Κινηματογραφος

Ομαδική θεραπεία: Ψυχανάλυση τώρα!

Τρία παντρεμένα ζευγάρια «διατάζονται» από τον κοινό ψυχαναλυτή τους να μαζευτούν σε έναν κοινό χώρο

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 925
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Bajo terapia
© Bajo terapia- Carmen Planes

Κριτική για την ταινία Ομαδική Θεραπεία σε σκηνοθεσία Γκεράρντο Ερέρο. Πρωταγωνιστούν: Μαλένα Αλτέριο, Αλεχάντρα Χιμένεθ, Φέλε Μαρτίνεθ, Αντόνιο Παγούδο, Έβα Ουγκάρτε, Χουάν Κάρλος Βεγίδο

Τρία παντρεμένα ζευγάρια «διατάζονται» από τον κοινό ψυχαναλυτή τους να μαζευτούν σε έναν κοινό χώρο και με βάση τις γραπτές οδηγίες του να προβούν στις εκ βαθέων εξομολογήσεις τους.

Bajo terapia - Trailer

 

O Ισπανός σκηνοθέτης («Οι δολοφόνοι του Γκόγια»), αλλά και παραγωγός («Το μυστικό στα μάτια της») βασίζεται σε ένα δημοφιλές θεατρικό έργο από την Αργεντινή, χώρα που λατρεύει την ψυχανάλυση, για να αφηγηθεί μια ιστορία που οι διδαχές του Φρόιντ και του Λακάν έχουν τον πρώτο, αλλά όχι και τον τελευταίο λόγο στην πλοκή. Η πρωτοτυπία με την οποία ο Ερέρο κλείνει το παζλ της μελέτης του στην ανθρώπινη συμπεριφορά, προσφέρει μια σπουδαία ανατροπή στο φινάλε. Πάντως παρ’ ότι η προσχηματική πλοκή αφορά τις φαλλοκρατικές εμμονές, τις παρωχημένες ιδέες και τα αυστηρά σύμβολα της αυταρχικής πατριαρχικής κοινωνίας που βιώνει τις ύστατες μέρες της, ο σκηνοθέτης πετυχαίνει να φτιάξει ένα φιλμ που, αν και δυσκολεύεται να αρθρώσει έναν πρωτότυπο κριτικό λόγο, γίνεται αρκετά θελκτικό χάρη στην κωμική ιδιοσυγκρασία του. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.