Κινηματογραφος

Ο Κίλιαν Μέρφι δανείζει τη φωνή του σε ταινία animation

Στο 100% η βαθμολογία του «Kensuke's Kingdom» στο Rotten Tomatoes

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κίλιαν Μέρφι: Για πρώτη φορά δανείζει τη φωνή του σε ταινία animation - To βραβευμένο «Kensuke's Kingdom» έκανε πρεμιέρα με 100% βαθμολογία στο Rotten Tomatoes.

Το ντεμπούτο της έκανε η νέα ταινία του Κίλιαν Μέρφι, αποσπώντας μάλιστα βαθμολογία 100% στο Rotten Tomatoes.

Το τρυφερό animation «Kensuke's Kingdom» με τον Κίλιαν Μέρφι φαίνεται ότι θα γίνει επιτυχία, κερδίζοντας το απόλυτο σκορ στον κινηματογραφικό ιστότοπο, με τους κριτικούς να του αφιερώνουν αφειδώλευτους επαίνους.

Σκηνή από το animation «Kensuke's Kingdom», στο οποίο συμμετέχει με φωνητική ερμηνεία ο Κίλιαν Μέρφι © Blue Fox Entertainment

Κίλιαν Μέρφι: Η φωνή του στο animation «Kensuke's Kingdom»

Μετά τις επιτυχημένες πρεμιέρες που πραγματοποίησε το «Kensuke's Kingdom» τόσο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ανεσί όσο και του Λονδίνου, η Blue Fox Entertainment έδωσε στη δημοσιότητα την αφίσα και το επίσημο τρέιλερ της animated ταινίας που είναι βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Μάικλ Μορπούργκο.

Σημειώνεται ότι η δραματική ταινία σε διασκευή του Βρετανού Φρανκ Κοτρέλ-Μπόις, τον Μάρτιο κέρδισε μια σειρά από κορυφαία βραβεία στα British Animation Awards (BAAs), όπως της Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους και Καλύτερου Σεναρίου.

Ο Oσκαρικός πρωταγωνιστής Κίλιαν Μέρφι δανείζει τη φωνή του στη πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, μαζί με τους υποψήφιους για Όσκαρ Κεν Γουατανάμπι και Σάλι Χόκινς.

Επιπλέον οι Ράφεϊ Κάσιντι και Άαρον ΜακΓκρέγκορ συμπληρώνουν το φωνητικό καστ.

Η υπόθεση της βραβευμένης ταινίας animation

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο των Νιλ Μπόιλ και Κερκ Χέντρι επικεντρώνεται στον Μάικλ, «ένα μοναχικό νεαρό αγόρι όπου μαζί με την οικογένειά του ξεκινούν ένα ταξίδι με ιστιοπλοϊκό. Μία δυνατή καταιγίδα, παρασύρει τον Michael και τον σκύλο του στη θάλασσα και τους ξεβράζει σε ένα έρημο νησί.

Φοβισμένοι, παλεύουν να επιβιώσουν και να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή ώσπου μία ημέρα συναντούν έναν μυστηριώδη Ιάπωνα, που ζει εκεί από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όταν όμως ο παράδεισος τους απειλείται από επικίνδυνους εισβολείς που σχεδιάζουν να πάρουν τους ουρακοτάγκους του νησιού, ο Μάικλ και ο γέρος Κενσούκε ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τον μυστικό τους κόσμο».

Η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων, η οποία ήδη έχει κάνει το ντεμπούτο της σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας όπου συγκέντρωσε 2,9 εκατομμύρια δολάρια, θα προβληθεί στους αμερικανικούς κινηματογράφους στις 18 Οκτωβρίου.