Κινηματογραφος

«The Room Next Door»: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο 81ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Γιώργος Δήμος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πέδρο Αλμοδόβαρ: Τι γνωρίζουμε για την ταινία «The Room Next Door» - Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο 81ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία μεγάλου μήκους του Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τίτλο «The Room Next Door» και πρωταγωνίστριες την Τζούλιαν Μουρ και την Τίλντα Σουίντον, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο 81 ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας. Η ταινία φαίνεται πως θα διαγωνιστεί ανάμεσα σε μερικές από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του χειμώνα, όπως το «Joker: Folie à Deux», το «Queer», το «Maria» και το «Beetlejuice Beetlejuice» (που θα ανοίξει και το φεστιβάλ στις 28 Αυγούστου), ενώ της κριτικής επιτροπής που θα αποφασίσει σε ποια ταινία θα απονεμηθεί ο φετινός Χρυσός Λέοντας θα προεδρεύσει η Γαλλίδα ηθοποιός Ιζαμπέλ Ιπέρ.

«The Room Next Door»: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Το «Room Next Door» ακολουθεί την ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, «Παράλληλες μητέρες» (2021), όπου πρωταγωνιστούσε η μούσα του, Πενέλοπε Κρουζ. Για την ερμηνεία της, η Κρουζ είχε κερδίσει το Volpi Cup στο Φεστιβάλ Βενετίας, ως η καλύτερη ηθοποιός της χρονιάς. Αν και το πρόγραμμα δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, φημολογείται πως και αυτή η ταινία του καλτ Ισπανού σκηνοθέτη θα διαγωνιστεί επίσημα στο φεστιβάλ.

Διαδραματιζόμενη στην περιοχή της Νέας Αγγλίας, στην Αμερική, η ταινία, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Αλμοδόβαρ, αφορά «μια κάθε άλλο παρά τέλεια μητέρα και την πικραμένη κόρη της, που ζουν χωριστά η μία από την άλλη εξαιτίας μιας μεγάλης παρεξήγησης». Εκτός από τις δύο οσκαρικές πρωταγωνίστριες, που το στούντιο παραγωγής El Deseo ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχουν στην ταινία από τον Ιανουάριο του 2024, στο καστ θα συμμετέχει και ο Αμερικανός ηθοποιός Τζον Τουρτούρο. Η Τίλντα Σουίντον αποκάλυψε επίσης πως η ταινία μοιάζει με «μια φυσική συνέχεια, παραδόξως, της ταινίας [του Αλμοδόβαρ] ‘Πόνος και Δόξα’».

Οι ηθοποιοί πρόκειται να συναγωνιστούν μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας του κινηματογράφου, όπως τη Lady Gaga, τον Χοακίν Φίνιξ, την Αντζελίνα Τζολί, τον Ντάνιελ Κρεγκ και την Μόνικα Μπελούτσι, ενώ ο Αλμοδόβαρ θα συναγωνιστεί σκηνοθέτες, όπως τον Τιμ Μπάρτον, τον Λούκα Γκουαντανίνο, τον Ρον Χάουαρντ και τον Μάικ Λι. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί επίσημα στις 23 Ιουλίου.

Το «Room Next Door», μετά τη λήξη του Φεστιβάλ Βενετίας στις 7 Σεπτεμβρίου, θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά από τη Sony Pictures Classics, στις Η.Π.Α., ενώ στον υπόλοιπο κόσμο τη διανομή θα αναλάβει η Warner Bros.