Κινηματογραφος

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ επιστρέφει ως «Doctor Doom» στις νέες ταινίες Avengers

«Είναι ο καλύτερος ηθοποιός στον κόσμο» - Η Marvel έκανε την έκπληξη

Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ: Θα είναι ο Doctor Doom στις ταινίες Avengers -  Η Marvel έκανε την έκπληξη

O Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ επιστρέφει - και την αποκάλυχη έκανε η Marvel Studios στο φεστιβάλ Comic-Con International στον Σαν Ντιέγκο.

Ο πρόεδρος των Marvel Studios,Κέβιν Φέιγκ, μεταξύ των παρουσιάσεων των τριών επερχόμενων ταινιών του MCU (Captain America: Brave New World , Thunderbolts και Fantastic Four), ανακοίνωσε επίσημα ότι θα γυριστούν δύο ακόμα ταινίες Avengers: Οι τίτλοι αυτών είναι «Avengers: Doomsday» και «Avengers: Secret Wars», οι οποίες αναμένεται να προβληθούν στους κινηματογράφους τον Μάιο του 2026 και τον Μάιο του 2027 αντίστοιχα.

Και ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ θα επιστρέψει στο κινηματογραφικό franchise όχι ως Ironman, αλλά ως ο κλασικός κακός των Fantastic Four, Doctor Doom.


Ο Κέβιν Φέιγκ επιβεβαίωσε επίσης επίσημα ότι οι αδελφοί Russo θα σκηνοθετήσουν τις δύο επόμενες ταινίες των Avengers.

Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ: Επιστροφή ως ο κλασικός κακός των Fantastic Four, Doctor Doom

Ο  Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς αστέρες στον κόσμο και η συνεργασία του με τη Marvel ξεκίνησε το 2008 με το Iron Man. Ο ηθοποιός βοήθησε τους Avengers να σημειώσουν τα υψηλότερα έσοδα όλων των εποχών ενώ ο ίδιος είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να γεμίζει με 50 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Ντάουνι αποσύρθηκε από το ρόλο του Τόνι Σταρκ/ Iron Man με την ταινία Avengers του 2019: Endgame, στο οποίο ο χαρακτήρας του πέθανε σώζοντας το σύμπαν.

«Νέα μάσκα, ίδια αποστολή», είπε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ  στο κοινό που αποκαλύφθηκε σε μια σχεδόν θρησκευτική τελετή, καθώς 24 άντρες με μεταλλικές μάσκες που έμοιαζαν με τον Doctor Doom ανέβηκαν στη σκηνή, ενώνοντας τον Φέιγκ και τους αδελφούς Russo. «Αν πρόκειται να φέρουμε τον Doctor Doom στην οθόνη - είναι ένας από τους πιο πολύπλοκους χαρακτήρες, τους πιο διασκεδαστικούς χαρακτήρες σε όλη τη μυθοπλασία», δήλωσε ο Joe Russo. «Αν πρόκειται να το κάνουμε αυτό... τότε θα χρειαστούμε τον καλύτερο ηθοποιό στον κόσμο. Ως απόδειξη των αδιανόητων δυνατοτήτων του σύμπαντος της Marvel, σας παρουσιάζουμε το μοναδικό πρόσωπο που θα μπορούσε να παίξει τον Victor von Doom...».

Τότε ένας μασκοφόρος άνδρας με πράσινο κοστούμι βγήκε μπροστά και αποκαλύφθηκε: Ο Downey, περήφανος και έτοιμος για τον ρόλο. Λίγο νωρίτερα, οι Russos παρουσιάστηκαν ως οι σκηνοθέτες των νέων ταινιών Avengers, στις οποίες θα είναι τόσο παραγωγοί όσο και σκηνοθέτες.

«Στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε, μέσα από μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία, ο Joe και εγώ καταλήξαμε να βλέπουμε έναν δρόμο προς τα εμπρός μαζί με όλους εσάς». Ο Joe Russo συνέχισε από εκεί που σταμάτησε ο αδελφός του, προσθέτοντας: «Είναι η μεγαλύτερη ιστορία που αφηγήθηκε ποτέ η Marvel Comics, είναι η πρώτη σειρά κόμικς που διάβασα ως παιδί και με έκανε να ερωτευτώ τα κόμικς. Είναι ο λόγος για τον οποίο ο Ant και εγώ στεκόμαστε εδώ. Και νομίζω ότι όλοι γνωρίζετε το όνομά της». Avengers: Ο τίτλος Secret Wars.

Ο Stephen McFeely, ο οποίος έγραψε μαζί με τον Christopher Markus τις ταινίες Marvel των Russos, θα γράψει τις νέες ταινίες Avengers. Οι Russos υποστήριζαν εδώ και καιρό ότι το Secret Wars - που ήταν ο τίτλος ενός ζευγαριού κόμικς γεγονότων της δεκαετίας του 1980 για τη Marvel - ήταν το έργο των ονείρων τους.

Με πληροφορίες από The Hollywood Reporter