Κινηματογραφος

Full Moon Sleepover στο ΚΠΙΣΝ: Ταινίες, χορός και διαλογισμός κάτω από το φως του φεγγαριού

Δωρεάν καλοκαιρινές προβολές και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους

Ελένη Βαρδάκη
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Full Moon Sleepover 2024: Μαραθώνιος ταινιών, μουσική και αθλητικές δραστηριότητες, στις 21 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο

To Full Moon Sleepover έρχεται για δεύτερη φορά στο ΚΠΙΣΝ, έτοιμο να μας κρατήσει παρέα ως το ξημέρωμα, με τον δικό του δημιουργικό τρόπο. Αγαπημένες κινηματογραφικές στιγμές στη μεγάλη οθόνη για τους πιστούς φαν του σινεμά, silent disco party για τους λάτρεις του χορού, βόλτες με θαλάσσια ποδήλατα στο Κανάλι για τους πιο ρομαντικούς, νυχτερινή λέσχη ανάγνωσης για τους old-school και yoga για όσους είμαστε μονίμως με στρες. Την Κυριακή 21 Ιουλίου, παίρνουμε τους υπνόσακούς μας και υποδεχόμαστε την Πανσέληνο του Ελαφιού, σε μια καλοκαιρινή γιορτή διαφορετική από όσες έχουμε συνηθίσει.

Πρόγραμμα Full Moon Sleepover 2024 

Η βραδιά ξεκινάει στις 21.00 με την προβολή της ταινίας Αλαντίν, ταξιδεύοντας μικρά και «μεγάλα» παιδιά στον κόσμο της Disney. Κατευθυνόμαστε στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και ξεκινάμε επισήμως τον καλοκαιρινό μας κινηματογραφικό μαραθώνιο. Κινούμενα σχεδία, απρόσμενοι έρωτες, σκοτεινές δυνάμεις και πλάνα από μια δυστοπική Νέα Υόρκη του μέλλοντος, μετατρέπουν το ΚΠΙΣΝ στο δικό μας θερινό σινεμά. Μαζεύουμε δυνάμεις και κάνουμε βουτιές στον κόσμο της μεγάλης οθόνης έως τις 4.00 τα ξημερώματα. Αντέχετε; 

© Πελαγία Καρανικόλα

Πρόγραμμα προβολών
21:00 ΑΛΑΝΤΙΝ | ALADDIN (1992, 90')
Σκηνοθεσία: Τζον Μάσκερ, Ρον Κλέμεντς
*Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

22:35 ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΨΗ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ | MOONSTRUCK (1987, 102')
Σκηνοθεσία: Νόρμαν Τζούισον 
Πρωταγωνιστούν: Σερ, Νίκολας Κέιτζ, Ολυμπία Δουκάκη

00:20 ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ | POLTERGEIST (1982, 114')
Σκηνοθεσία: Τόμπι Χούπερ 
Πρωταγωνιστούν: ΤζοΜπεθ Γουίλιαμς, Κρεγκ Τ. Νέλσον,  Χέδερ Ο' Ρουρκ 

02:15 ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ | ESCAPE FROM NEW YORK (1981, 99')
Σκηνοθεσία: Τζον Κάρπεντερ 
Πρωταγωνιστούν: Κερτ Ράσελ, Λι Βαν Κλιφ, Έρνεστ Μπόργκναϊν, Άντριεν Μπάρμπο 

04:00 ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ | THE WARRIORS (1979, 92')
Σκηνοθεσία: Γουόλτερ Χιλ 
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Μπεκ, Ντέμπορα Βαν Βάλκενμπεργκ, Τζέιμς Ρέμαρ 

© Δανάη Κοκκινάκη

Κάνουμε ένα διάλειμμα από το Ξέφωτο και μεταφερόμαστε στον Μεσογειακό Κήπο, εκεί που θα δούμε πώς γίνεται ένα πάρτι με πολλή μουσική αλλά καθόλου ηχεία. Ήρθε η στιγμή για Silent Disco! Ο καθένας μας φοράει από ένα σετ ασύρματων ακουστικών που θα μοιραστούν από την ομάδα του  ΚΠΙΣΝ και με το πάτημα ενός κουμπιού επιλέγει σε τι ρυθμό θέλει να χορέψει. Οι επιλογές θα είναι πολλές και για όλα τα γούστα, μια και το τέμπο θα δίνουν οι DJs Panos Dimitropoulos (The Steams) και SoulSeduction παίζοντας ζωντανά διαφορετικά είδη μουσικής. Από τις 22.00 έως τις 02.00, ο Μεσογειακός Κήπος γίνεται ένα ύπαιθρο κλαμπ που μας μεταφέρει πίσω στο 2000, τότε που τα Silent Disco πάρτι έγιναν οι πρωταγωνιστές  του Glastonbury Festival και σύστησαν στο κοινό έναν διαφορετικό τρόπο έκφρασης, απόλυτα σιωπηλό και έντονα διασκεδαστικό. 
*Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

© Δανάη Κοκκινάκη

Το Full Moon Sleepover είναι για όλη την οικογένεια, για αυτό και διοργανώνει ομαδικά παιχνίδια στο Park Kiosk, από τις 21.00 εώς 03.00. Επιτραπέζια, παιχνίδια στρατηγικής, φαντάσιας και το δημοφιλές «Πες Βρες», έρχονται για να χαρίσουν στιγμές χαράς σε μικρούς και μεγάλους, κάνοντας και εμάς για λίγο ξανά παιδιά. Η ομάδα του ΚΠΙΣΝ θα βρίσκεται εκεί ώστε να συντονίζει κάθε παιχνίδι.
*Ελεύθερη συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας

Αν σας αρέσει να βλέπετε ταινίες μυστήριου από τον καναπέ, τώρα είναι η ώρα να σηκωθείτε και να γίνεται μέρος τους. Στο φετινό Full Moon Sleepover, Ο Γιάννης Σαρακατσάνης παρουσιάζει ένα ειδικά φτιαγμένο παιχνίδι μυστηρίου, με πολύ χορό, λάμψη και δολοφόνους που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Για όσους παίζατε με την παρέα κλέφτες και αστυνόμοι, μάλλον είστε προετοιμασμένοι για τη μυστηριώδη βραδιά στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ. Ή μήπως όχι; Θα καταφέρετε να επιβιώσετε για μία ώρα ενώ τα μάτια πέντε δολοφόνων είναι σταμμένα πάνω σας; 
*Το παιχνίδι θα γίνει σε δύο φάσεις: 23.00-00.30 & 01.00-02.30
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

© Δανάη Κοκκινάκη

Για όσους είστε πιο ρομαντικοί και αγαπάτε το νερό, σε αυτό το Sleepover θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μια βραδινή βόλτα με θαλάσσιο ποδήλατο, υπό το σεληνόφως. Πιάνουμε κουπί και δίνουμε ραντεβού στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ. 
*Ελεύθερη συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας, από τις 19.00 έως 03.00

Με φόντο του Πίδακες Νερού του ΚΠΙΣΝ, η «Λέσχη Ανάγνωσης» επιστρέφει στις 22.30 για μια νυχτερινή συνάντηση, με συντονιστή τον συγγραφέα Δημοσθένη Παπαμάρκο. Με τη συμμετοχή της ηθοποιού Σοφίας Κόκκαλη, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό αποσπάσματα από το έργο του «Μπραμ Στόκερ, Δράκουλας», σε μετάφραση Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.  Πρόκειται για το έργο που εκτόπισε με την εμφάνισή του όλες τις προηγούμενες γνωστές εκδοχές μύθου του βρυκόλακα και τον ανέπλασε «καθ’ εικόνα και ομοίωσή του». Ένα μυθιστόρημα με ιστορία, καθώς παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά από την εφημερίδα «Νέον Άστυ», στις επιφυλλίδες της οποίας δημοσιευόταν καθημερινά από τις 27 Ιανουαρίου ως τις 24 Ιουνίου του 1903. 
*
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

© Νίκος Καρανικόλας

Είδαμε ταινίες, παίξαμε, χορέψαμε, διαβάσαμε, κυνηγήσαμε δολοφόνους, κάναμε βαρκάδα, ίσως πρέπει να πάρουμε μια ανάσα. Αυτή τη φορά με το φως του ήλιου, μεταφερόμαστε στα Νότια Μονοπάτια του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και κάνουμε μαθήματα Hatha Yoga, με τον δάσκαλο Yoga, Γιάννη Γιαπλέ. Το μάθημα θα ξεκινήσει με ήπιες διατάσεις του σώματος, θα συνεχίσει με θέσεις τύπου Asana και θα καταλήξει με «Χαιρετισμούς στον Ήλιο».

© Νίκος Καρανικόλας

Μην αγχωθείτε αν είστε αρχάριοι, μια και το μάθημα θα έχει ήπιους και μέτριους ρυθμούς, ώστε να συμβαδίζουν με ευκολία όλοι, ανεξαρτήτως επιπέδου. Ολοκληρώνουμε την το φετινό Full Moon Sleepover με διαλογισμό, αποβάλουμε κάθε άγχος και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την μέρα. 
*Ελεύθερη συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας, από τις 05.30 έως 06.50

Full Moon Sleepover
Κυριακή 21/07
Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ΚΠΙΣΝ
Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ snfcc.org/FullMoonSleepover2024