Κινηματογραφος

Τι συμβαίνει με τη νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών… που ήδη υπάρχει από το 2009

Δείτε την fan-made εκδοχή διάρκειας 40 λεπτών στο YouTube

62224-137655.jpg
Newsroom
13’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι συμβαίνει με τη νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών…  που ήδη υπάρχει από το 2009
H νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών θα βγει στις αίθουσες το 2026 © Instagram/thehobbitmovie

Μπέρδεμα με τη νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών γιατί... ήδη υπάρχει – Η ανακοίνωση της Warner Bros

Η επίσημη ανακοίνωση της νέας ταινίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών από την Warner Bros με τίτλο «Lord of the Rings: The Hunt for Gollum», έχει προκαλέσει χαμό στους fans του βιβλίου και της κινηματογραφικής τριλογίας.

The Hunt For Gollum - Fan Film

The Hunt for Gollum: Η πρώτη από τις τρεις νέες ταινίες που παράγγειλε η Warner

Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους το 2026 με τον Andy Serkis σε ρόλο πρωταγωνιστή (Gollum) και σκηνοθέτη τον Peter Jackson στην επίβλεψη της παραγωγής. Πρόκειται για την πρώτη από τις τρεις νέες ταινίες που παράγγειλε η Warner από το σύμπαν του Τόλκιν.

Μέσα στις ποικίλες αντιδράσεις όμως που εξέλαβε η ανακοίνωση της Warner για την επέκταση του κινηματογραφικού σύμπαντος του LOTR, φαίνεται πως η εταιρία παραγωγής δεν πρόσεξε ότι... ήδη υπήρχε η ταινία που μόλις είχε ανακοινώσει.

Πράγματι, το «Lord of the Rings: The Hunt For Gollum» υπάρχε εδώ και πάνω από 15 χρόνια ως μια fan-made ταινία διάρκειας 40 λεπτών στο YouTube, που με πολύ μεράκι έφτιαξε ένας μικρός στρατός φανατικών του έπους του Τόλκιν, με τη συνδρομή ανεξάρτητων καλλιτεχνών.

Μέσα σε αυτά τα περίπου 15 χρόνια της ύπαρξής της ταινίας  κατάφερε να αποσπάσει πάνω από 13,6 εκατομμύρια προβολές και θετικά σχόλια από όσους την παρακολούθησαν.

Ωστόσο φαίνεται ότι για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων η  ταινία τώρα «ακυρώθηκε», ενώ τόσα χρόνια δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Το copyright strike έπεσε σαν πέλεκυς με αποτέλεσμα για πρώτη φορά από το 2009 να μην ήταν διαθέσιμη. Όποιος πατούσε πάνω στο βίντεο τον καλωσόριζε το κλασικό μήνυμα του YouTube: το παρόν βίντεο περιέχει περιεχόμενο από την Warner Bros. Entertainment, η οποία το έχει μπλοκάρει για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων.

Αυτό προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την κοινότητα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών τόσο στο Reddit όσο και στα X, Facebook και Instagram. «Είναι ποταπό αυτό που έγινε. Αυτοί οι άπληστοι μπ@@ταρδοι δεν κρατιούνται και θέλουν και το τελευταίο ευρώ, σαν τον Smaug», έγραψε για παράδειγμα ένας χρήστης στο Reddit.

H ανατροπή με το fan made φιλμ

Τις τελευταίες ώρες υπήρξε όμως μια ανατροπή που έγινε χωρίς καμία προειδοποίηση. Τελικά φαίνεται πως το «The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum» είναι και πάλι διαθέσιμο μια μέρα μετά την ανακοίνωση της δικής της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας.

Προς το παρόν λοιπόν, μπορείτε να παρακολουθήσετε την fan made βερσιόν του «The Hunt for Gollum» πριν την χολιγουντιανή ομώνυμη blockbuster ταινία, που λογικά θα διηγηθεί με παρόμοιο τρόπο τα γεγονότα.

Η ανακοίνωση της Warner Bros

Η Warner Bros θέλοντας να μαζέψει τη ζημιά που έγινε στο επικοινωνιακό κομμάτι βγήκε επίσημα και σχολίασε το συμβάν. Σε δήλωση εκπροσώπου της WB στο THR ειπώθηκε πως η αίτηση για copyright strike στο Hunt for Gollum έγινε "κατά λάθος". Η λακωνική δήλωση της Warner Bros δείχνει πως θέλει να ξεμπερδεύει με αυτό το λάθος από πλευράς της γρήγορα και να ξεχαστεί, ώστε να μην αμαυρωθεί στην συνείδηση των fans ο ερχομός της πρώτης νέας ταινίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών εδώ και μια δεκαετία.

Η ταινία «Lord of the Rings: The Hunt For Gollum» θα είναι σε σκηνοθεσία Andy Serkis, ενώ ο ίδιος θα επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο υποδυόμενος ξανά τον Gollum. Βέβαια, ο υπότιτλος αυτός είναι προσωρινός και ενδέχεται να αλλάξει. Επίσης, το θετικό στοιχείο αυτής της προσπάθειας αναβίωσης του LOTR στο κινηματογραφικό μέτωπο είναι πως ο δημιουργός της οσκαρικής πρώτης τριλογίας αλλά και της Hobbit τριλογίας, ο Peter Jackson θα είναι ο εκτελεστικός παραγωγός, μαζί με τους Fran Walsh και Philippa Boyens.

Το «Lord of the Rings: The Hunt For Gollum» θα βγει στις αίθουσες το 2026.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.