Κινηματογραφος

Πωλήθηκε σε δημοπρασία μπικίνι της πριγκίπισσας Λέια από τον «Πόλεμο των Άστρων»

Έναντι 175.000 δολαρίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πωλήθηκε σε δημοπρασία μπικίνι της πριγκίπισσας Λέια από τον «Πόλεμο των Άστρων»
Πωλήθηκε σε δημοπρασία μπικίνι της πριγκίπισσας Λέια από τον «Πόλεμο των Άστρων» © Allstar

Πόλεμος των Άστρων: Πωλήθηκε μπικίνι της πριγκίπισσας Λέια - Έναντι 175.000 δολαρίων

Το περίφημο χρυσό μπικίνι της πριγκίπισσας Λέια που φορούσε η Κάρι Φίσερ στον Πόλεμο των Άστρων πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 175.000 δολαρίων.

Το κοστούμι, που έγινε διάσημο από την ταινία του 1983 «Πόλεμος των Άστρων: Η επιστροφή των Τζεντάι», όταν η πριγκίπισσα Λέια το φορούσε όσο ήταν αλυσοδεμένη στο θρόνο του Τζάμπα, αγοράστηκε σε δημοπρασία του Heritage Auctions την Παρασκευή στις ΗΠΑ.

Το επταμελές σύνολο, το οποίο περιλαμβάνει σουτιέν μπικίνι, πλάκες μπικίνι, δαχτυλίδια για τους γοφούς, και δύο βραχιόλια, σχεδιάστηκε από τον αείμνηστο Richard Miller, τον επικεφαλής γλύπτη της Industrial Light & Magic, της εταιρείας οπτικών εφέ που ίδρυσε ο δημιουργός του Star Wars, George Lucas.

Τι άλλο πουλήθηκε στην δημοπρασία εκτός του μπικίνι της πριγκίπισσας Λέια

Ένα αεροσκάφος μινιατούρα από την πρώτη ταινία του Πολέμου των Άστρων, πωλήθηκε επίσης για 1,55 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (1,2 εκατομμύρια λίρες, 2,36 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας) στη δημοπρασία. Η μινιατούρα του μαχητικού αεροσκάφους Y-Wing Starfighter, το οποίο βοήθησε στην κατάρριψη του Άστρου του Θανάτου στην ταινία «Μια νέα ελπίδα», ήταν μία από τις δύο μόνο μινιατούρες που δημιουργήθηκαν για την παραγωγή. Σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό καλλιτέχνη Κόλιν Κάντγουελ, αφού ο Λούκας έδωσε την κατεύθυνση ότι ήθελε τα αεροσκάφη της ταινίας να έχουν «ξεχωριστά σχήματα, ώστε το κοινό να μπορεί να καταλάβει αμέσως αν ένα σκάφος ήταν “καλό παιδί” ή “κακό παιδί”», σύμφωνα με το Heritage Auctions.

Η δημοπρασία του Χόλιγουντ περιελάμβανε επίσης μια αφίσα από την ταινία Star Trek IV: The Voyage Home του Bob Peak, η οποία πωλήθηκε για 106.250 δολάρια, ένα σφυρί Thor από την ταινία Thor: The Dark World της Marvel, το οποίο πωλήθηκε για 81.250 δολάρια και ένα κράνος Mandalorian, το οποίο αγοράστηκε για 40.000 δολάρια.

Το ραβδί που χρησιμοποίησε ο Ντάνιελ Ράντκλιφ στην ταινία «Ο Χάρι Πότερ και ο φυλακισμένος του Αζκαμπάν» πωλήθηκε για 52.000 δολάρια, ενώ μια στολή που φορούσε ο Μακόλεϊ Κάλκιν στην πρώτη ταινία «Μόνος στο σπίτι» πωλήθηκε για 47.500 δολάρια.

Το κοστούμι της πριγκίπισσας Λέια έχει γίνει ένα από τα πιο διάσημα κοστούμια στην ιστορία του κινηματογράφου. Τελευταία φορά πουλήθηκε για 96.000 δολάρια σε δημοπρασία αναμνηστικών Star Wars το 2015.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα για τη μητέρα μου
Όλα για την Μητέρα μου: Το κορυφαίο φιλμ του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Ο ισπανός σκηνοθέτης τιμά αγαπημένα φιλμ του κλασικού Χόλιγουντ και ταυτόχρονα ξετυλίγει την προσφιλή θεματολογία του, βάζοντας ξανά σε περίοπτη θέση τις αγαπημένες του γυναίκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.