Κινηματογραφος

Νταααααλί! Σαλβαντόρ, εσύ σούπερ σταρ

Μια νεαρή δημοσιογράφος που θέλει να πάρει συνέντευξη από τον Σαλβαντόρ Νταλί περνάει δεκάδες δοκιμασίες και ταπεινώσεις

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νταααααλί! Σαλβαντόρ, εσύ σούπερ σταρ
Νταααααλί! Σαλβαντόρ, εσύ σούπερ σταρ

Νταααααλί!: Κριτική για την ταινία του Κουντέν Ντουπιέ, με τους Αναίς Ντεμουστιέ, Ζιλ Λελούς, Εντουάρ Μπαέρ, Τζόναθαν Κοέν, Ρομέν Ντουρίς

Νεαρή δημοσιογράφος που θέλει να πάρει συνέντευξη από τον Σαλβαντόρ Νταλί αναγκάζεται να περάσει από δεκάδες δοκιμασίες, αλλά και ταπεινώσεις (τόσο από τον εκκεντρικό καλλιτέχνη που επιμένει ότι η συνέντευξη πρέπει να γίνει μόνο τηλεοπτικά όσο και από τον απαιτητικό διευθυντή της) μέχρι να τα καταφέρει.

Η επιλογή των πέντε ηθοποιών που υποδύονται τον Σαλβαντόρ Νταλί και το εύρημα της συνέντευξης που διακόπτεται κάθε φορά χωρίς σοβαρή αιτία, είναι οι δύο άξονες που επιλέγει ο σκηνοθέτης Κουεντέν Ντουπιέ («Rubber») για να χτίσει την πειραγμένη βιογραφία του Ισπανού σουρεαλιστή. Προφανής ο σατιρικός στόχος μιας αντισυμβατικής κωμωδίας, που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις πέρα από την ανάδειξη της εκκεντρικής ιδιορρυθμίας του Σαλβαντόρ Νταλί.

Όμως ο Ντουπιέ δεν καταφέρνει να είναι πάντα αποτελεσματικός παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ίδιου, αλλά και των πρωταγωνιστών του. Λίγα είναι τα αστεία που βγάζουν γέλιο, ενώ οι ηθοποιοί που υποδύονται τον Σαλβαντόρ Νταλί παρ’ ότι αφοσιωμένοι στον ρόλο τους, δεν μπορούν να προσεγγίσουν τον χαρακτήρα τους. Πάλι καλά που υπάρχουν οι διαχρονικές ατάκες του Σαλβαντόρ Νταλί («Είμαι ο μόνος ζωντανός καλλιτέχνης του πλανήτη Γη») για να δοθεί με κάποια σχετική αποτελεσματικότητα το μέγεθος της εκκεντρικής «ιδιοφυίας» του.

Daaaaaalí! (2024) - Trailer (English Subs)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.