Κινηματογραφος

«Οι μύθοι δεν έχουν ηλικία» - Το βίντεο της Φίνος Φιλμ για τα γενέθλια της Μαρινέλλας

Το αφιερωματικό βίντεο για τη σπουδαία τραγουδίστρια

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φίνος Φιλμ-Μαρινέλλα: Η ανάρτηση για τα γενέθλιά της - Το αφιερωματικό βίντεο για τη σπουδαία τραγουδίστρια 

Η Μαρινέλλα γιορτάσε στις 19 Μαΐου τα 86α γενέθλιά της και η Φίνος Φιλμ με ένα ξεχωριστό βίντεο τίμησε τη παρουσία της τραγουδίστριας στο χώρο του θεάματος. Στο αφιερωματικό βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιλαμβάνονται σκηνές της τραγουδίστριας από τις δημοφιλείς παλιές ελληνικές ταινίες που είχε συμμετάσχει.

Δύο από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες, όπου τραγούδησε η Μαρινέλλα για τη Φίνος Φιλμ, είναι τα «Γοργόνες και Μάγκες» και «Η Παριζιάνα».

Η ανάρτηση της Φίνος Φιλμ

«Μελωδικές ευχές στέλνουμε σήμερα στην αγαπημένη μας Μαρινέλλα που έχει τα γενέθλια της! "Εγώ υπάρχω γιατί θέλω να υπάρχω" δήλωσε πρόσφατα η θρυλική μας σολίστ και εμείς της ευχόμαστε να θέλει να υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμα, γιατί οι μύθοι δεν έχουν ηλικία».

Το ταξίδι της Μαρινέλλας στον κινηματογράφο

Συμμετείχε ως τραγουδίστρια σε 24 ταινίες συνολικά εκ των οποίων 3 ήταν ταινίες της Φίνος Φιλμ (και οι τρεις σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη). Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν μαζί με τον Στέλιο Καζαντζίδη στην ταινία «Η Κυρία Δήμαρχος» (1960) και η τελευταία ήταν στην ταινία «Κρίμα… το Μπόι Σου» (1970) με το ομότιτλο τραγούδι, σε μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου και στίχους της Σέβης Τηλιακού, να αποτελεί μία ακόμα προσθήκη στη λίστα με τις διαχρονικές επιτυχίες της.

Το 1968 ήταν η χρονιά που ανέτειλε το αστέρι της Μαρινέλλας. Η πρώτη της επιτυχία ήταν το τραγούδι του Ζαμπέτα «Σταλιά Σταλιά», το οποίο συμπεριλήφθηκε στην ταινία «Ο Πιο Καλός ο Μαθητής» αλλά και στο ομότιτλο πρώτο προσωπικό της άλμπουμ. Την ίδια χρονιά, η Μαρινέλλα συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τη Φίνος Φιλμ στο μιούζικαλ «Γοργόνες και Μάγκες» όταν τραγούδησε το «Άνοιξε Πέτρα», σε μουσική Μίμη Πλέσσα και στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, δίνοντας μια ερμηνεία που έγινε εμβληματική. Το συγκεκριμένο τραγούδι συνδέθηκε απόλυτα με το όνομά της, αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και παρέμεινε σταθερά στο ρεπερτόριό της όλα αυτά τα χρόνια. Το 1969 συμμετείχε σε άλλες δύο ταινίες της Φίνος Φιλμ.

Στη δραματική ταινία «Γυμνοί στο Δρόμο» ερμήνευσε τα τραγούδια «Αστέρι στο Παράθυρο» και «Δυο Αδέρφια», σε μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου και στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που παραμένουν ακυκλοφόρητα. Ενώ στην ταινία «Η Παριζιάνα» ερμήνευσε τα τραγούδια «Δώσ’ Μου τ’ Αθάνατο Νερό» και «Ζωγραφισμένα στο Χαρτί» σε μουσική του Μίμη Πλέσσα και στίχους του Άκου Δασκαλόπουλου.

Η Μαρινέλλα συμμετείχε σε δύο τηλεοπτικές σειρές του Κώστα Κουτσομύτη. Ερμήνευσε το τραγούδι των τίτλων και άλλα 7 τραγούδια της δραματικής σειράς «Η Πρόβα του Νυφικού» (1995), που βασίστηκε σε βιβλίο της Ντόρας Γιαννακοπούλου, και υποδύθηκε τη Μαρίκα Σουέζ, θιασάρχη ενός θεατρικού μπουλουκιού, στη σειρά «Ύστερα Ήρθαν οι Μέλισσες» (2000), που βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη.