Κινηματογραφος

Με την ταινία «Blitz» του Στιβ ΜακΚουίν θα ρίξει αυλαία το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης

Ενας από τους πιο τολμηρούς καλλιτέχνες με ένα από τα μεγαλύτερα έργα της καριέρας του

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέας Υόρκης: Αυλαία με το Blitz του Στιβ ΜακΚουίν
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέας Υόρκης: Αυλαία με το Blitz του Στιβ ΜακΚουίν © Instagram

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέας Υόρκης: Αυλαία με το Blitz του Στιβ ΜακΚουίν  - Ενας από τους πιο τολμηρούς καλλιτέχνες με ένα από τα μεγαλύτερα έργα της καριέρας του

Με την ταινία «Blitz» του Στιβ ΜακΚουίν θα πέσει η αυλαία του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης (NYFF).

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Στιβ ΜακΚουίν ο οποίος έγραψε επίσης το σενάριο και έκανε την παραγωγή, προσφέρει ένα σπάνιο πολυπολιτισμικό πορτρέτο του Λονδίνου της δεκαετίας του ΄40 στην ταινία που θα κάνει πρεμιέρα στη Βόρεια Αμερική στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης.

Πρωταγωνιστεί η Σίρσα Ρόναν στον ρόλο της Ρίτα, «μητέρας του εννιάχρονου Τζορτζ, τον οποίο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στέλνει για ασφάλεια στην ύπαιθρο. Όμως το παιδί είναι αποφασισμένο να ταξιδέψει μόνο του για να επιστρέψει στο σπίτι, ενώ οι συγγενείς τον αναζητούν στην πόλη».

Blitz (2024) Saoirse Ronan, Harris Dickinson, Steve McQueen

«Με τεράστια υπερηφάνεια, ευγνωμοσύνη και αγάπη επιστρέφω στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης με το "Blitz"» δήλωσε ο Στιβ ΜακΚουίν.

«Είχα την τύχη να απολαύσω πολλές αξέχαστες στιγμές του Φεστιβάλ με το κοινό της Νέας Υόρκης και είμαι εξαιρετικά ευγνώμων που με προσκάλεσαν να επιστρέψω για την τελετή λήξης» ανέφερε.

Στο καστ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Χέιλι Σκουάιρς (Hayley Squires), Κάθι Μπερκ, Στίβεν Γκράχαμ, Χάρις Ντίκινσον, Άλεξ Τζένινγκςκαι Benjamin Clémentine.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του NYFF, Ντένις Λιμ χαρακτήρισε την ταινία «μια ακριβής ιστορική περιγραφή που απηχεί αδιαμφισβήτητα στη σημερινή εποχή του ατέλειωτου πολέμου».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε ξανά στο Φεστιβάλ τον Στιβ ΜακΚουίν, έναν από τους πιο τολμηρούς καλλιτέχνες που εργάζονται σήμερα, με ένα από τα μεγαλύτερα έργα της καριέρας του».

Το «Blitz» αναμένεται στους κινηματογράφους την 1η Νοεμβρίου πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα στο Apple TV+ στις 22 Νοεμβρίου. Νωρίτερα στις 9 Οκτωβρίου η παγκόσμια πρεμιέρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ανοίξει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Το ΝYFF θα διεξαχθεί φέτος από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα για τη μητέρα μου
Όλα για την Μητέρα μου: Το κορυφαίο φιλμ του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Ο ισπανός σκηνοθέτης τιμά αγαπημένα φιλμ του κλασικού Χόλιγουντ και ταυτόχρονα ξετυλίγει την προσφιλή θεματολογία του, βάζοντας ξανά σε περίοπτη θέση τις αγαπημένες του γυναίκες

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.