Κινηματογραφος

Ο Βιμ Βέντερς επίτιμος καλεσμένος του Cinema Ritrovato Festival

Η έβδομη τέχνη γιορτάζει στη Μπολόνια, με αφιέρωμα σε κινηματογραφικούς θησαυρούς του παρελθόντος

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βιμ Βέντερς: Ο Γερμανός σκηνοθέτης επίτιμος καλεσμένος του Cinema Ritrovato Festival - Πραγματοποιείται από 22 έως 30 Ιουνίου στη Μπολόνια.
Ο Γερμανός σκηνοθέτης Βιμ Βέντερς θα είναι ειδικός προσκεκλημένος του Cinema Ritrovato Festival στη Μπολόνια © EPA/Guillaume Horcajuelo

Βιμ Βέντερς: Ο Γερμανός σκηνοθέτης επίτιμος καλεσμένος του Cinema Ritrovato Festival - Πραγματοποιείται από 22 έως 30 Ιουνίου στη Μπολόνια.

Ο Βιμ Βέντερς θα είναι ειδικός προσκεκλημένος του Cinema Ritrovato Festival στη Μπολόνια, αφιερωμένου στους κινηματογραφικούς θησαυρούς του παρελθόντος, όπου ένα πρόσφατα αποκαταστημένο αντίγραφο του «A Trick of the Light», που αποτίει φόρο τιμής στους ξεχασμένους πρωτοπόρους της έβδομης τέχνης, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του.

Βιμ Βέντερς: Στο Cinema Ritrovato Festival της Μπολόνια

Γυρισμένη από τον Βιμ Βέντερς, μαζί με μια ομάδα φοιτητών από την Ακαδημία Κινηματογράφου του Μονάχου το 1995 για τον εορτασμό της 100ης επετείου από τη γέννηση του κινηματογράφου, η ταινία αφορά την προέλευση του κινηματογράφου και τους Γερμανούς εφευρέτες του, αδελφούς Σκλαντανόφσκι, οι οποίοι την 1η Νοεμβρίου 1895, παρουσίασαν μια σειρά ταινιών μικρού μήκους στο Βιντεργκάρτεν του Βερολίνου, έξι εβδομάδες πριν από την πιο διάσημη παρουσίαση των αδελφών Λυμιέρ στο Παρίσι.

A Trick of the Light - Official Trailer

Η παγκόσμια πρεμιέρα της αναπαλαιωμένης έκδοσης του «A Trick of the Light» στις 22 Ιουνίου θα είναι η αφορμή για μια ξεχωριστή εμπειρία θέασης και ακρόασης: Ο Λοράν Πετιτγκάντ, ο οποίος έγραψε τη μουσική για δέκα ταινίες του Βέντερς, συμπεριλαμβανομένου του φιλμ «Tokyo-Ga», «Faraway, So Close!» και «The Salt of the Earth», θα συνοδεύσει την προβολή με ηλεκτρικό πιάνο, σαξόφωνο και κιθάρα στο σινεμά της Μπολόνια Modernissimo.

Το 38ο Cinema Ritrovato Festival διοργανώνεται από σήμερα, Σάββατο 22 έως τις 30 Ιουνίου.

Αναδρομή στο σινεμά του Βέντερς και στις ταινίες που τον επηρέασαν

Κατά την παραμονή του στη Μπολόνια, ο Βιμ Βέντερς, του οποίου οι «Υπέροχες μέρες» σημείωσαν σημαντική εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία, θα δώσει masterclass και θα παρουσιάσει ορισμένς από τις πιο σημαντικές ταινίες του.

PARIS, TEXAS Trailer (1984) - The Criterion Collection

Ανάμεσά τους, τα «Paris, Texas» και «Buena Vista Social Club», καθώς και φιλμ σκηνοθετών που άσκησαν μεγάλη επιρροή στο έργο του, όπως το γουέστερν του Άντονι Μαν «Devil’s Doorway» και η γυρισμένη το 1932 ταινία του βωβού κινηματογράφου του Ιάπωνα Γιασουτζίρο Όζου, «I Was Born, But…».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τελευταίος ταξιτζής: Ο Αθηναίος Τράβις του Στέργιου Πάσχου
Ο τελευταίος ταξιτζής: Ο Αθηναίος Τράβις του Στέργιου Πάσχου

Ένα αστικό θρίλερ με νουάρ αποχρώσεις που κατά διαστήματα μετατρέπεται σε ένα ερωτικό ψυχολογικό δράμα με απρόσμενη εξέλιξη, αλλά και μια κραυγή αγωνίας για την ανάγκη ουσιαστικής επαφής

Μικρά πρόστυχα γράμματα από την Ολίβια Κόλμαν και την Τζέσι Μπάκλεϊ
Μικρά πρόστυχα γράμματα από την Ολίβια Κόλμαν και την Τζέσι Μπάκλεϊ

Ένα πραγματικό συμβάν που συνέβη στην Αγγλία του 1920 δίνει την έμπνευση στην Τέα Σάροκ προκειμένου να φτιάξει μια ωρολογιακής ακρίβειας μαύρη κωμωδία εποχής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.