Κινηματογραφος

Ο Vince Vaughn εξηγεί γιατί σταμάτησαν οι R-rated κωμωδίες: «Οι υπεύθυνοι δεν θέλουν να απολυθούν»

Ο 54χρονος ηθοποιός προβλέπει ότι οι «επικίνδυνες» κωμωδίες θα επιστρέψουν σύντομα

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Οι άνθρωποι θέλουν να γελάσουν και θέλουν να δουν πράγματα που είναι επικίνδυνα ή κινούνται στα όρια», εξήγησε ο Vaughn

Ο Vince Vaughn αισθάνεται ότι τα στελέχη του Χόλιγουντ «το σκέφτονται υπερβολικά» πριν κυκλοφορήσουν R-rated κωμωδίες για τις οποίες έγινε διάσημος ο 54χρονος αμερικανός ηθοποιός.

Vince Vaughn: Είναι τρελό, όταν έχεις αυτούς τους κανόνες

Ο Vince Vaughn, ηθοποιός του «Curb Your Enthusiasm», ο οποίος έγινε γνωστός στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με κωμωδίες όπως: «Wedding Crashers», «Old School» και «Swingers», μοιράστηκε πρόσφατα στο podcast, «Hot Ones» τις σκέψεις του για τέτοιου είδους ταινίες που δεν γυρίζονται σήμερα.

«Τα στελέχη το σκέφτονται υπερβολικά», είπε ο Vaughn στον παρουσιαστή Sean Evans. «Και είναι τρελό, όταν έχεις αυτούς τους κανόνες, όπως για παράδειγμα, αν κάνεις γεωμετρία, και λες ότι οι 87 μοίρες είναι ορθή γωνία, τότε όλες οι απαντήσεις σου είναι λάθος, αντί για 90 μοίρες που είναι το σωστό. Οπότε, έγινε κάτι σαν νόμος, ότι θα πρέπει να γυρίσεις ταινία η οποία να βασίζεται σε κάποιο γνωστό franchise ή IP».

O ηθοποιός του «Couples Retreat» χρησιμοποίησε το επιτραπέζιο παιχνίδι Ναυμαχία (το οποίο ενέπνευσε την ομώνυμη ταινία του 2012) ως παράδειγμα IP χωρίς νόημα, λέγοντας ότι έγινε «όχημα για αφήγηση ιστοριών» μόνο και μόνο επειδή είχε ένα αναγνωρίσιμο όνομα. Ωστόσο, σημείωσε ότι η IP όταν ξεκίνησε στο Χόλιγουντ ήταν οι κοινές εμπειρίες ζωής που έχουν οι άνθρωποι, όπως η πλοκή της ταινίας του «Old School» το 2003, όπου 3 φίλοι (Vaughn, Will Ferrell και Luke Wilson) επέστρεψαν στο κολέγιο ως ενήλικοι.

«Οι υπεύθυνοι δεν θέλουν να απολυθούν ακόμα και αν επιθυμούν να κάνουν κάτι σπουδαίο, επομένως θέλουν να ακολουθήσουν ένα σύνολο κανόνων που με κάποιο τρόπο καθορίζονται, αλλά δεν μεταφράζονται πραγματικά». Ο Vaughn συνέχισε λέγοντας. «Αλλά εφόσον τους ακολουθούν, δεν πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους γιατί μπορούν να πουν: λοιπόν, κοίτα, έκανα μια ταινία βασισμένη στο επιτραπέζιο παιχνίδι Payday, οπότε παρόλο που η ταινία δεν τα πήγε καλά, δεν μπορείς να με απολύσεις».

Ωστόσο, ο ηθοποιός έχει ακόμα ελπίδες για το μέλλον και προέβλεψε ότι το κοινό θα δει ξανά περισσότερες ταινίες παρόμοιες με τις R-rated κωμωδίες του.

«Οι άνθρωποι θέλουν να γελάσουν, οι άνθρωποι θέλουν να δουν πράγματα που αισθάνονται λίγο σαν να είναι, ξέρετε, επικίνδυνα ή κινούνται στα όρια», εξήγησε ο Vaughn. «Πιστεύω ότι θα δείτε περισσότερα από αυτά στον κινηματογραφικό χώρο νωρίτερα παρά αργότερα, είναι η πρόβλεψή μου».