Κινηματογραφος

Μονομάχος 2: Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ

Με πρωταγωνιστές τους Πολ Μέσκαλ, Πέδρο Πασκάλ και Ντένζελ Γουάσινγκτον

62224-137655.jpg
Newsroom
17’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πέδρο Πασκάλ
Ο Πέδρο Πασκάλ στο ρόλο του Μάρκου Ακάκιου © Instagram/vanityfair

Τις πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη ταινία «Μονομάχος 2» του Ρίντλεϊ Σκοτ, έδωσε στη δημοσιότητα το Vanity Fair

Τις πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη ταινία «Μονομάχος 2» του Ρίντλεϊ Σκοτ, έδωσε στη δημοσιότητα το Vanity Fair. Σε αυτές διακρίνονται οι πρωταγωνιστές Πολ Μέσκαλ και Πέδρο Πασκάλ να έρχονται αντιμέτωποι στην άρενα των μονομάχων, η Κόνι Νίλσεν που εμφανίστηκε και στην πρώτη ταινία, καθώς και ο Ντένζελ Γουάσινγκτον στο ρόλο του εμπόρου όπλων, Μάκρινους.

Πολ Μέσκαλ για τον Μονομάχο 2: Τι κάνουν οι άνθρωποι για να κερδίσουν

«Η ταινία αναφέρεται στο τι θα κάνουν οι άνθρωποι για να επιβιώσουν, αλλά και τι θα κάνουν για να κερδίσουν», εξήγησε ο Πολ Μέσκαλ στο Vanity Fair για την ταινία.

«Το βλέπουμε στην αρένα, αλλά και στον πολιτικό αγώνα που διεξάγεται έξω από την ιστορία του χαρακτήρα μου, όπου υπάρχουν άλλοι χαρακτήρες που αγωνίζονται για να κατακτήσουν τα ηνία της εξουσίας. Υπάρχει χώρος για ανθρωπιά; Υπάρχει χώρος για αγάπη, οικογενειακή σύνδεση; Και τελικά, θα ξεπεράσουμε ποτέ την απληστία και την επιθυμία για δύναμη; Αυτά τα πράγματα συχνά έρχονται σε άμεση σύγκρουση μεταξύ τους».

Ρίντλεϊ Σκοτ: Ο Πολ Μέσκαλ είναι σπάνιο εύρημα

«Συναντηθήκαμε και μου είπε φυσικά θα το κάνω. Αυτό ήταν. Ξεκινήσαμε αμέσως. Ήταν τέλειος, σπάνιο εύρημα», λέει ο Ρίντλεί Σκοτ για την πρώτη του συνάντηση με τον Πολ Μέσκαλ που του τράβηξε την προσοχή ήδη από τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Normal People».

«Μιλήσαμε περίπου για μισή ώρα. Ήθελα να πάρω μια ιδέα για την ιστορία που αφηγείται η ταινία κι έτσι μιλήσαμε για έναν τέταρτο για αυτό. Μετά μιλήσαμε για το ποδόσφαιρο Γαλικίας που έπαιζα πιο μικρός. Ίσως αυτό να βοήθησε με την έννοια ότι έχω συνηθίσει να κάνω σωματικές δραστηριότητες», επιβεβαιώνει ο Πολ Μέσκαλ που υποδύεται τον Λούσιους που τον γνωρίσαμε μικρό παιδί στην πρώτη ταινία.

Στη νέα ταινία ο Λούσιους επιστρέφει στη Ρώμη μετά από αρκετά χρόνια παραμονής στη βόρεια Αφρική όπου τον έστειλε η μητέρα του, Λουσίλα για να τον προστατεύσει. Εκείνος δεν γνώριζε το λόγο που αναγκάστηκε να ζήσει μακριά της για τόσα πολλά χρόνια και μέσα του καλλιεργήθηκε αποστροφή στο πρόσωπό της για αυτό το λόγο.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ είναι ανοικτός σε ιδέες

Τη Λουσίλα υποδύεται η Κόνι Νίλσεν τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη ταινία. «Η τακτική του Ρίντλεϊ Σκοτ είναι πολύ ομαδική. Είναι πολύ ανοικτός σε ιδέες και παρεμβάσεις και για αυτό είναι σκηνοθέτης όνειρο για τον ηθοποιό. Σε ακούει και σε λαμβάνει υπόψη του όταν του μεταφέρεις τις ιδέες σου για τις σκηνές και το σενάριο. Βέβαια, πάντα ακολουθεί το ένστικτό του. Αυτό έκανε και στην πρώτη ταινία και για αυτό το λόγο ήξερε πως να αντιμετωπίσει έναν τύπο σαν τον Ράσελ Κρόου που του έλεγε ότι μόλις 23 σελίδες από το σενάριο αξίζουν και είχε τις δικές του ιδέες για το πώς θα έπρεπε να είναι η ταινία. Άλλος σκηνοθέτης θα του απαντούσε παράτα μας και κάνε στην άκρη για να συνεχίσουμε», σχολιάζει η Κόνι Νίλσεν για τον βετεράνο σκηνοθέτη.

Για τον δικό του ρόλο στην ταινία, εκείνον του στρατηγού Μάρκου Ακάκιου, μίλησε ο Πέδρο Πασκάλ. «Η ταυτότητα της ταινίας είναι συνυφασμένη με τον στρατηγό Μάξιμο και την κληρονομιά του. Δεν θα είχε νόημα αλλιώς», λέει.

Και συνεχίζει: «Ο Ακάκιος είναι ένας μαχητής που έχει εκπαιδευτεί από τον Μάξιμο και κατά συνέπεια ο ηθικός κώδικας εκείνου έχει μεταλαμπαδευτεί στη δική του εκπαίδευση και ύπαρξη. Βέβαια, είναι ένας άλλος άνθρωπος. Ο Μάξιμος είναι αυτός που είναι και δεν μπορείς να τον μιμηθείς. Ο Ακάκιος είναι ικανός για άλλα πράγματα».

Μονομάχος 2: Στις αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου 2024

Μέχρι στιγμής το μόνο που γνωρίζουμε για το σενάριο της ταινίας, το οποίο έχει γράψει ο Ντέιβιντ Σκάρπα, είναι ότι θα εξελίσσεται χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. Ο Σκοτ, πέρα από την σκηνοθεσία, έχει αναλάβει και την παραγωγή μαζί με τον Μάικλ Πρους και τους Νταγκ Γουίκ και Λούσι Φίσερ, ενώ η σχεδιάστρια κοστουμιών Τζάντι Γέιτς και ο σκηνογράφος Αρθουρ Μαξ από την πρώτη ταινία επιστρέφουν και στο σίκουελ.

Μαζί με τον Πολ Μέσκαλ (Λούσιους) στην ταινία επίσης πρωταγωνιστούν και οι Φρεντ Χέτσινγκερ (αυτοκράτορας Γκέτα), Κόνι Νίλσεν (Λουσίλα), Πέδρο Πασκάλ (Μάρκος Ακάκιος), Ντένζελ Γουάσινγκτον (Μάκρινους), Τζόζεφ Κουίν (αυτοκράτορας Καρακάλα), Ντέρεκ Τζάκομπι (συγκλητικός Γράκχος) κ.α.

Το σίκουελ του «Μονομάχου» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου 2024.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τελευταίος ταξιτζής: Ο Αθηναίος Τράβις του Στέργιου Πάσχου
Ο τελευταίος ταξιτζής: Ο Αθηναίος Τράβις του Στέργιου Πάσχου

Ένα αστικό θρίλερ με νουάρ αποχρώσεις που κατά διαστήματα μετατρέπεται σε ένα ερωτικό ψυχολογικό δράμα με απρόσμενη εξέλιξη, αλλά και μια κραυγή αγωνίας για την ανάγκη ουσιαστικής επαφής

Μικρά πρόστυχα γράμματα από την Ολίβια Κόλμαν και την Τζέσι Μπάκλεϊ
Μικρά πρόστυχα γράμματα από την Ολίβια Κόλμαν και την Τζέσι Μπάκλεϊ

Ένα πραγματικό συμβάν που συνέβη στην Αγγλία του 1920 δίνει την έμπνευση στην Τέα Σάροκ προκειμένου να φτιάξει μια ωρολογιακής ακρίβειας μαύρη κωμωδία εποχής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.