Κινηματογραφος

«Δεν μπορώ καν να δω»: Πιθανοί τίτλοι τέλους στη λαμπρή κινηματογραφική καριέρα της Τζούντι Ντεντς

Επιδεινώνεται η όραση της οσκαρικής Αγγλίδας ηθοποιού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τζούντι Ντεντς: Πιθανοί τίτλοι τέλους στη σχεδόν 70χρονη κινηματογραφική καριέρα της βραβευμένης με Όσκαρ 89χρονης Αγγλίδας ηθοποιού - Λόγω προβλημάτων υγείας

Μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς παγκοσμίως, η Τζούντι Ντεντς άφησε να εννοηθεί σε πρόσφατη δήλωσή της ότι αποχωρεί από τον κινηματογράφο, λόγω προβλημάτων υγείας.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος ρόλος της 89χρονης Αγγλίδας ηθοποιού στη μεγάλη οθόνη ήταν το 2022, στο χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ «Spirited», σε σκηνοθεσία Σον Άντερς και πρωταγωνιστή μεταξύ άλλων τον Ράιαν Ρέινολντς.

Τζούντι Ντεντς: Μίλησε για το πιθανό τέλος της καριέρας της

Η βραβευμένη με Όσκαρ πρωταγωνίστρια βρέθηκε στην έκθεση λουλουδιών «Chelsea Flower Show» στο Λονδίνο και αποκάλυψε ότι δεν έχει κινηματογραφικά σχέδια στα σκαριά, λέγοντας στον δημοσιογράφο: «Όχι, όχι. Δεν μπορώ καν να δω!».

Σύμφωνα με τη Mirror, όταν της ζητήθηκε να διευκρινίσει τι εννοούσε δεν απάντησε, ενώ ο ατζέντης της δήλωσε ότι «η Τζούντι δεν έχει να προσθέσει τίποτα περισσότερο από όσα ανέφερε στον δημοσιογράφο».

Για περισσότερα από δέκα χρόνια, η 89χρονη Ντέντς πάσχει από εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μια πάθηση που επιδεινώνει την όρασή της με την πάροδο του χρόνου. Όπως αναφέρει το Deadline, είναι μία πάθηση που επηρεάζει 1,5 εκατομμύριο Βρετανούς.

Η γεμάτη διακρίσεις πορεία της Τζούντι Ντεντς στην υποκριτική

Κατά τη διάρκεια της σχεδόν 70χρονης θρυλικής καριέρας η Τζούντι Ντεντς έχει κερδίσει ένα Όσκαρ, ένα Tony, δύο Χρυσές Σφαίρες, τέσσερα βραβεία Bafta TV, έξι βραβεία Bafta και επτά Olivier.

Σε έναν από τους γνωστότερους στο ευρύ κοινό ρόλους της, η Τζούντι Ντεντς ερμήνευσε την Μ, επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών Μ16 για τις ανάγκες του κινηματογραφικού φραντσάιζ του Τζέιμς Μποντ από το 1995 έως το 2015, πλαισιώνοντας τους Πιρς Μπρόσναν και Ντάνιελ Κρεγκ σε οκτώ περιπέτειες του πράκτορα 007.