Κινηματογραφος

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα παρουσιάζει το All-Movie Hotel στην πολιτεία της Τζόρτζια

Βίντεο με την ξενάγηση του ξενοδοχείου

Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
All-Movie Hotel
All-Movie Hotel © thefamilycoppolahideaways

Φράνσις Φορντ Κόπολα: Ο Αμερικανός θρυλικός σκηνοθέτης, σχεδιάζει να ανοίξει προς το κοινό τις πόρτες του All-Movie Hotel

Μετά την πρεμιέρα της φιλόδοξης ταινίας του «Megalopolis» στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ο Αμερικανός θρυλικός σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα σχεδιάζει να ανοίξει προς το κοινό τις πόρτες του All-Movie Hotel (στο προάστιο Peachtree City, λίγο έξω από την Ατλάντα), το μέρος, δηλαδή, όπου ολοκληρώθηκε η ταινία. Το «σινεφίλ» ξενοδοχείο θα προσφέρει φιλοξενία και εγκαταστάσεις που απαιτούνται για την δημιουργία ταινιών, ενώ θα αποτελεί ιδανικό προορισμό και για τους λάτρεις του κινηματογράφου που «ενδιαφέρονται για τη μαγεία της δημιουργίας ταινιών».

Με 27 δωμάτια και σουίτες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά από τον Φράνσις Φορντ Κόπολα, το ξενοδοχείο περιλαμβάνει δύο σουίτες επεξεργασίας με προβολή λέιζερ και παρακολούθηση Meyer Sound 2.1, δύο θέσεις επεξεργασίας, γραφεία, αίθουσα εγγραφής ADR, αίθουσα συνεδριάσεων, ένα στάδιο εισαγωγής με μπλε ή μαύρη οθόνη 360∞ καθώς και ένα «Green Room». Το πρώην Days Inn Motel επανασχεδιάστηκε από τον σκηνοθέτη, που πέρασε 16 μήνες στο Peachtree City κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας, με σκοπό να γίνει η τέλεια εγκατάσταση για το «post production».

Η αίθουσα προβολών του All-Movie Hotel πήρε το όνομά της από την κινηματογραφίστρια Ντόροθι Άρζνερ, μία από τις ελάχιστες σκηνοθέτιδες του βωβού κινηματογράφου, που δίδασκε στο UCLA όταν ο Φράνσις Φορντ Κόπολα ήταν φοιτητής εκεί. Σύμφωνα με εκείνον, υπήρξε πολύ ενθαρρυντική ως καθηγήτρια και τον συμπαθούσε ιδιαιτέρως.

Φράνσις Φορντ Κόπολα
Φράνσις Φορντ Κόπολα © GUILLAUME HORCAJUELO/EPA

Το ξενοδοχείο βρίσκεται περίπου 50χλμ. έξω από την Ατλάντα, πολύ κοντά στα Trilith Studios, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν γυριστεί πολυάριθμα πρότζεκτ της MarvelΌπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φράνσις Φορντ Κόπολα: «Οραματιζόμουν το All-Movie Hotel ως έναν χώρο όπου οι κινηματογραφιστές θα μπορούν πραγματικά να βυθιστούν στη δημιουργική διαδικασία, ενθαρρύνοντας ένα περιβάλλον συνεργασίας που να εμπνέει την καινοτομία.

Ερωτεύτηκα το Peachtree City κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων παραμονής μου εδώ στα γυρίσματα της ταινίας «Megalopolis»: οι άνθρωποι, η εύκολη πρόσβαση στη φύση και τα ήσυχα μέρη μέσω των διάσημων μονοπατιών για αμαξίδια του γκολφ. Δημιουργήσαμε εδώ ένα εντελώς μοναδικό μέρος για τους κινηματογραφιστές και τους λάτρεις του κινηματογράφου, καθώς και για όλους τους καλεσμένους μας στο ‘Hideaway’ σε όλο τον κόσμο, για να απολαύσουν αυτό το νέο καταφύγιο καθώς και να έρθουν σε επαφή με τους κινηματογραφιστές κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους».

Το All-Movie Hotel, που αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό στις 25 Ιουλίου, δεν είναι το μοναδικό «Hideaway» της οικογένειας Φράνσις Φορντ Κόπολα, που έχει στην ιδιοκτησία της και άλλες τέτοιες εγκαταστάσεις στη Μπελίζ, τη Γουατεμάλα, την Αργεντινή και την Ιταλία, αλλά είναι το πρώτο που βρίσκεται εντός των συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Francis Ford Coppola's ALL-MOVIE-HOTEL

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.