Κινηματογραφος

Πέθανε ο ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ

Σε ηλικία 88 ετών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ σε ηλικία 88 ετών 

Έφυγε από τη ζωή ο Ντόναλντ Σάδερλαντ, σε ηλικία 88 ετών.

Σύμφωνα με το Variety, την είδηση έκανε γνωστή το πρακτορείο CAA, που τον εκπροσωπούσε.

Ο Κίφερ Σάδερλαντ, ηθοποιός και γιος του αείμνηστου ηθοποιού, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Με βαριά καρδιά, σας ανακοινώνω ότι ο πατέρας μου, Ντόναλντ Σάδερλαντ, απεβίωσε. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Ποτέ δεν πτοήθηκε από έναν ρόλο, καλό, κακό ή άσχημο. Αγαπούσε αυτό που έκανε και έκανε αυτό που αγαπούσε, και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο από αυτό. Μια ζωή που έζησε καλά».

Ο θρυλικός ηθοποιός είναι γνωστός για τις συμμετοχές του σε διάσημες ταινίες, όπως οι «Και οι 12 ήταν καθάρματα», «MASH», «Klute» και «Don’t Look Now». Επίσης, είχε έναν χαρακτηριστικό ρόλο στην κινηματογραφική σειρά ταινιών «Hunger Games», ως ο… κακός της υπόθεσης. Στην κινηματογραφική ιστορία έχει μείνει επίσης η ερωτική σκηνή με πρωταγωνιστές τον ίδιο και την Τζούλι Κρίστι στη θρυλική ταινία «Μετά τα μεσάνυχτα», του Νίκολας Ρεγκ.

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του, κέρδισε ένα Emmy Β΄ Ανδρικού ρόλου για το «Citizen X» του HBO το 1995, ενώ προτάθηκε επίσης το 2006 για τη μίνι σειρά «Human Trafficking».

Αν και δεν έλαβε ποτέ Όσκαρ για κάποιον από τους ρόλους του, τιμήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου το 2017, για τη συνολική του προσφορά στον χώρο του θεάματος.

«Το βραβείο αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα, για την οικογένεια μου. Θα ήθελα να μπορούσα να πω ευχαριστώ στους χαρακτήρες τους οποίους υποδύθηκα. Τους ευχαριστώ, γιατί με συντρόφευσαν στη ζωή μου», είχε δηλώσει.