Κινηματογραφος

Πέθανε η «Μπρέντα» του Beverly Hills, Σάνεν Ντόχερτι σε ηλικία 53 ετών

Για χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε η «Μπρέντα» του Beverly Hills, Σάνεν Ντόχερτι σε ηλικία 53 ετών
© Geoff Bruce/Central Press/Getty Images/Ideal Image

Σάνεν Ντόχερτι: Πέθανε σε ηλικία 53 ετών

Η Σάνεν Ντόχερτι, γνωστή για τους ρόλους της στην εξαιρετικά δημοφιλή σειρά «Beverly Hills, 90210» και στη σειρά φαντασίας «Charmed», πέθανε αφού είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το 2015. Ήταν 53 ετών.

«Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνω τον θάνατο της ηθοποιού Σάνεν Ντόχερτι. Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μετά από πολλά χρόνια μάχης με την ασθένεια», δήλωσε στο People η δημοσιογράφος Leslie Sloane.

Η Doherty έγινε διάσημη το 1990 ως Brenda Walsh στο «Beverly Hills, 90210» του Fox. Μαζί με τον δίδυμο αδελφό της Μπράντον, τον οποίο υποδυόταν ο Τζέισον Πρίστλι, οι Γουόλς ήταν η κλασική οικογένεια που έμοιαζε «ψάρι έξω από το νερό» που είχε πρόσφατα μετακομίσει από τη Μινεσότα στο Μπέβερλι Χιλς και απορούσε συνεχώς με τα καμώματα των πλουσιόπαιδων του Λος Άντζελες.

Το ειδύλλιο μεταξύ της Brenda και του Dylan, τον οποίο υποδυόταν ο Luke Perry έκλεψε την παράσταση την πρώτη σεζόν. Ο μετέπειτα χωρισμός τους, όταν ο Dylan τα έφτιαξε με την καλύτερη φίλη της Kelly, που υποδύεται η Jenny Garth, ήταν επίσης μεγάλη εξέλιξη την ώρα που η σειρά θεωρήθηκε πρωτοποριακή για την ανάδειξη θεμάτων όπως η κατάχρηση ναρκωτικών και ο ρατσισμός.

Η σειρά ήταν μια τεράστια επιτυχία, και με την επιτυχία της ήρθε μια υπερβολική ποσότητα ελέγχου και κουτσομπολιού γύρω από το καστ, συμπεριλαμβανομένης της Doherty. Ο Τύπος την χαρακτήριζε ντίβα και υπήρχε ακόμη και ένα ενημερωτικό δελτίο με τίτλο «I Hate Brenda». Η Doherty εμφανίστηκε σε 111 επεισόδια πριν αποχωρήσει από τη σειρά στο τέλος της τέταρτης σεζόν, εν μέσω αναφορών για προστριβές με άλλα μέλη του καστ, ιδίως με την Jenny Garth.

Πέθανε η «Μπρέντα» του Beverly Hills, Σάνεν Ντόχερτι σε ηλικία 53 ετών
© Gilbert Flores/Variety via Getty Images/Ideal Image
Πέθανε η «Μπρέντα» του Beverly Hills, Σάνεν Ντόχερτι σε ηλικία 53 ετών
© Herb Ball/NBC via Getty Images/Ideal Image

Μετά τη θυελλώδη αποχώρησή της από το «Beverly Hills, 90210», η Doherty βρήκε τα πατήματά της στο «Charmed», το δράμα που ακολουθούσε τρεις αδελφές οι οποίες ανακαλύπτουν ότι είναι μάγισσες και πρέπει να συνεργαστούν για να πολεμήσουν το κακό. Έπαιξε τη μεγαλύτερη από τις τρεις αδελφές, την Prue Halliwell, δίπλα στην Alyssa Milano και τη Holly Marie Combs.

Γεννημένη στο Μέμφις του Τενεσί, η Doherty μετακόμισε στο Λος Άντζελες με την οικογένειά της όταν ήταν παιδί και ξεκίνησε σε ηλικία 10 ετών με έναν ρόλο στη σειρά «Father Murphy». Ο Μάικλ Λάντον την είδε στη σειρά και της έδωσε τον ρόλο της Τζένι Γουάιλντερ στο «Little House on the Prairie» σε ηλικία 11 ετών.

Η Doherty διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τον Φεβρουάριο του 2015 και το 2017 δήλωσε ότι βρίσκεται σε ύφεση. Αλλά μέχρι το 2019 ο καρκίνος είχε επιστρέψει. Συνέχισε να εργάζεται, με ρόλους σε τηλεοπτικές ταινίες όπως το «Dying to Belong» και το «List of a Lifetime».

Τον Ιούνιο του 2023 δήλωσε ότι έκανε ακτινοβολία για καρκίνο που είχε εξαπλωθεί στον εγκέφαλό της. Ήταν για λίγο παντρεμένη με τον γιο του Τζορτζ Χάμιλτον, Άσλεϊ Χάμιλτον, και τον παίκτη πόκερ Ρικ Σάλομον, ενώ το 2011 παντρεύτηκε τον φωτογράφο Κερτ Ισουαριένκο. Κατέθεσαν αίτηση διαζυγίου το 2023.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.