Κινηματογραφος

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. ετοιμάζεται να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός όλων των εποχών ως Dr. Doom

Ο 59χρονος σταρ της Marvel θα ξεπεράσει τον Μπρους Γουίλις και τον Τομ Κρουζ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. ετοιμάζεται να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός όλων των εποχών ως Dr. Doom

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ είναι έτοιμος να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός όλων των εποχών, καθώς ο τελευταίος ρόλος του θα του αποφέρει περισσότερα από 79 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ επιστρέφει ως Dr. Doom

Τη Δευτέρα, ανακοινώθηκε ότι ο 59χρονος σταρ επιστρέφει στο Marvel Universe, αλλά όχι ως ο αγαπημένος χαρακτήρας Iron Man. Αντίθετα, θα υποδυθεί τον κακό των Fantastic Four, τον Doctor Doom, σε δύο νέες ταινίες «Avengers», τα «Avengers: Doomsday» (2026) και «Avengers: Secret Wars» (2027).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός θα λάβει μισθό που θα ξεπερνά τα 79 εκατομμύρια δολάρια και μερίδιο από τα έσοδα του box office. Άλλα προνόμια στο συμβόλαιο του Downey περιλαμβάνουν ταξίδια με ιδιωτικό τζετ, ειδική ασφάλεια και έναν ολόκληρο καταυλισμό από τροχόσπιτα.

Με αυτόν τον τρόπο ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ θα ξεπεράσει τους μισθούς του Μπρους Γουίλις στο «Sixth Sense», του Τομ Κρουζ στο «Top Gun: Maverick» και του Γουίλ Σμιθ στο «Άνδρες με τα Μαύρα 3», καθιστώντας τον τον πιο ακριβοπληρωμένο κινηματογραφικό αστέρα όλων των εποχών.

Ο ηθοποιός είναι ήδη το πιο ακριβοπληρωμένο μέλος του Marvel Cinematic Universe, έχοντας κερδίσει 513 εκατομμύρια δολάρια ως Iron Man/Tony Stark, πρωταγωνιστώντας σε τέσσερις ταινίες «Avengers», τρεις ταινίες «Iron Man» και κάνοντας μικρές εμφανίσεις στο «The Incredible Hulk», «Captain America: Civil War» και «Spider-Man: Homecoming».

Ο ρόλος του Ντάουνι ως Dr. Doom ανακοινώθηκε στο Comic-Con στο Σαν Ντιέγκο το Σαββατοκύριακο.

Ενώ η Marvel είναι εδώ και καιρό κυρίαρχη στον παγκόσμιο κινηματογράφο, πρόσφατες ταινίες της όπως το sequel του «Ant-Man» και «The Marvels» απέτυχαν θεαματικά. Τα στελέχη της Marvel ελπίζουν ότι η επιστροφή του Ντάουνι θα αποφέρει και πάλι δισεκατομμύρια δολάρια στα ταμεία του στούντιο.

Τα γυρίσματα για τις νέες ταινίες «Avengers» θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2025.