Κινηματογραφος

Πέθανε ο ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ

Σε ηλικία 88 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ
Έφυγε από τη ζωή ο Ντόναλντ Σάδερλαντ σε ηλικία 88 ετών © Jack Robinson/Hulton Archive/Getty Images

Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ σε ηλικία 88 ετών 

Έφυγε από τη ζωή ο Ντόναλντ Σάδερλαντ, σε ηλικία 88 ετών.

Donald Sutherland Dead at 88

Σύμφωνα με το Variety, την είδηση έκανε γνωστή το πρακτορείο CAA, που τον εκπροσωπούσε.

Ο Κίφερ Σάδερλαντ, ηθοποιός και γιος του αείμνηστου ηθοποιού, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Με βαριά καρδιά, σας ανακοινώνω ότι ο πατέρας μου, Ντόναλντ Σάδερλαντ, απεβίωσε. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Ποτέ δεν πτοήθηκε από έναν ρόλο, καλό, κακό ή άσχημο. Αγαπούσε αυτό που έκανε και έκανε αυτό που αγαπούσε, και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο από αυτό. Μια ζωή που έζησε καλά».

Ο θρυλικός ηθοποιός είναι γνωστός για τις συμμετοχές του σε διάσημες ταινίες, όπως οι «Και οι 12 ήταν καθάρματα», «MASH», «Klute» και «Don’t Look Now». Επίσης, είχε έναν χαρακτηριστικό ρόλο στην κινηματογραφική σειρά ταινιών «Hunger Games», ως ο… κακός της υπόθεσης. Στην κινηματογραφική ιστορία έχει μείνει επίσης η ερωτική σκηνή με πρωταγωνιστές τον ίδιο και την Τζούλι Κρίστι στη θρυλική ταινία «Μετά τα μεσάνυχτα», του Νίκολας Ρεγκ.

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του, κέρδισε ένα Emmy Β΄ Ανδρικού ρόλου για το «Citizen X» του HBO το 1995, ενώ προτάθηκε επίσης το 2006 για τη μίνι σειρά «Human Trafficking».

Αν και δεν έλαβε ποτέ Όσκαρ για κάποιον από τους ρόλους του, τιμήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου το 2017, για τη συνολική του προσφορά στον χώρο του θεάματος.

«Το βραβείο αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα, για την οικογένεια μου. Θα ήθελα να μπορούσα να πω ευχαριστώ στους χαρακτήρες τους οποίους υποδύθηκα. Τους ευχαριστώ, γιατί με συντρόφευσαν στη ζωή μου», είχε δηλώσει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τελευταίος ταξιτζής: Ο Αθηναίος Τράβις του Στέργιου Πάσχου
Ο τελευταίος ταξιτζής: Ο Αθηναίος Τράβις του Στέργιου Πάσχου

Ένα αστικό θρίλερ με νουάρ αποχρώσεις που κατά διαστήματα μετατρέπεται σε ένα ερωτικό ψυχολογικό δράμα με απρόσμενη εξέλιξη, αλλά και μια κραυγή αγωνίας για την ανάγκη ουσιαστικής επαφής

Μικρά πρόστυχα γράμματα από την Ολίβια Κόλμαν και την Τζέσι Μπάκλεϊ
Μικρά πρόστυχα γράμματα από την Ολίβια Κόλμαν και την Τζέσι Μπάκλεϊ

Ένα πραγματικό συμβάν που συνέβη στην Αγγλία του 1920 δίνει την έμπνευση στην Τέα Σάροκ προκειμένου να φτιάξει μια ωρολογιακής ακρίβειας μαύρη κωμωδία εποχής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.