Κινηματογραφος

Η νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους - Με Κέιτ Μπλάνσετ, Άνταμ Ντράιβερ, Τομ Γουέιτς

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «Father Mother Sister Brother» σε Παρίσι, Δουβλίνο και Νιού Τζέρσεϊ

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Father Mother Sister Brother»: Η νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους - Πρωταγωνιστούν οι Κέιτ Μπλάνσετ, Άνταμ Ντράιβερ, Τομ Γουέιτς - Οι πρώτες πληροφορίες.

Αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες για τη νέα κινηματογραφική δουλειά του Τζιμ Τζάρμους, η οποία έρχεται πέντε χρόνια μετά το «Οι νεκροί δεν πεθαίνουν» του 2019.

Τζιμ Τζάρμους, Γκολσιφτέ Φαραχανί και Άνταμ Ντράιβερ στο φεστιβάλ Καννών την περίοδο του «Patterson» © EPA/Sebastien Nogier

«Father Mother Sister Brother»: Η νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους

Ο ηθοποιός Άνταμ Ντράιβερ και ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός Τομ Γουέιτς θα συμπρωταγωνιστήσουν με την Κέιτ Μπλάνσετ στη νέα ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη, τίτλος της οποίας θα είναι «Father Mother Sister Brother».

Η παραγωγή της ταινίας ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο Παρίσι μετά από προηγούμενα γυρίσματα στο Δουβλίνο και το Νιου Τζέρσεϊ. Στη Νέα Υόρκη θα ακολουθήσει το στάδιο της μεταπαραγωγής και το κινηματογραφικό έργο αναμένεται να είναι έτοιμο αργότερα φέτος.

Η ταινία είναι ένα τρίπτυχο που ακολουθεί τρεις ξεχωριστές ιστορίες ανάμεσα στους γονείς και τα ενήλικα παιδιά τους — μία στο Παρίσι, μία στο Δουβλίνο και μία στη βορειοανατολική Αμερική.

Σύμφωνα με την περιγραφή πρόκειται για «κωμωδία συνυφασμένη με νήματα μελαγχολίας» με «μελέτες χαρακτήρων, ήσυχη, παρατηρητική και μη επικριτική».

Κέιτ Μπλάνσετ, Άνταμ Ντράιβερ, Τομ Γουέιτς στη νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους

Ο Τζιμ Τζάρμους έχει αποδείξει επανειλημμένα μέσα από το ιδιοσυγκρασιακό σινεμά του ότι αρέσκεται στις σταθερές συνεργασίες με τους αγαπημένους του ηθοποιούς:

H Κέιτ Μπλάνσετ έχει δουλέψει ξανά με τον 71χρονο Αμερικανό σκηνοθέτη στο «Καφές και τσιγάρα» του 2003.

Ο Άνταμ Ντράιβερ πρωταγωνίστησε στο «Paterson», καθώς και στην κωμωδία τρόμου «Οι νεκροί δεν πεθαίνουν», το πιο πρόσφατο φιλμ του Τζιμ Τζάρμους, ενώ ο Τομ Γουέιτς παραμένει σταθερό μέλος του καστ των ταινιών του.

Ο Τζιμ Τζάρμους είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η ταινία θα έχει ένα μουσικό στοιχείο, αλλά είναι άγνωστο εάν θα περιλαμβάνει πρωτότυπα τραγούδια ή όχι.

Στο καστ έχουν ενταχθεί επίσης οι Μαγίμ Μπαλίκ, Ίντια Μουρ, Βίκι Κριπς και Σάρλοτ Ράμπλινγκ.

Η παραγωγή της ταινίας είναι της Saint Laurent Prods., με επικεφαλής τον διευθυντή δημιουργικού του οίκου μόδας, Άντονι Βακαρέλο, της MUBI and the Apartment (εταιρεία του Fremantle), μαζί με τη Badjetlag του Τζιμ Τζάρμους και τη CG Cinema.