Κινηματογραφος

Κέβιν Κόστνερ: Τι απαντά για το κακό box office του Horizon

Έκανε μόλις 11 εκατομμύρια δολάρια ενώ το budget της ταινίας ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κέβιν Κόστνερ: Τι απαντά για το κακό box office του Horizon - Έκανε μόλις 11 εκατομμύρια δολάρια ενώ το budget της ταινίας ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια

Το "Horizon" του Κέβιν Κόστνερ ξεκίνησε θλιβερά στο box office με 11 εκατομμύρια δολάρια, μια αδιαμφισβήτητη αποτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο προϋπολογισμός ήταν της τάξης των 100 εκατομμυρίων δολαρίων για το γουέστερν.

Μάλιστα, πρόσφατα ο Κέβιν Κόστνερ δήλωσε ότι ξόδεψε περίπου 38 εκατομμύρια δολάρια από δικά του χρήματα για να χρηματοδοτήσει την παραγωγή. Η Warner Bros. πλήρωσε μόνο για τη διανομή, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και τα έξοδα μάρκετινγκ της ταινίας επιβάρυναν τον Κόστνερ. Αν και μπορεί να απογοητεύτηκε από το κακό ξεκίνημα της ταινίας στο box office, ήταν κατηγορηματικός ότι τα νούμερα των πρώτων ημερών δεν είναι το παν.

«Έχω ζήσει πολλές ταινίες και ξέρω τι συμβαίνει το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας τους», δήλωσε ο Κέβιν Κόστνερ στο Entertainment Weekly σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την ημέρα της κυκλοφορίας του "Horizon".

«Αν ασκούμε τόση πίεση στην ταινία, είναι βέβαιο ότι θα απογοητευτούμε. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που το 'Horizon' μοιάζει με αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να μοιάζει, και έτσι θα μοιάζει για το υπόλοιπο της ζωής του. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα», σημείωσε και κατέληξε:

«Θα μου άρεσε να είναι πολύ, πολύ επιτυχημένο; Ναι, φυσικά, θα το ήθελα. Ο εγωισμός μου θα το ήθελε αυτό- όλοι θα το ήθελαν. Αλλά είμαι πιο ευτυχισμένος που η ταινία για την οποία μιλάμε εσείς και εγώ θα είναι όπως θέλω εγώ να είναι».