, ενώ η πληρωμή των κύριων μέτοχων της ταινίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χοακίν Φίνιξ δεν αναμένεται να επιστρέψει στο πρότζεκτ. Η Killer Films δεν αναζητά ακόμη τον αντικαταστάτη του. Προς το παρόν, προτεραιότητα είναι η αποζημίωση των ανθρώπων που επένδυσαν τον χρόνο τους στο φιλμ.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο Χέινς ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα πρόκειται να επικεντρωθεί στη σκηνοθεσία της σειράς που ετοιμάζει -ξανά σε συνεργασία με το HBO- με τίτλο «Trust», μια προσαρμογή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Χέρναν Ντίαζ για την οικονομική καταστροφή της ανώτερης τάξης τον 20ό αιώνα, με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Γουίνσλετ.

Όσο για τον Φίνιξ, πρόσφατα πρωταγωνίστησε στην κωμωδία-γουέστερν του Αρι Αστερ, «Eddington», τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν στο Νέο Μεξικό και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.