Κινηματογραφος

Ο Τζόνι Ντεπ ως Σατανάς – τι έμπνευση!

Ο Τέρι Γκίλιαμ συνεργάζεται ξανά με τον Ντεπ και του εμπιστεύεται ρόλο που θα προκαλέσει συζητήσεις

Γιώργος Δήμος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αν ο Τζόνι Ντεπ είναι ο Σατανάς στη νέα ταινία του Τέρι Γκίλιαμ, τότε ποιος αναλαμβάνει τον ρόλο του Θεού;

Ύστερα από 7 χρόνια απουσίας μετά την ταινία του «Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Δον Κιχώτη» (2018), ο 83χρονος σκηνοθέτης των Monty Python, Τέρι Γκίλιαμ, επιστρέφει με την ταινία «The Carnival at the End of Days». Σε αυτό το βιβλικό έπος, ο Τζόνι Ντεπ θα υποδυθεί τον ρόλο του Σατανά (που εδώ θα προσπαθεί να σώσει την ανθρωπότητα) και ο Τζεφ Μπρίτζες τον ρόλο του Θεού, ενώ το καστ θα συμπεριλαμβάνει και άλλα μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, όπως τον Άνταμ Ντράιβερ και τον Τζέισον Μομόα.

Ο Γκίλιαμ ασχολήθηκε με την προηγούμενη ταινία του για σχεδόν 30 χρόνια, και έτσι οι φαν του έπρεπε να περιμένουν λιγότερο από μία δεκαετία ώστε να δουν την επόμενη. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο σκηνοθέτης σε συνέντευξή του για το περιοδικό Premiere, το «Carnival at the End of Days» πρόκειται να ξεκινήσει γυρίσματα τον Ιανουάριο του 2025 (και πρακτικά αυτό ξαναβάζει τον Ντεπ στο κινηματογραφικό παιχνίδι).

Ο Άνταμ Ντράιβερ, ο οποίος στον «Άνθρωπο που σκότωσε τον Δον Κιχώτη» έπαιξε τον ρόλο ενός σκηνοθέτη που συναντά τον ήρωα του τίτλου, επιστρέφει, ενώ ο Τζόνι Ντεπ, που είχε συνεργαστεί με τον Γκίλιαμ στην καλτ μεταφορά του βιβλίου του Χάντερ Σ. Τόμσον, «Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας» (1998) και το σουρεαλιστικό «Imaginarium Of Doctor Parnassus» (2009), ενώνει για τρίτη φορά τις υποκριτικές του δυνάμεις με τον βετεράνο σκηνοθέτη.

Ντεπ και Γκίλιαμ ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους - και ποιος δεν το περίμενε;

Όπως ανακοίνωσε ο Γκίλιαμ στο φεστιβάλ κινηματογράφου Red Sea, τον Δεκέμβριο, στην ταινία αυτή: «Ο Θεός αφανίζει την ανθρωπότητα και ο μόνος χαρακτήρας που θέλει να τη σώσει είναι ο Σατανάς». Ο Θεός του Τζεφ Μπρίτζες, δεν θα είναι εκείνος που έχουμε συνηθίσει, καθώς εδώ ταυτίζεται με τη φύση – κάτι που θα χρειαστεί μπόλικα CGI (και πολλά χρήματα) για να «ζωντανέψει» στη μεγάλη οθόνη. Ακόμη δεν είναι σαφές το πού και το πώς ακριβώς θα γυριστεί η ταινία.

Εκτός από την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Γκίλιαμ πίσω από την κάμερα και την επανένωσή του με ηθοποιούς που έχουν πρωταγωνιστήσει σε παλαιότερες επιτυχημένες ταινίες του, το «Carnival at the End of Days» θα σηματοδοτήσει και την «επιστροφή» του Τζόνι Ντεπ, ύστερα από την πρόσφατη δικαστική μάχη για το διαζύγιο με την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ, που του κόστισε χρήματα και ένα κομμάτι από τη φήμη του, αν και στο τέλος κέρδισε τη μήνυση εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο Ντεπ, μετά τον ρόλο του ως Λουδοβίκος ΙΕ΄ της Γαλλίας, στη δραματική ταινία εποχής «Ζαν Ντι Μπαρί, η ερωμένη του βασιλιά» (2023), πρόκειται επίσης να γυρίσει μια ταινία για τη ζωή του σπουδαίου Ιταλού ζωγράφου Αμεντέο Μοντιλιάνι.