Κινηματογραφος

Τα δύο ρεκόρ Γκίνες που έσπασε ο Wesley Snipes ως Blade στο «Deadpool & Wolverine»

Πώς ο κυνηγός βρικολάκων έγραψε κινηματογραφική ιστορία στο Marvel Universe

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Blade του Wesley Snipes ήταν μία από τις πολλές εμφανίσεις - έκπληξη στο «Deadpool & Wolverine» δίπλα σε άλλους χαρακτήρες της Marvel

Ο Wesley Snipes επέστρεψε φέτος ως κυνηγός βρικολάκων στο R-rated blockbuster του καλοκαιριού «Deadpool & Wolverine». Με αυτόν τον τρόπο έγινε επίσημα ο ηθοποιός με τη μεγαλύτερη διάρκεια καριέρας ως χαρακτήρας της Marvel, σύμφωνα με το Ρεκόρ Γκίνες, ξεπερνώντας τον συμπρωταγωνιστή του Hugh Jackman.

Η επιστροφή του Wesley Snipes έρχεται 25 χρόνια και 240 ημέρες αφότου υποδύθηκε για πρώτη φορά τον χαρακτήρα του Blade στην ομώνυμη ταινία του 1998.

Η εμφάνιση - έκπληξη του Blade στο «Deadpool & Wolverine» έσπασε ακόμη ένα ρεκόρ

Όσο για τον Hugh Jackman, έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως Wolverine στην ταινία «X-Men» του 2000 και αναμενόταν να πάρει την πρωτιά από τον Sir Patrick Stewart για τον ρόλο του ως Charles Xavier/Professor X με την κυκλοφορία του Deadpool 3, αλλά τελικά την έχασε από τον Wesley Snipes.

Η εμφάνιση - έκπληξη του Blade στο «Deadpool & Wolverine» έσπασε επίσης ακόμη ένα ρεκόρ. Αυτό για το μεγαλύτερο χρονικό κενό εμφάνισης χαρακτήρα σε ταινίες της Marvel, σύμφωνα με το Ρεκόρ Γκίνες. Η τελευταία εμφάνιση του Wesley Snipes ως Blade ήταν στην ταινία «Blade: Trinity» του 2004, 19 χρόνια και 231 ημέρες πριν από την κυκλοφορία του «Deadpool & Wolverine». Με αυτόν τον τρόπο ξεπέρασε το ρεκόρ των 17 ετών που κατείχε ο Alfred Molina ως Dr. Octopus, από το «Spider-Man 2» (2004) μέχρι και την εμφάνισή του στο «Spider-Man: No Way Home» (2021).

Ο Blade του Wesley Snipes ήταν μία από τις πολλές εμφανίσεις - έκπληξη στο «Deadpool & Wolverine» δίπλα σε άλλους χαρακτήρες της Marvel, όπως την Elektra (Jennifer Garner), τον Gambit (Channing Tatum) και την X-23 (Dafne Keen) πολεμώντας την Cassandra Nova (Emma Corrin) και τη συμμορία της από μεταλλαγμένους. Ο Chris Evans κάνει και αυτός μια σύντομη εμφάνιση υποδύοντας έναν παλιό του ρόλο του και όχι, δεν ήταν ο Captain America. Ο ηθοποιός επέστρεψε ως Johnny Storm από τους Fantastic Four.

Τη Δευτέρα, 5 Αυγούστου, ο Ryan Reynolds έγραψε στο Χ σχολιάζοντας την εμφάνιση του  Wesley Snipes: «Δεν υπάρχει Marvel Universe χωρίς τον Blade. Είναι ο πατερούλης της Marvel».

Τα τελευταία χρόνια, η Marvel προσπάθησε να ζωντανέψει το franchise του Blade με τον Mahershala Ali στον ομώνυμο ρόλο, αλλά η ταινία αντιμετωπίζει σημαντικά εμπόδια στην παραγωγή και είναι άγνωστο αν και πότε θα κυκλοφορήσει. Ο Wesley Snipes δεν έχασε την ευκαιρία στο «Deadpool & Wolverine» και αναφέρθηκε στο εν λόγω project, λέγοντας ότι είναι ο μόνος Blade που οι άνθρωποι πρόκειται να δουν ποτέ στη μεγάλη οθόνη.

To «Deadpool & Wolverine» σπάει τα ταμεία

Η νέα ταινία της Marvel, «Deadpool & Wolverine» συνεχίζει να σπάει τα ταμεία του box office, για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο μετά την κυκλοφορίας της. Η ταινία έχει κερδίσει μέχρι στιγμής περίπου 395 εκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική αγορά και πάνω από 824 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Πρόκειται για την ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις στην κατηγορία R-rated εντός ΗΠΑ, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε το «The Passion of the Christ», το οποίο κέρδισε λίγο περισσότερα από 370 εκατομμύρια δολάρια το 2004.

Το εκρηκτικό ντεμπούτο της ταινίας ανέβασε ακόμη περισσότερο τον πήχη για τις R-rated ταινίες ξεπερνώντας τους προκατόχους του: «Deadpool 2» (324 εκατομμύρια δολάρια) και «Deadpool» (363 εκατομμύρια δολάρια). Αν και το «Deadpool & Wolverine» βρίσκεται πίσω από το «Joker» και το «Oppenheimer», είναι μόνο θέμα ημερών να ξεπεράσει το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων παγκοσμίως.