Κινηματογραφος

Πέθανε o Τζον Λαντάου, ο παραγωγός των ταινιών Avatar και Τιτανικός

O συνεργάτης του Τζέιμς Κάμερον έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στα 63 του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζον Λαντάου και Τζέιμς Κάμερον
Ο Τζον Λαντάου με τον Τζέιμς Κάμερον στην πρεμιέρα του «Avatar: The Way of Water» © ΕΡΑ/CAROLINE BREHMAN

Πέθανε o Τζον Λαντάου, ο παραγωγός των ταινιών Avatar και Τιτανικός στα 63 του από καρκίνο 

Ο Τζον Λαντάου, ο βραβευμένος με Όσκαρ παραγωγός μερικών εκ των πλέον επιτυχημένων, εισπρακτικά και όχι μόνο, ταινιών όλων των εποχών, συμπεριλαμβανομένων των Τιτανικού και Avatar, πέθανε σε ηλικία 63 ετών.

Jon Landau, Oscar-winning 'Titanic' and 'Avatar' producer, dies at 63

Ο Τζον Λαντάου πέθανε παλεύοντας με τον καρκίνο

Ο Τζον Λαντάου, επί σειρά ετών συνεργάτης παραγωγής του σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον, πέθανε την Παρασκευή παλεύοντας με τον καρκίνο εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο.

«Η καρδιά μου έχει ραγίσει, αλλά είναι και γεμάτη περηφάνια και ευγνωμοσύνη για την εκπληκτική ζωή και την αγάπη που μου έδωσε» έγραψε η αδερφή του, Τίνα, στα social media, επιβεβαιώνοντας τον θάνατό του.

Ο Τζον Λαντάου ήταν γιος των παραγωγών του Χόλιγουντ, Έλι και Έντι Λαντάου και για ένα διάστημα ήταν στέλεχος στην εταιρεία παραγωγής ταινιών 20th Century Fox, επιβλέποντας ταινίες όπως Ο τελευταίος των Μοϊκανών και το Die Hard 2. Μαζί με τον Κάμερον, συνέβαλε στη δημιουργία της επιτυχίας του Τιτανικού το 1997, η οποία ήταν η πρώτη ταινία που ξεπέρασε το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο παγκόσμιο box office.

Ο Τζον Λαντάου
© ΕΡΑ/JEON HEON-KYUN

Οι μεταγενέστερες ταινίες Avatar και η συνέχειά τους Avatar: The Way of Water, που κυκλοφόρησαν το 2009 και το 2022 αντίστοιχα, έσπασαν το ρεκόρ του Τιτανικού. Ο Λαντάου συμμετείχε επίσης στην παραγωγή άλλων επιτυχημένων ταινιών, συμπεριλαμβανομένων των Αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά και Ντικ Τρέισι.

Αντιδρώντας στην είδηση του θανάτου του, ο Τζέιμς Κάμερον δήλωσε στο Hollywood Reporter ότι «ένας σπουδαίος παραγωγός και ένας σπουδαίος άνθρωπος μας άφησε. Ο Τζον Λαντάου πίστευε στο όνειρο του κινηματογράφου. Πίστευε ότι η ταινία είναι η απόλυτη ανθρώπινη μορφή τέχνης και για να κάνεις ταινίες πρέπει πρώτα να είσαι ο ίδιος άνθρωπος» πρόσθεσε ο Κάμερον.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Park your Cinema 2024: Δωρεάν προβολές τον Ιούλιο στο ΚΠΙΣΝ
Park your Cinema: Τον Ιούλιο βλέπουμε ταινίες στο Ξέφωτο εντελώς δωρεάν

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους, επιλεγμένες από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έρχονται στο ΚΠΙΣΝ

Hit Man: Ο άλλος πληρωμένος εκτελεστής του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ
Hit Man: Ο άλλος πληρωμένος εκτελεστής του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Ένας καθηγητής δουλεύει κρυφά για την αστυνομία, υποδυόμενος τον πληρωμένο δολοφόνο, όταν μια γυναίκα του τηλεφωνεί για τον βίαιο σύζυγό της εκείνος δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.