Κινηματογραφος

Park your Cinema: Τον Ιούλιο βλέπουμε ταινίες στο Ξέφωτο εντελώς δωρεάν

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους, επιλεγμένες από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έρχονται στο ΚΠΙΣΝ

Ελένη Βαρδάκη
Ελένη Βαρδάκη
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Park your Cinema 2024: Δωρεάν προβολές τον Ιούλιο στο ΚΠΙΣΝ
© Πελαγία Καρανικόλα

Park your Cinema 2024: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το καλοκαίρι με ελεύθερη είσοδο, στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Το Park your Cinema επιστρέφει και υπόσχεται να κρατήσει παρέα σε όλους όσους δηλώνουμε λάτρεις των θερινών προβολών. Ρομαντικές ιστορίες, απροσδόκητες περιπέτειες, ηλεκτρισμένη αγωνία, καθαρτικός τρόμος και ατελείωτα γέλια, είναι μονό μερικά από όσα θα δούμε στη μεγάλη οθόνη υπό το φως των αστεριών. Για του ενήλικες, οι επιλογές ταινιών έχουν γίνει από από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ για τους μικρούς μας φίλους από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Το σινεμά δεν κάνει διακρίσεις, είνα για όλες τις ηλικίες, για αυτό και μαζί με το Park your Cinema ξεκινάει και το Park your Cinema Kids. Σημειώση: Και στις δύο περιπτώσεις, δεν χρειαζόμαστε εισιτήριο για καμία προβολή. Με παρέα ή χωρίς, αυτή την Παρασκευή ξεκινάμε το δωρεάν ταξίδι μας στον κόσμο του σινεμά.  

Πρόγραμμα Park your Cinema

5 Ιουλίου 2024: Before midnight στις 21.00
Σκηνοθεσία: Richard Linklater

Park your Cinema 2024: Δωρεάν προβολές τον Ιούλιο στο ΚΠΙΣΝ
PARK YOUR CINEMA: Before Midnight

Οι Ethan Hawke και Julie Delpy επιστρέφουν στους ρόλους των Τζέσι και Σελίν στο «Πριν τα μεσάνυχτα», το τρίτο μέρος μίας ξεχωριστής ιστορίας αγάπης. Έχουν περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες από την πρώτη συνάντηση των πρωταγωνιστών στο τρένο με προορισμό τη Βιέννη. Ο Τζέσι και η Σελίν επιστρέφουν και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις στη σχέση τους με φόντο το τοπίο της Μάνης. Μια καλοκαιρινή περιήγηση στην Μεσσηνία, σε σκηνοθεσία του Richard Linklater και παραγωγή της Faliro House.

12 Ιουλίου 2024: Les vacances de monsieur Hulot στις 21.00
Σκηνοθεσία: Jacques Tati

Ο κύριος Ιλό κάνει διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, όπου η παρουσία του προκαλεί ατυχήματα και παρεξηγήσεις, ταράζοντας την ησυχία και την ηρεμία των υπόλοιπων παραθεριστών. Μία από τις καλύτερες κωμωδίες στην ιστορία του κινηματογράφου, στην πρώτη εμφάνιση του εμβληματικού ήρωα που ενσαρκώνει ο Jacques Tati. Μία ταινία που φέρνει στο νου τα οικογενειακά μας καλοκαίρια και υμνεί τις απλές χαρές της ζωής.

19 Ιουλίου 2024: Dirty rotten scoundrels στις 21.00
Σκηνοθεσία: Frank Oz

Park your Cinema 2024: Δωρεάν προβολές τον Ιούλιο στο ΚΠΙΣΝ
PARK YOUR CINEMA: Dirty Rotten Scoundrels

Στη νότια Γαλλία, δύο  απατεώνες, ο ένας βελούδινος και εκλεπτυσμένος από την Αγγλία, ο έτερος δευτέρας διαλογής Αμερικανός κομπιναδόρος, βάζουν ένα στοίχημα. Ο πρώτος που θα κατορθώσει να αποσπάσει 50.000 δολάρια από την επόμενη γυναίκα που θα συναντήσουν θα είναι ο νικητής, ενώ ο χαμένος θα αναγκαστεί να φύγει από την πόλη. Ο Steve Martin και ο Michael Caine παραδίδουν εκπληκτικές ερμηνείες σε μια ξεκαρδιστική ταινία που αρνείται πεισματικά να στρογγυλέψει τις γωνίες των -όχι και τόσο γοητευτικών- χαρακτήρων της. Μια  πρωτότυπη κωμωδία, όπου δύο σπουδαίοι ηθοποιοί συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο για το ποιος θα κλέψει την καρδιά του κοινού.

Πρόγραμμα Park your Cinema Kids

6 Ιουλίου 2024: Brave στις 21.00
Σκηνοθεσία: Brenda Chapman, Mark Andrews

Η Μέριντα εκτός από τοξότρια είναι και η παρορμητική κόρη του βασιλιά Φέργκους και της βασίλισσας Έλινορ. Αποφασισμένη να χαράξει το δικό της μονοπάτι στη ζωή και στο μυστηριώδες τοπίο των Highlands της Σκωτίας, η Μέριντα αψηφά ένα αρχαίο έθιμο, ιερό για τους άρχοντες της χώρας. Οι πράξεις της προκαλούν χάος στο βασίλειο κι όταν απευθύνεται στην εκκεντρική γριά Μάγισσα για βοήθεια, μπλέκει με μια νοσηρή κατάρα. Για να σωθεί, θα χρειαστεί να επιστρατεύσει όλο της το κουράγιο και να ανακαλύψει τι θα πει γενναιοψυχία, πριν να είναι πολύ αργά. Αυτή η παραγωγή της Disney/Pixar είναι μια περιπέτεια, που δεν της λείπει ούτε το χιούμορ, ούτε η συγκίνηση. Πρόκειται για την πρώτη ταινία στην ιστορία του στούντιο που έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα ατίθασο κορίτσι με τζίντζερ μαλλιά και ταμπεραμέντο.

*Θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

13 Ιουλίου 2024: Coco στις 21.00
Σκηνοθεσία: Lee Unkrich, Adrian Molina

Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής, ο Μιγκέλ ονειρεύεται να γίνει διάσημος μουσικός όπως το είδωλό του, Ερνέστο δε λα Κρουζ. Μετά από μερικά περίεργα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Μιγκέλ θα βρεθεί στην  πολύχρωμη Χώρα των Προγόνων. Με συνοδοιπόρο έναν γοητευτικό απατεώνα που ακούει στο όνομα Έκτωρ, ο Μιγκέλ θα ζήσει ένα απίστευτο ταξίδι που θα φανερώσει την κρυφή ιστορία της οικογένειάς του. Συγκίνηση και εξαιρετική μουσική σε μια ταινία της Pixar για τη μνήμη, την οικογένεια και το τραγούδι. Η ταινία τιμήθηκε με δύο Βραβεία Όσκαρ, για την Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων και για το Καλύτερο Τραγούδι («Remember Me»).

*Θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

20 Ιουλίου 2024: Le trésor du petit Nicolas στις 21.00
Σκηνοθεσία: Julien Rappeneau

Ο 9χρονος Νικόλας λατρεύει να παίζει και να εξερευνά τον κόσμο με τα φιλαράκια του από το σχολείο, μια συμμορία με το όνομα «Οι Ανίκητοι». Αξιαγάπητοι, αν και σκανταλιάρηδες, μπλέκουν σε κάθε είδους περιπέτεια. Όμως, όταν ο πατέρας του Νικόλα παίρνει ξαφνικά προαγωγή, η οποία απαιτεί τη μετακόμισή τους στον νότο της Γαλλίας, όλα αλλάζουν. Πώς μπορεί να ζήσει χωρίς τους φίλους του; Η συμμορία καταστρώνει το απόλυτο σχέδιο για να εμποδίσουν αυτή την μετακόμιση: ένα κυνήγι θησαυρού! Και κάπως έτσι, ξεκινάει η καινούργια περιπέτεια του Μικρού Νικόλα, του διάσημου μικρού Γάλλου που έχει συντροφεύσει γενιές και γενιές παιδιών με τις αφηγήσεις του, τις σκέψεις και τις σκανταλιές του. Σε όλο αυτό δεν είναι μόνος: γύρω από τον Νικόλα, ο οποίος μεγαλώνει σε μια απροσδιόριστη πόλη της Γαλλίας τη δεκαετία του 1950 και του 1960, γνωρίζουμε την οικογένειά του, τους συμμαθητές και τους δασκάλους του, οι οποίοι συμπληρώνουν το παζλ των ιστοριών του.

*Θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά,  ειδικά προσαρμοσμένη για να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας. 

Όλες οι προβολές θα γίνουν στο Ξέφωτο του του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Park your Cinema 2024: Δωρεάν προβολές τον Ιούλιο στο ΚΠΙΣΝ
Park your Cinema: Τον Ιούλιο βλέπουμε ταινίες στο Ξέφωτο εντελώς δωρεάν

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους, επιλεγμένες από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έρχονται στο ΚΠΙΣΝ

Hit Man: Ο άλλος πληρωμένος εκτελεστής του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ
Hit Man: Ο άλλος πληρωμένος εκτελεστής του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Ένας καθηγητής δουλεύει κρυφά για την αστυνομία, υποδυόμενος τον πληρωμένο δολοφόνο, όταν μια γυναίκα του τηλεφωνεί για τον βίαιο σύζυγό της εκείνος δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.